Kategooria arutelu:Loomad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Selle artikli varasemate versioonide arutelu on arhiveeritud:

Kategooria arutelu:Loomad/Arhiiv 1


Ma pakun, et loomaliigid ja konkreetsed isendid võiksid eraldi kategoorias olla... Näiteks Üksildane Jüri ja karu Franz ja Ruhnu maškott peaksid olema nigu eraldi... Ma ei tea ainult, mis kategooria nimi peaks olema... Muidu võiks kõik muu "loomaliikide" alla panna, aga see oleks liiga suur töö... Vaja oleks ikkagi konkreetsetele isenditele oma kategooriat... Jürka 21. september 2007, kell 11:28 (UTC)

Inglise wikist eeskuju võttes tekkis mõte kategooria nimeks "Kuulsad loomad"... Jürka 21. september 2007, kell 11:35 (UTC)

See poleks paha lahendus. --Metsavend 21. september 2007, kell 11:49 (UTC)

Toodud leheküljelt "Vikipeedia:Kategooriad/Loomad" ja selle arutelulehelt[muuda lähteteksti]

See on kah mustand praegu. Olemasolevate kategooriate järgi on tavaks kujunenud taksonite puhul madalaima astme kategooriaks võtta selts. See on ka minu meelest mõistlik. Samas ülemkategooriatest "Lülijalgsed" ja "Putukad" võiks minu meelest loobuda, ja võtta suur ülemkategooria "Loomad". Selle muudatuse sisseviimine saaks praegu toimuda minimaalse vaevaga, kuna artikleid on vähe.KS 00:24, 4 Dec 2004 (UTC)

Võib-olla on sul õigus, kuigi ega kategooriad leiba küsi nii et see ei ole ka väga suur probleem kui neid on pisut rohkem kui vaja. Äkki võiks vähemalt ühe neist siiski alles jätta, sest neid lülijalgseid on ju kuradi palju :) Siim 00:44, 4 Dec 2004 (UTC)
Tegelikult võib ka veel loomata kategooriad lisada, sest kui me teeme nad kõik linkideks, siis on olemasolevad (sinised) ja loomata (punased) kategooriad selgesti eristatavad ning segadust ei teki. Siim 00:48, 4 Dec 2004 (UTC)

Kategooriad ei küsi leiba küll, aga nende olemasolu peamiseks õigustuseks on ikkagi see, et nad elu lihtsamaks peaksid tegema, mitte keerulisemaks. Kui mingi kategooria ainsaks üleasndeks on loetleada nelja-viit teist kategooriat, samal ajal kui me kategooriad juba siin leheküljel nagunii ära süstematiseerime, siis kas neid on vaja? Võiks jätta ainult sellise taseme kategooriad, mis mahult oma olemasolu väärivad, arvan ma. Sarnased küsimuded tekivad ka nt kategooria "Eukarüoodid" juures ja mitmel pool mujalgi...KS 01:04, 4 Dec 2004 (UTC)