Kategooria arutelu:Elekter

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ei näe sellise kategooria olemasoluks mingit otsest vajadust, kuna elekter pole isegi termin vaid nähtuste kompleks, mida on võimalik täiesti normaalselt jagada elektrofüüsika ka elektrotehnika kategooriate vahel. Kui selline kategooria jääb siis sisuliselt tubleerib ta endas mõlemad eelpoolmainitud kategooriate artiklid, ja tekkkitab sellega ainult segadust.Akra 21. oktoober 2008, kell 19:34 (UTC)

Jah, minu meelest tekitab ka segadust. --Epp 21. oktoober 2008, kell 20:22 (UTC)

Artikkel elekter on olemas kõikides erinevate keelsetes vikides ja samuti vastav kategooria. Keegi võiks (ükskõik millises keeles) kirjutada artikli elektrofüüsika, siis saaks edasi arutada. --Oktav 21. oktoober 2008, kell 22:21 (UTC)

Nii palju kui mina aru saan, moodustavad elektrofüüsika elektrostaatika ja elektrodünaamika, need aga moodustavad osa elektromagnetismist, sest Maxwelli võrrandid seovad elektrinähtused ja magnetismi lahutamatult kokku. Andres 21. oktoober 2008, kell 22:34 (UTC)
Elektromagnetismi kategooriat eesti vikis ei ole. Ma panin inglise viki järgi selle elektri kategooria sinna alla, aga ma kategooriat valmis ei teinud. Äkki on siin mõni füüsiku haridusega inimene, kes need asjad kuidagi selgemaks kategoriseeriks? --Oktav 21. oktoober 2008, kell 23:10 (UTC)
Oktav küsimus ei ole mite artiklis elekter, mis on ka meie vikis olemas ja peabki olema vaid kategoorias elekter. See, mis on olemas teistes vikides ei pruugi veel alati kõige parem asi olla, et seda järgi teha. Kui suudad selgeks teha millised artiklid peaksid sinna (kategooria elekter) kuuluma, mis ei kuulu spetsiifilistemate kategooriate alla ja sinna ei sobi, siis anna teada.Akra 22. oktoober 2008, kell 07:04 (UTC)
Aga äkki ei oleks seda elektrofüüsika kategooriat vaja?--Oktav 22. oktoober 2008, kell 07:48 (UTC)
Elektrofüüsika on minuarust vajalik, kuna elkter jaguneb laias laastus kaheks elektrofüüsika -teaduslik pool ja elektrotehnika rakenduslik pool, mis omakorda jagunevad veel allteemadeks elektrostaatika ja elektrodünaamika, elektromagnetism jne ja rakenduspoole alateemad. Samas tuleb mingil hetkel luua ka nende alateemade kategooriad, mis on piisavalt eraldiseisvad ja meil puuduvad. Samas minu nägemuse järgi on üldkategooria elekter nagu teine katusmis katab juba seda, katust mis niigi vett peab. Kui see kategooria jääb tuleb sinna alla kokku kirjutada kõik artiklid, mis algavad elektr-. Kujutad ette missugune hulk sinna lõptulemusel kokku jookseb ja milline erialade pudru see on.Akra 22. oktoober 2008, kell 08:25 (UTC)
Minu meelest elektromagnetism ei kuulu elektri alla, vaid elektromagnetism on üldisem mõiste kui elektrinähtused. Andres 22. oktoober 2008, kell 10:15 (UTC)
Üldisem nähtus on tamuidugi, kuid temale baseeruvad paljud elektrotehnilised rakendused.Akra 22. oktoober 2008, kell 11:09 (UTC)