LibreOffice

Allikas: Vikipeedia
LibreOffice

LibreOffice 5.0 stardikeskus
Autor LibreOffice
Arendaja The Document Foundation
Esmaväljalase 25. jaanuar 2011
Viimane väljalase 7.5.1
Kirjutatud keeles C++ ja Java
Platvorm mitmeplatvormiline
Keeled palju keeli, sh eesti keel
Arenduse staatus aktiivne
Suunitlus kontoritarkvara
Litsents MPL v2.0
Veebisait www.libreoffice.org

LibreOffice (lühend LibO) on vaba ja avatud lähtekoodiga kontoritarkvarapakett, mida arendab koostöös kasutajatega mittetulundusühing The Document Foundation. LibreOffice'i esmaversioon 3.3.0 avaldati 25. jaanuaril 2011. Katseversioon 3.3.0 Beta 1 oli saadaval juba 28. septembrist 2010. LibreOffice'i aluseks said OpenOffice.org ja Go-oo väikeharu, millest kompileeriti OpenOffice.org Linuxite jaoks; hiljem lisati koodi Apache Open Office'ist. LibreOffice on ühilduv enamiku kontoritarkvarapakettidega.

2011. aastal otsustas Oracle Sun Microsystemsi ostuga kaasa tulnud OpenOffice.org-i arendamise lõpetada, lasi programmeerijad lahti ja andis Apache Software Foundationile üle tarkvara kaubamärgi ja lähtekoodi, mille põhjal loodi pikapeale Apache OpenOffice.

Selle asemel et jääda Apache projekti juurde, liikus suurem osa arendajaid The Document Foundationi nimelisse uude organisatsiooni, mis hakkas välja töötama algselt OpenOffice.org 3.x versioonil põhinevat haru ja andis sellele nimeks LibreOffice. Suhteliselt lühikese aja jooksul asendas enamik Linuxi distributsioonidest OpenOffice.org paketi LibreOffice'iga.

Komponendid Kirjeldus
Ikoon: sinine dokument Writer WYSIWYG-tekstitöötlusprogramm[1]
Ikoon: roheline tabel Calc Tabelarvutusprogramm[2]
Ikoon: tumepunane/helepruun esitlus Impress Esitluste ettevalmistamise, töötlemise ja ettekandmise programm;[3] vt ka esitlustarkvara
Ikoon: hall dokument valemitega Draw Tööriist diagrammide, graafikute ja lihtsamate jooniste loomiseks ja töötlemiseks;[4] vt ka vektorgraafika
Ikoon: lilla andmevaramu Math Valemiredaktor[5]
Icon Base Andmebaasihaldur;[6] vt ka andmebaas

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]