Malli arutelu:Maateadused

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Malli nimi ja lingid ei lähe kokku. Lingid lähevad mitte lingi nimelisele (maateaduse) artiklile vaid loendile. Üks tuleb neist ära muuta (Kas malli nimi või lingid). --TarmoK 20:05, 22 mai 2005 (UTC)

Malli nimel pole mingit tähtsust. Midagi pole vaja muuta. Siim 20:09, 22 mai 2005 (UTC)
Malli nimel on samasugune roll nagu artiklite nimedel, nimi peab vastame sisule, ...muidugi välja arvatud kui see on ühe kasutaja era valdkonnaks kuulutatud ja teistel ei maksa seda torkida.
Praegusel juhul on mall kasutusel artiklites kus ta ei ole loogiline ja veel vähem on loogiline kuhu mallis olevad lingid lähevad: selle asemel et viia lugeja artiklile teadusest saab ta mingi sõnade loendi. Ole hea inime ja selgita oma "loogikat" enne kui see saab ümber tehtud --TarmoK 20:43, 22 mai 2005 (UTC)
Mis puutub malli nimesse, siis oleks ehk parem kui ta oleks "Maateadusteloendid" vms. aga kordan veel, et sel pole tähtsust, sest mall on tehniline abivahend, mille nimest tavalisel lugejal pole aimugi. Tähtis on, et see kes malli artiklile määrab asjast aru saaks. Seda malli on mõeldud kasutada väga piiratud arvus artiklites. Lingid on sellised lühiduse huvides. Ma usun, et lugejad saavad aru, et tegemist on temaatiliste linkide loenditega ja kui ei saa, siis pärast lingile vajutamist saavad. Mall näeks väga inetu välja kui seal oleks kümme korda sõna "mõisteid" korratud. Mis puudutab eravaldkonda, siis maateadustega on oodatud tegelema kõik, kes sellest valdkonnast pädevalt kirjutada suudavad. Siim 21:02, 22 mai 2005 (UTC)
Mall on jah "tehniline" abivahend kuid kui ainult malli looja saab ta nimest aru siis tähendab see seda et keegi muu peale malli looja ei oska seda kasutada, mis teeb malli olemasolu küsitavaks, sest peale lugejate on ka teisi artiklite redigeerijaid. Selle pärast on ka mallide pealkirjad tähtsad. Vaata näiteks mallide loendit ja proovi ilma malli avamata ütelda mis igas mallis on (järjekord jookseb horisontaal suunas).
(Ja kui teiste redigeerijate peale mõelda siis ei teeks paha ka malli arutelu kirjutada väike "juhend" kus ja millistes artiklites on malli mõeldud kasutada ja kuidas)
"Maateadusteloendid" oleks selle malli puhul jah parem, sest minu arust ei teeks siin vikis paha ka olla "Maateadused"-mall, kus siis oleksid lingid just maateaduste artiklitele, umbes nii nagu on maakonna mallis vallad loetletud.
Sellega olen nõus et kui sama sõna korduks kümme korda oleks see lugejale segav. Pealkirjas saab selle ära tuua. Maateaduste mõisteid pealkiri andis mõista nagu lingid oleksid ise mõisted. Lugejat ei peaks sundima igal lingil klikkima et näha mis tegelikult on lingi taga.
Praegune Teadusharude mõistete loendid ei ole minu arust ka mitte õige, sest selle järgi nagu oleks selles kastis loeteletud kõik teadusharud, mida ta aga ei ole. Arvan et midagi sellist nagu "Maateaduste mõistete loendid" oleks pealkiri mis kirjeldab nende linkide olemust. --TarmoK 21:52, 22 mai 2005 (UTC)
Pealkirjast peaks siiski olema võimali välja lugeda, et tegemist mõistete loenditega teadusharude kaupa. Kui nimeks oleks "Maateaduste mõistete loendid", siis ei eristaks see teda tähestikulistest loenditest. Ma arvan, et see "teadusharud" on seal siiski ühemõtteline, sest on ju näha linkidest, et tegemist on maateaduslike teadusharudega. Ma arvan, et need on nii tühised asjad, et kui me nende üle ei noriks, säästaksime mõlemad oma närve. Malli kasutusjuhendit pole ju vaja, sest ega ta polegi mujal kasutamiseks mõeldud kui seal, kus ta juba on. Siim 22:13, 22 mai 2005 (UTC)
Meteoroloogia ja Mullateadus on ehk sõnad mille tähendust tean ilma järele mõtlemata. Geofüüsika ja Geokeemia ehk nuputan ka veel välja mida need tähendada võivad kuid muud on kõik täielikud võõrsõnad, mille tähendust ma ei tea ega leia mittemingit omavahelist seost. Ei tahaks uskuda et enamus inimestel on maateadustest palju paremad teadmised kui mul, kuid mine sa tea ...
Malli on lisatud praegu "kõigisse" artiklitesse kuhu see sinu nägemuse järgi kuulub, kuid kui kellegil teisel tuleb mõte seda kuhugi mujale hakata panema, oled sa alati siin seda parandamas, et sinu süsteem ei läheks segamini? Rääkimata sellest et keegi võib leida et seda malli oleks vaja muuta/täiendada/parandada. ... ehk on jah mõtekam see "norimine" lõpetada sest kaua ikka jaksab jätkuvalt peaga vastu seina joosta ... --TarmoK 08:47, 23 mai 2005 (UTC)