Malli arutelu:Muusikainstrument/doc

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Peaks olema sugulaspill.--Andrus Kallastu 21. juuli 2008, kell 13:49 (UTC)

Nüüd kui sa koodi ära muutsid, siis käi ka artiklid läbi, sest seda enam ei näita. Näiteks artikkel Klaver. Kõigis ei ole seda kasutatud aga kus on, siis ei näita. --Tiuks 21. juuli 2008, kell 19:25 (UTC)
Selles mallis on veel küsitavusi:
Miks "diapasoon", aga mitte eestikeelne sõna "ulatus"?,
"Pilli valmistajad" ja "Muusikud" viitab lõplikele nimekirjadele, mida infokasti puhul eeldada ei saa. Täpsem oleks "valmistajaid" ja "muusikuid", kuna tegu on üksikute näidetaga.
"Artiklid" tundub kummalisena, kuna kõik allikad ei pruugi olla artiklid. See alajaotus võiks olla näiteks "Kirjandust" või "Allikaid", kuna taas ei saa eeldada lõplikku nimekirja.
Miks on mall seotud Vikiprojektiga Muusikud, aga mitte Vikiprojektiga Muusika?--Andrus Kallastu 22. juuli 2008, kell 00:02 (UTC)
Miks sa siis ei soovitanud kui ma malli tegin? Ega asi nii hull ka ei ole. Pilli valmistajad on minu arust parem kui pilli valmistajaid. Inimesed on üsna taibukad ja ei pea neid nimekirju lõplikeks. Vikipeedias on meil ju põhiliselt artiklid, allikad on tavaliselt viited. Ma ei mäleta, kas inglise viki kategooriaid on kastis olnud aga need ei ole tõesti artiklid. Põhirõhk peaks ju olema artiklitel. --Tiuks 22. juuli 2008, kell 00:08 (UTC)
Kas tahad jälle kõik artiklid läbi käia ja ära muuta? --Tiuks 22. juuli 2008, kell 20:56 (UTC)
Kui vaja, tuleb teha. Minu meelest pole mõtet malli enne paljundada, kui see on nii sisuliselt kui keeleliselt korras.--Andrus Kallastu 22. juuli 2008, kell 21:06 (UTC)
Mallile ei panda toimetamise malli, see käib ainult artiklitele ja pealegi tegeleme me sellega hetkel kahekesi. transponeeriv muusikainstrument ei sobi, sest siia ei kuulu kammertoonhäälestus nagu klavessiinil.
Miks ei või malli toimetada?
Mis asi on kammertoonhäälestus?--Andrus Kallastu 22. juuli 2008, kell 21:42 (UTC)
Muusikaentsüklopeedias on pillidel infokastid ja seal on häälestus just nii jaotatud. Ei oska täpselt kommenteerida, sest mõistet ei defineerita. Malli parandatakse niisama ja ma pole veel kohanud toimetamise malli. Tegijaid on mõni üksik ja nende jaoks ei ole malli vaja.
Palun anna mõni täpsem viide. Kui Sa kirjutad malli kommentaaris F-flöödist või Es-klarnetist, siis see ei ole ju mitte häälestuse, vaid transponeeriva muusikainstrumendi teema. Pillimängijate kõnekeeles on need asjad segamini, möönan.--Andrus Kallastu 22. juuli 2008, kell 22:24 (UTC)
Mul ei ole rohkem infot ja see on tõsi, et F-flööt või Es-klarnet on transponeeritavad muusikainstrumendid. Tahaks ise ka teada, mis on kammertoonhäälestus. --Tiuks 22. juuli 2008, kell 22:31 (UTC)
Kammertoonhäälestus (Kammertonstimmung) määratleb, mitu Hz on on esimese oktaavi a võnkesagedus. Keskajal oli see kohati igas kirikus erinev, barokkhäälestuses on see näiteks 435, tänapäeva sümfooniaorkestrid häälestavad vahel isegi 443. See ei ole transponeerimise ja transponeerivate muusikainstrumentide, vaid nimelt häälestuse teema.--Andrus Kallastu 22. juuli 2008, kell 22:41 (UTC)


Hetkel ei saa malli kasutada, sest kui õpetusest kood artiklisse kopeerida, siis see ju ei toimi. Paranda siis mallis endas ka ära kui see häirib, mis enne oli. --Tiuks 22. juuli 2008, kell 21:23 (UTC)

sorry et segan, aga ma ei ole aru saanud, miks te mallide muutmisel vanu parameetreid ära kaotate, näiteks võiks ju kirjutada {{{suguluspillid|{{{sugulaspillid|}}}}}}, siis poleks ju vaja juba tehtud artikleid kohe muutma hakata (peale selle võib ju olla inimesi kes eelistavad üks üht ja teine teist varianti) ... - Ahsoous 22. juuli 2008, kell 21:45 (UTC)

Kas see on eelistuse küsimus?--Andrus Kallastu 22. juuli 2008, kell 21:51 (UTC)
ei see on ka selleks et mitte asjatut tööd teha ja närve kulutada - Ahsoous 22. juuli 2008, kell 21:57 (UTC)
See oli küll hea nõuanne. --Tiuks 22. juuli 2008, kell 21:54 (UTC)
Loomulikult pooldan ma tehnilisi lahendusi, et viia parandused automaatselt sisse juba olemasolevatesse artiklitesse. Ka malle tuleb nii keeleliselt kui ka sisuliselt toimetada. Mallid ei erine selles suhtes muudest artiklitest.--Andrus Kallastu 22. juuli 2008, kell 22:19 (UTC)