Laine Kunnberg-Bortnikov

Allikas: Vikipeedia

Laine Kunnberg-Bortnikov (sündinud 24. aprillil 1961 Tallinnas) on eesti kunstnik, poliitik ja Eesti Punase Risti tegelane.

Ta oli IRL-i Saaremaa piirkonna juht, Kuressaare Haigla nõukogu liige ja endine Eesti Punase Risti Saaremaa seltsi tegevsekretär[1].

Alates 1990. aastast elab ta Kuressaares.

Bakalaureuse kraad õigusteaduses. Töötanud eelkõige personalitöö vallas.

Kunstnikuna[muuda | muuda lähteteksti]

Tema huvideks on maalimine, joonistamine, keraamika. 1990–1992 õppis Tartu Riikliku Kunstimuuseumi Kujutava Kunsti kursusel joonistamist, akvarelli, õlimaali, kirjaõpetust ja plakatikujundust. Teoorias täiendanud oma teadmisi plastilises anatoomias, perspektiiviõpetuses, maalitehnoloogias, õppinud kunstiajalugu.

Saaremaa Savistuudio (keraamika) asutajaliige. Alates 2005 Saaremaa Kunstiklubi liige, 2012 klubi president. Saaremaa kunstielus aktiivsemalt tegutsenud alates 2007. Osa võtnud mitmetest maalilaagrititest Eestis ja Lätis.

2007. aastal toimus tema näitus “Lilled sünnipäevaks” Kuressaare Kunstistuudios. Osalenud 1995 Saaremaa Savistuudio liikmete keraamika ühisnäitusel Holostovi kompleksis, iga-aastastel Saaremaa Kunstiklubi sügisnäitustel ja näitusmüükidel Ferrumi galeriis.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Metsmaa, Monika (4. september 2022). "Punane Rist otsib oma Saaremaa seltsile uut koordinaatorit". Saarte Hääl. Vaadatud 23.03.2023.