Kategooria arutelu:Raamatud

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Miks liita? Kõik kirjandusteosed ei ole ju raamatud. Pigem peaks kat. "Raamatud" olema kat. "Kirjandusteosed" alakategooria. See on küll tõsi, et kategooriad tuleb korrastada ehk siis raamatud tõsta kirjandusteoste kategooria alt raamatute kategooria alla. Siim 7. detsember 2006, kell 18:29 (UTC)

kunagi oli meil siin vaidlus kirjanduse mõiste üle... (ega me vist üksmeelele ei jõudnud)... aga nii ehk naa jään ma arvamusele et kõik raamatud ei ole ega saagi kirjandusteosed... kasvõi fotoalbumid - Ahsoous 7. detsember 2006, kell 19:48 (UTC)
Reeglitel on tavaliselt erandid, kuid see ei peaks veel mõistlikku kategoriseerimist segama. Siim 7. detsember 2006, kell 20:33 (UTC)
mis on mõistlik... mulle tegelt ka tundub, et need mõlemad kategooriad millest siin jutt on peaksid eksisteerima ja paralleelselt, mitte, et üks oleks teise allkategooria... need lihtsalt ei kattu ja üks ei hõlma teist täielikult... siinkohal ma leian, et enne võiks nati kogu selle jaotuse üle pikemalt järgi mõelda ja mitte kohe tegutsema hakata, sest pärast kui asi valesti tehtud on, on jama klaarida tükkmaad raskem - Ahsoous 7. detsember 2006, kell 20:47 (UTC)
On olemas palju erinevaid kirjandusteoste liike. Artiklid, raamatud, ajakirjad, näidendid jne. Kõiki neid ei tohiks panna otse kat. "Kirjandus" alla, sest see kategooria muutuks ebaülevaatlikuks. Oleks loogiline, et neid koondava kategooria nimi on "Kirjandusteosed" vms, sest seda nad ju on. Seda ma peangi mõistlikkuse all silmas. On sul parem ettepanek? Siim 7. detsember 2006, kell 20:56 (UTC)
vaata raamat ei ole kirjandusteose allliik, konkreetne raamat võib olla kirjandusteos aga ei pruugi seda olla. Nii näiteks romaan on kirjandusteos ja on üldjuhul raamat, statistikakogumik ei ole kirjandusteos aga on raamat, raadiokuuldemäng on aga üldjuhul kirjandusteos aga ei pruugi olla raamatuna ilmunudki jne. ... et äkki oleks õigem asi kui teha miskid allkategooriad ja siis need nendesse sorteerida... -- Ahsoous 7. detsember 2006, kell 21:21 (UTC)
Ma olen sinuga põhimõtteliselt nõus, aga tahan siiski märkida, et ebaloogilisused tulevad sisse ka siis kui me raamatut kirjandusteoste alla ei kategoriseeri, sest enamasti ta seda ju on. Mida siis lugeja meie süsteemist arvab kui kõrvuti on kategooriad "Kirjandusteosed" ja "Raamatud". Loogiline järeldus on, et raamat ei ole kirjandusteos :) Kategooriate süsteemi ei saagi ehitada nii, et seal ei tekiks sisemisi vastuolusid. Mõnikord tuleb valida loogilisuse ja lugejasõbralikkuse vahel. Need mõlemad on aga vaieldavad asjad ja vaidlemise peale ma aega raisata ei taha. Siim 7. detsember 2006, kell 21:46 (UTC)
tead, mul tekkis veel üks mõte... äkki kaotaks selle kategooria kirjandusteosed üleüldse ära... ja paigutaks kategooria raamatud ja siis need mis seal kirjandusteostes on üleüldse kategooriasse kirjandus... sinna peaks need ju kõik nii ehk naa kokku jooksma ... Ahsoous 7. detsember 2006, kell 22:17 (UTC)