Maie Kreegipuu

Allikas: Vikipeedia

Maie Kreegipuu (sündinud 8. septembril 1950) on eesti kliiniline psühholoog. Ta töötab Jämejala psühhiaatriahaiglas ning on Tartu Ülikoolis kliinilise psühholoogia ja eetika (problemaatika psühholoogidele) lektor.

Hariduskäik[muuda | muuda lähteteksti]

Ta lõpetas Tartu Riikliku Ülikooli meditsiinipsühholoogina 1973. aastal, seejärel töötas Jämejala psühhiaatriahaiglas esialgu täiskoormusega, alates 1990. aastast osakoormusega. 1993. aastal kaitses ta magistrikraadi psühholoogias. Alates 2003 on ta riiklikult tunnustatud kohtupsühholoogia ekspert. 2004 sai ta kliinilise psühholoogi ja psühholoog-psühhoterapeudi kutse.

Panus Eesti psühholoogiasse[muuda | muuda lähteteksti]

Vaimse alaarengu probleemidega viis teda kokku töö Tartu Vaimse Tervise Hooldekeskuse käivitamisel ja arendamisel 1993–1995 ja Eesti Psühhosotsiaalse Rehabilitatsiooni Ühingus. Akadeemilist huvi intelligentsuse vastu rahuldas WAIS-III Eestisse adapteerimise töörühmas[1]. Ta oli Eesti Psühholoogide Liidu president 19992001[viide?]. Ta tegutses kliinilise psühholoogi haridus- ja kutsestandardite väljatöötamisel ja juurutamisel. Tema erialased huvid on kognitiiv-käitumisteraapia, depressiooni ja ärevushäirete kognitiivsed mehhanismid, düsfunktsionaalsete hoiakute osa psüühikahäirete kujunemises ja selle hindamise meetodid, isiksushäirete hindamine struktureeritud intervjuuga, probleemilahenduse ja kehtestava käitumise meetodite kasutamine kognitiivses käitumisteraapias ning psühholoogide eetilised uskumused ja põhimõtted. Ta on avaldanud uurimusi kliinilisest psühholoogiast rahvusvahelistes väljaannetes.[2]

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Jüri Allik. Intelligentsuse psühholoogia. Toimetajad Rene Mõttus, Jüri Allik, Anu Realo. Tartu Ülikooli Kirjastus 2011, lk. 9
  2. Maie Kreegipuu. Isiksusepsühholoogia. Toimetanud Jüri Allik, Anu Realo, Kenn Konstabel. Tartu Ülikooli Kirjastus 2003, lk. 18.
  3. "Tartu Ülikooli aumärgi kavalerid". Tartu Ülikool. Vaadatud 8.12.2022.
  4. "Tartu Ülikooli medali kavalerid". Tartu Ülikool. Vaadatud 5.12.2022.