Kategooria arutelu:Taevakehad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arvan, et see jutt peaks olema artiklis Taevakeha. Andres 12:57, 23 Aug 2004 (UTC)


Taevakehad on kõik objektid, mida me Maa pealt taevasse vaadates näeme. Enamik neist on looduslikud taevakehad, aga on olemas ka mittelooduslikud taevakehad, näiteks sputnikud, satelliidid jne.

Ma ei ole selle lausega nõus. Minu arust on taevakehad looduslikku päritolu. Inimese tehtud kosmoseaparaadid, satelliidid jms. peaks olema kuskil mujal. Siim 13:30, 26 Sep 2004 (UTC)

Sul võib õigus olla. Aga taevakeha mõiste paistab olevat ebamäärane. Võib-olla on siis kõige õigem siin lihtsalt selgitada, mis põhimõttel Taevakehade kategooria on koostatud. Artiklile Taevakeha tuleks siit viidata. Seal ei ole taevakeha mõiste praegu täpselt määratletud. Võimalik, et täpset definitsiooni polegi. Seda tuleb edasi uurida. Saksakeelne artikkel on de:Himmelskörper. Sellelt artiklilt on viited teistele, mille pealkirja võiks tõlkida "astronoomiline objekt". Andres 14:05, 26 Sep 2004 (UTC)
Kui nüüd väga norima hakata, siis sellise definitsiooni kohaselt on lind või puuoks ka taevakeha, pilvedest ja lennukitest rääkimata ;) - Ahsoous 21:18, 3 august 2005 (UTC)
Def. on tõesti väga kummaline. Tuleb parem teha. Siim 21:26, 3 august 2005 (UTC)