Kehtna valla vapp

Allikas: Vikipeedia

Kehtna valla vapp on Rapla maakonnas asuva Eesti haldusüksuse Kehtna valla vapp.

Kehtna valla vapp
Kehtna valla vapp 1995-2017


Vapi kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Sinise ja hõbedaga kaldjaotatud kilbil (I) hõbedane leegitsev karikas ja (II) must ronk.

Võrdsete osapooltena liitunud valdade järjepidevusest tulenevalt on vapil karikas ja ronk. Leegiga karikas sümboliseerib piirkonna klaasitööstuseid läbi aegade. Leek on ka kodukolde ja valla elujõu sümboliks. Sinine värv viitab kõnnumaa järvedele, jõgedele, laugastele. Ronk on valla elujõu, pikaealisuse ja väärtushinnangute sümboliks, sest kaaren kehastab häid mõtteid ja mõttetegevust, arukust ja tarkust, ettenägelikkust ja mälu, inspiratsiooni ja poeesiat. Need omadused on vajalikud ka koolihariduse ja kutseoskuste omandamisel valla erinevates haridusasutustes. Kehtna kaaren sümboliseerib põllumajandustegevuse püsimist vallas. Võimu sümbolina hoiab ja kaitseb ronk väliste mõjutuste eest kohalikku kogukonda tema tegevuses oma elu korraldamisel ning valvab ja hoiab silma peal piirkonna rahumeelsel arengul.

Värv Pantone CMYK RGB
Sinine 285C C91%, M43%, Y0%, K0% 0,114,206
Must Black C0%, M0%, Y0%, K100% 0,0,0
Hõbe 877C C0%, M0%, Y0%, K0% 255,255,255

Vapp 1995-2017[muuda | muuda lähteteksti]

Vapp on kinniti 27. juunil 1995.

Hõbedasel kilbil must seisev vares, kelle keel ja silmatera on sinised. Varest ümbritsevad hajutatult seitse kaldasendis sinist pügalristi.

Kehtna mail väga levinud vares on nii kodu-, põllu- kui tarkuselind. Sellena viitab ta Kehtna tuntusele nii põllutöö- kui ka hariduskesusena, kus erilises aus kodumajanduslik õpe. Pügalristide arv vapil tähistab seitset valda mille maalõigetest koosneb tänane Kehtna vald

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]