Kategooria arutelu:Geomeetria

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest ei ole sellist kategooriat tarvis. Geomeetria ei moodusta matemaatikas mingit ühtset valdkonda. Andres 06:24, 3 Mar 2005 (UTC)

Oled vist liiga range. Ühtset valdkonda mitte, selgesti eristuva haru küll. Selle haru alamharud esitaksin Geomeetria alamkategooriatena. Maksab uurida, kuidas need küsimused lahendatud olemasolevates matemaatika võrguentsüklopeediates ja -leksikonides. --Ker 15:31, 3 Mar 2005 (UTC)
Geomeetria kategooriasse võiksid elementaargeomeetria ("sünteetiline geomeetria", projektiivne geomeetria, kujutav geomeetria, analüütiline geomeetria, geomeetriline algebra, algebraline geomeetria, topoloogia (üldtopoloogia, kombinatoorne topoloogia, algebraline topoloogia, diferentsiaaltopoloogia), diferentsiaalgeomeetria, lõplikud geomeetriad. Probleemiks aga on see, et geomeetria harud on tihedamini seotud muude matemaatikaharudega (algebra või analüüs või kombinatoorika) kui omavahel. Arvan, et parem oleks jätta kohe matemaatika alla kitsamad valdkonnad ning jätta niisugune vahekategooria nagu geomeetria välja, siis muutub asi ülevaatlikumaks. Muidugi võib teha ka nii, et panna näiteks algebraline geomeetria panna nii algebra kui ka geomeetria alla.
Võrdluseks vaata en:Cathegory:Mathematics. Andres 17:49, 3 Mar 2005 (UTC)