Kategooria arutelu:Navigeerimismallid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuidas saaks siin Eesti presidentidest lahti? --Metsavend 20. jaanuar 2007, kell 22:20 (UTC)

Eestipresidendi mall on vaja teha "korda" ja kui server kategooriat värksendab siis on need "kadunud" --TarmoK 20. jaanuar 2007, kell 22:50 (UTC)

Mallide poolt tehtav sundkategoriseerimine[muuda lähteteksti]

Ümber tõstetud Kasutaja:Akra arutelulehelt.

Arutelu järeldus[muuda lähteteksti]

Mallide poolt (mallidesse sisse kirjutatud) artiklile määratavaid artikli kategooriaid saab ja võib kasutada ainult juhul, kui artikel ja mall on mõeldud kasutamiseks ainult ühes malli poolt määratavas kategoorias. Sellised mallid, millel ei tohiks olla mallide poolt tehtavat (määratavat) artiklite sundkategoriseerimist oleksid: haldusüksuste, rahvastiku, päisemallid, jt.

Arutelu[muuda lähteteksti]

Palun pane tagasi kategooriad Venemaa navigeerimismallidesse, sest mallist saavad kategooria ka kõik seda malli kasutavad artiklid. --Metsavend 15. detsember 2008, kell 19:52 (UTC)

Ei pane, kuna see tekkitab suure segaduse artiklite kategooriseerimisel. Tekkivad topelt kategooriad või malli poolt määratud kategooriaga artikel on ka selles kategoorias, kuhu ei peaks kuuluma. Tegelikult ei ole seda vaja (kategooria sund määramist). Seda teemat (probleemi) arutati juba esimesel Viki kokutulekul, ma ei tea kas Sa seal olid.Akra 16. detsember 2008, kell 10:33 (UTC)
Ma ei olnud kokkutulekul. Kus sealsed otsused kirjas on? Kui nii otsustati, siis tahaksin argumente lugeda. Igatahes ei tohiks malle enne muuta, kui kõigile artiklitele, mis vastavast mallist oma kategooria saavad, on käsitsi kategooria lisatud, muidu jääb hulk artikleid määramata ajaks kategooriata. Igal haldusüksuse artiklil võiks siiski olla ka kõrgema jaotuse kategooria, mitte ainult artikliga samanimeline kategooria. --Metsavend 16. detsember 2008, kell 11:44 (UTC)
Midagi ei jää kategooriata, Venemaaga seotud süsteemitus oli lihtsalt piisavalt suur, et seda ühe õhtuga ära ei jõudnud teha. Nagu näed tegelen sellega juba kolmandat päeva ja ära muretse selle pärast, et midagi kaduma jääks. Artiklid lendasid lihtsalt Kategoriseerimata artiklitesse, kust nad üles noppin. Paaril artiklil on aga malli kategooria nii sügavale kirjutatud (ilmselt veel mingi malli kaudu), et istuvad ikka Venemaa geograafias, ehki ei peaks kõigi reeglite järgi seal enam olema. Ootame indekseerimise ära. Muide osadel eestimaa mallidel võeti see sundkategooria kohe peale koosolekut maha. Venemaa omadega pole aga tegeldud. Mis puutub koosoleku protokolli, kui niisugusesse siis seda peaks Avjoska oskama öelda, mis sellest saanud on. Argumendid olid aga samad, mida minagi kirjutasin, et sellisel kujul kategoriseerimine segab.
Kui malliga tahetakse anda kategooria, siis peab see olema malli nimega või midagi sinna poole, mille alusel mall on tehtud ja need kindlasti sobivad sellesse kategooriasse. Hetkel oli mallis üldine kategooria ja sellel ei ole tõesti mõtet. Mallile saab kategooria lisada nii <includeonly>[[Kategooria:KATEGOORIA ARTIKLIS]]</includeonly> ja näidet võib vaadata mallist {{Tööriistade tootjad}}. --Tiuks 16. detsember 2008, kell 11:45 (UTC)
Kuidas malli kategooriat lisada ja kuidas ära saab on teada. Parem on, kui ta seda peale üldkategooria Navigeerimismallid kuhugi ei paiguta.Akra 16. detsember 2008, kell 11:58 (UTC)
Mall tehakse ikka alamkategooriate jaoks. Piilusin Valga maakonda ja mina oleksin vallad ja linnad eraldi mallidega teinud. Kategooriaid lihtne panna ja ei tekiks mingit segadust. Järved ja jõed on meil ju ka eraldi, miks valdadega ei võiks sama moodi teha. Haldusüksuste mall võiks eraldi olla aga sellele ei saaks kategooriat lisada, sest see koosneb nii valdadest kui linnadest. Minu arust on siin vikis paras segadus. --Tiuks 16. detsember 2008, kell 12:02 (UTC)
Tõidgi ühe valupunkti. On linnad, kui haldusüksused ja on linnad, kui vallasised. Haldusüksuse mall peaks olema nii nendel linnadel, kui valdadel. Maakonna haldusüksuste mall ka veel. Linnamall kõigil linnadel, millise kategooria paneksid, et asjad igal pool st Linnade ja Haldusüksuste ja Valdade ja Maakondade kategoorias õieti jookseksid. Mõtle kuidas tahad, kuskil punktis läheb jamaks. See pärast on kõige lihtsam artiklid käsitsi kategoriseerida.Akra 16. detsember 2008, kell 15:23 (UTC)
Sain nüüd endale ka asja selgemaks. Kuna haldusüksuse mallis on rajoonid (vallad) ja linnad, siis ei tohi sellele mallile kategooriat lisada. Igal riigil peab olema linnadest eraldi mall, koos kategooriaga. Toon näite Otepää linnast. Esiteks peab olema samanimeline kategooria ja see tuleb lisada käsitsi. Muidu on mallis {{Otepää vald}} kõik nii nagu ma enne rääkisin (kategooria:Otepää vald). Otepää valla asulad on külad ja sellest lihtsast loogikast tulekski lähtuda. Vaatame malli {{RUSkarjala}}, nii suure jaotusega me ei saa tõesti kategooriat panna. Kui me teeme malli rajooni asulatest (meil külad), alles siis saame kategooria panna (vene vikis ru:Категория:Олонецкий район Карелии). Siit järeldus, haldusüksuse mallile EI SAA kategooriat panna.--Tiuks 16. detsember 2008, kell 21:22 (UTC)
Seepärast nad ära korjasingi.Akra 17. detsember 2008, kell 17:38 (UTC)

Kategooria sissejuhatus on selline: Selles kategoorias on mallid, mis tehtud kas malliga {{Navigeerimismall}} või {{Navmall}}. Aga mallid, mis algavad "{| class="navbox"..." näevad samasugused välja, kas need tuleks lisada kategooriasse "Mallid", mina lisaks nad pigem siia (mõni vist ongi juba) ? --Pelmeen10 18. detsember 2010, kell 18:25 (EET)[vasta]

Lipp või vapp või segapudru ?[muuda lähteteksti]

Kas navigeerimismallides kasutatakse haldusjaotuse ja riigi lippe või vappe, hetkel olen mõlemat märganud? Malli arutelu:Haldusest on see juba läbi käinud. Minupoolest võib see ka vaba olla, nt kumb rohkem meeldib jne, mida teised arvavad? suwa 4. aprill 2012, kell 22:28 (EEST)[vasta]

Malli lühendid on arusaamatud?[muuda lähteteksti]

(tõin üle vanast arutelust)

Lühendid v, a ja r on arusaamatud. Andres 5. detsember 2008, kell 15:41 (UTC)

see käib paljude mallide kohta, nt Mall:EV päästeteenistus. Olukorda leevendab asjaolu, et hiirega sinna liikudes kuvatakse tähe tähendus--Bioneer1 (arutelu) 2. september 2013, kell 20:50 (EEST)[vasta]
vaata, arutelu, redigeeri - mis seal arusaamatut on?  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu 2. september 2013, kell 21:10 (EEST)[vasta]