MTV Europe

Allikas: Vikipeedia
MTV Europe
Tegevuse algus 1. august 1987
Omanik MTV Networks Europe (Viacom)
Peamaja Varssavi, Poola / London, UK
Koduleht http://www.mtv.tv/

MTV Europe on üleeuroopaline kaabel- ja digitaaltelevisiooni võrk, mis alustas tööd 1. augustil 1987.

See on ööpäev läbi töötav ingliskeelne võrgustik, mille sihtrühm on 16–35-aastased ja mis jõuab enam kui 100 miljonisse leibkonda 43 territooriumil. Saated on sobivad popkultuurile ja tõsielu saadetele, mida on näidatud juba üle kahe aasta. MTV Europe ei ole kunagi kaotanud oma esialgset eesmärki, mängides muusikavideoid erinevalt Ameerika sõsarkanalitest. Esimene muusikavideo MTV Europe'i kanalil oli "Money For Nothing" Dire Straitsi esituses. Aasta esietendusest alates on MTV muusikatööstust valitsenud. MTV-le on palju viidatud popkultuuris muusikute poolt, teistes telekanalites, raamatutes, saadetes ja filmides.

MTV Europe'i ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

MTV Europe kuulub täielikult ja seda juhib MTV Networks Europe. See alustas tööd 1. augustil 1987 Viacom ja BT ühistu kokkuleppel, mis kestis 1991. aastani, kui Viacom võttis üle täieliku omanikuõiguse.[1] MTV Europe'i avati Amsterdamis toimunud Elton Johni kontserdi otseülekandega. 1989. aastal kolis see üle Londonisse, kust seda hakati edastama ja produtseerima.

MTV Europe on nähtav üle terve Euroopa satelliidi, kaabli ja maapealse televisiooni abil. 1997. aastal hakkas MTV Europe laienema peaaegu igasse riiki Euroopas. 1997. aasta märtsis pandi tööle MTV Saksamaa, juulis MTV UK & Iirimaa ning septembris MTV Itaalia. Skandinaaviat kattev MTV Nordic pandi tööle 1998. aasta juunis. Alates 2000. aastast on MTV lisanud veel palju piirkondlikke kanaleid kogu mandril, näiteks: MTV Prantsusmaa, MTV Poola, MTV España, MTV NL, MTV Rumeenia, MTV Adria, MTV Türgi, MTV Balti, MTV Portugal, MTV Kreeka, MTV Soome, MTV Norra, MTV Rootsi, MTV Taani, MTV Ukraina ja MTV Tšehhi koos paljude spetsialiseerunud muusika kanalitega, sealhulgas MTV Two, MTV Base, MTV Dance, MTV Brand: New (Itaalia), MTV Brand New (NL), MTV Pulse (Prantsusmaa), MTV Gold (Itaalia), MTV Hits (UK) ja MTV Hits (Itaalia).

Alates 2009. aastast on MTV Euroopa endiselt nähtav järgmistes väiksemates riikides, kus pole kohalikku MTV versiooni: Armeenia, Aserbaidžaan, Bulgaaria, Fääri saared, Gruusia, Island, Iisrael, Luksemburg, Moldova ja Malta. Siiski on veel olemas Ungaris, MTV Ungari kõrval. MTV Europe on veel nähtav ka Põhja-Aafrikas, sealhulgas kohaliku Põhja-Aafrika MTV Base kõrval.

2009. aasta novembrist on MTV Europe jälle nähtav Balti riikides majanduslike probleemide tõttu. MTV Networks Baltic oli sunnitud sulgema (kuid asendati MTV Europe'i kanaliga) Leedu ja Läti MTV versiooni. See mõjutas ka Eesti MTV versiooni.

Saated[muuda | muuda lähteteksti]

MTV Uudised Euro Top 20 MTV Live World Chart Express The Lick Lick Shots Hitlist UK MTV Mono Chill Out Zone Party Zone Alternative Nation Superock Headbanger's Ball Europe Dancefloor Chart So 90s MTV Suurimad Hitid Total Request Live Top 10 @ 10 MTV's Most Wantes MTV Alarm Number Üks Hitid Summer of MTV Rocki edetabel Music Mix

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]