Kategooria arutelu:Presidendid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Palun viia allkategooriad õigesse kategooriasse (Presidendid riigiti). Selle kategooria allkategooriad on "millegi järgi". --Tiuks 13. juuli 2009, kell 10:08 (UTC)

Mulle tundub, et sellist kategooriat pole vaja, sest muid presidente kui riikide presidente pole eraldi kategooriana. See kategooria jääks sel juhul 1-liikmeliseks ja sel poleks mõtet. --Metsavend 2. august 2009, kell 20:53 (UTC)
Nõustun Metsavennaga - piisab täielikult kategooriast "Presidendid". -- Toomas 2. august 2009, kell 21:19 (UTC)
Nõus. avjoska 2. august 2009, kell 21:22 (UTC)
Jälle te ei taba pointi. Ma ei hakka seletama, vaadake inglise viki kategooriaid en:Category:Presidents by country ja en:Category:Presidents. --Tiuks 2. august 2009, kell 21:37 (UTC)
Ei taba tõesti pointi ja pole vaja ka seletada. Miks peame kopeerima inglise vikipeedia kategooriate süsteemi? Asepresidendid ei ole presidendid, samuti pole presidendi jahid presidendid, ka jääb arusaamatuks, miks peaks presidendid jaotama 20. ja 21. sajandi presidentideks. Şaddām Ḩusayni jaoks saaks ju teha kategooriad 'surnud presidendid' > 'hukatud presidendid' > 'poodud presidendid' > '21. sajandil poodud presidendid' > '21. sajandil poodud Iraagi presidendid' jne. aga mis mõte sel oleks? Kategooriate süsteem peaks olema võimalikult lihtne. --Metsavend 3. august 2009, kell 08:13 (UTC)
Jah, inglise Vikipeedias on nende alamkategooriatega seal ilmselgelt liiale mindud. Täielikult piisab kategooriast "Presidendid" ja siis iga riigi jaoks - kus muidugi kohane - eraldi alamkategooria loomisest. Mitte mingisugust tarvidust ei ole minu meelest tuua eraldi välja hukatud presidente või siis selle kategooria alla liigitada presidendipaleesid ja presidentide sõiduvahendeid. Võimaluse piires soovitan alati järgida Eesti Märksõnastiku liigitust (http://ems.elnet.ee/) - see on kohati jälle liiga üldine, aga siiski hea ja äraproovitud liigitamissüsteem. Selle kohaselt võiks alamkategooriana ette näha veel vaid "Asepresidendid". -- Toomas 3. august 2009, kell 09:05 (UTC)