Vaat' kes räägib

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Look Who's Talking)

"Vaat' kes räägib" ("Look Who's Talking") on 1989. aasta romantiline komöödiafilm.

Filmi stsenarist ja režissöör oli Amy Heckerling. Peaosades mängisid John Travolta ja Kirstie Alley.[1]

Filmi eelarve oli 7,5 miljonit ja piletitulu 297 miljonit dollarit.[2]

Filmile tehti kaks järge: "Vaat' kes ka räägib" ("Look Who's Talking Too"; 1990) ja "Vaat' kes nüüd räägib" ("Look Who's Talking Now"; 1993).

Sisukokkuvõte[muuda | muuda lähteteksti]

Mollie Jensen elab New Yorgis ja töötab arveametnikuna. Tal tekib afäär firma kliendi Albertiga, kes on abielus, kuid lubab oma naisest lahutada. Mollie jääb ühtäkki rasedaks, kuid Albert lubab endiselt oma naisest lahutada ning koos Molliega lapse üles kasvatada. Mõne aja pärast hakkab Mollie aga kahtlustama mehe truudusetust ning olles sõbrannaga poes, näeb Albertit teise naise embuses. Vihane Mollie tunneb, et ta hakkab sünnitama ning kutsub takso. Taksojuht James kihutab haiglasse, kus teda peetakse lapse isaks. Molliel sünnib poeg, kellele ta paneb nimeks Michael ja kutsub teda Mikeyks. James külastab neid mõni päev hiljem kodus, et tagastada Mollie taksosse unustatud kott. Ta kasutab Mollie aadressi, et ta vanaisa võiks viibida lähedases hooldekodus. Mollie nõustub sellega kui James lubab Mikeyt vajadusel hoida.

Järgnevatel kuudel püüab Mollie toime tulla üksikvanema eluga. Ta hakkab käima kohtamas, kuid saab aru, et ükski neist meestest poleks Mikeyle hea isa. James ütleb, et armastab nii Mikeyt kui Molliet, aga Mollie püüab kujutada ette elu Jamesiga ja see ei rahulda teda. Veidi aja pärast on Mollie sunnitud aitama Albertit tema maksudega ning Albert palub oma poega näha. Mollie nõustub, kuid unustab teavitada Jamesi, kes on parasjagu Mikey lapsehoidja. Tekib tüli, kui Albert väidab ennast olevat Mikey isa ja James ei usu seda, sest Mollie väitel sai ta lapse spermadoonori abiga.

Molliele helistatakse hooldekodust ning kaevatakse Jamesi vanaisa halva käitumise pärast. Mollie läheb sinna ning selgitab olukorda. Hooldekodu juhataja lubab vanahärral jääda, sest peab Molliet tema abikaasaks. James on väljas kõnelust pealt kuulnud ning tänab Molliet. Vahepeal on aga Mikey pääsenud üksi rändama. Ta näeb hooldekodu ees taksot ning arvab, et see on Jamesi oma. Ta ronib taksosse sisse, kuid see pukseeritakse minema. Lõpuks seisab Mikey üksi keset liiklust. Mollie ja James leiavad ta ning poiss nimetab Jamesi "issiks". Mollie saab aru, et James on täiuslik nii Mikey kui tema enda jaoks ning nad suudlevad.

Lõputiitrite ajal on näha, et Mikey on kasvanud suuremaks ning ta jalutab koos Jamesiga haiglas, kus Mollie on just toonud ilmale Mikey poolõe Julie.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Cerone, Daniel (26. oktoober 1989). "Look Who's Smiling . . . : Movies: The hit "Look Who's Talking" has made writer-director Amy Heckerling hot again--thanks to her daughter". The Los Angeles Times. Vaadatud 29.04.2012.
  2. "Look Who's Talking (1989) - Box office / business". Internet Movie Database. Amazon.com. Vaadatud 29.04.2012.