Kategooria arutelu:Eesti loomad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Võib-olla ei ole mõtet loomaliikidele seda kategooriat määrata. Kui artikleid saab palju muutub see kategooria väga suureks ja ebaülevaatlikuks. Minu arust pole suurt mõtet sellisel kategoorial, kus on koos näiteks herilane, pruunkaru ja linavästrik. Mida see annaks? Võiks ehk olla eraldi "Eesti linnud", "Eesti imetajad" jne. Muidugi võib täpsemalt jaotada ka kunagi hiljem, siis kui reaalne vajadus on tekkinud, kuid võiks juba praegu tulevikule mõtelda. Siim 22:18, 22 Dec 2004 (UTC)

Noh suureks ta võib kunagi kujuneda jah. Aga ma mõtlesin, et kui on olemas nt Category:Eesti inimesed, mis kah ju eriti väikeseks ei jää, siis las olla. Kui kunagi tõesti üle mõistuse suureks läheb, võib ju ära jaotada. Nagunii ma üritan eesti fauna süstemaatilised nimestikud mõistliku suurusega tükkide kaupa üles panna. See kategooria aitaks lihtsalt ühe (automaatselt tähestikulisse järjekorda pandud) ülevaatliku lehekülje luua, ja esialgu on ta päris pisike? KS 23:05, 22 Dec 2004 (UTC)
Asi on ka selles, et ei tahaks kategooriate süsteemi mõttetult keeruliseks ajada, kuni selleks vajadust pole. KS 23:21, 22 Dec 2004 (UTC)
Category:Eesti inimesed all olevad inimesed peavad saama täpsema kategooria. Usun, et Vikipeedia on juba sellisesse arengujärku jõudnud. Ma loodan, et süsteem ei läheks väga keeruliseks. On ju väga loomulik eristada imetajaid lindudest ja kaladest. Jaotamise võib muidugi jätta ka edaspidiseks, kuid on ju täiesti ilmne, et ükskord tuleb niikuinii see kategooria ära jaotada Eesti lindude, Eesti kalade jne vahel. See oleks, aga suur hulk tüütut käsitööd. Siim 23:30, 22 Dec 2004 (UTC)
Võib-olla on sul tõesti õigus. Peab tulevikuke mõtlema. Teen väiksemad kategooriad, enne kui artiklite hulk üle pea kasvab, kohati hakkab küll süstemaatilisi nimestikke dubleerima, aga erinevus on olemas - kategooriat vaadates näeb asju tähestiku järjekorras. Kategooria Category:Eesti taimed jätaksin siiski esialgu alles, sest taimeliike on lihtsalt mitu korda vähem. Ühtlasi arvan, et siis tuleks likvideerida Eesti kalade loend, Eesti lindude loend ja Eesti imetajate loend, sest nood kaotavad igasuguse mõtte. KS 23:45, 22 Dec 2004 (UTC)
Category:Eesti taimed vastu pole mul midagi, see las jääda. Loendite likvideerimisega ma esialgu ootaks. Loendid võiks olla võimalikult täielikud. See ongi üks loendi tugevaimatest omadustest, et ta saab sisaldada ka selliseid nimesid, mille kohta veel artiklit ei ole. Oleks ju väga hea, kui saaks võimalikult täieliku Eesti kalade nimekirja. Artikleid neist kõigist pole ju niipea loota. Seega seda nimekirja kategooriate alt ei leia. Kui, aga loend ja süstemaatiline nimestik üksteist dubleerivad pole esimest küll vaja. Siim 23:55, 22 Dec 2004 (UTC)

Pole mingit tarvidust oodata, sest kõigi kolme kohta on juba süst. nimestikud - Eesti kalade süstemaatiline nimestik, Eesti lindude süstemaatiline nimestik ja Eesti imetajate süstemaatiline nimestik, kusjuures nad on valmis, mitte pooleli. KS 00:02, 23 Dec 2004 (UTC)

Jah, sellisel juhul pole loenditel muidugi mõtet. Siim 00:05, 23 Dec 2004 (UTC)
öelda, et midagi dünaamilises maailmas on valmis, kehtib muidugi üksnes X aja seisuga. Küll aga saaks ühtluse huvides need nimestikud nimetada ümber loenditeks--Bioneer1 (arutelu) 11. august 2014, kell 19:46 (EEST)[vasta]
Minu meelest nad võivad jääda. Andres (arutelu) 11. august 2014, kell 20:10 (EEST)[vasta]

Kas ei peaks selle kategooria ümber nimetama või teha uus kategooria näiteks Kategooria:Eesti elusolendid või midagi sarnast ja sinna alla Kategooria:Eesti loomad, putukad, kalad, roomajad, linnud. Põhjendus lind ja kala jne ei ole loom.Akra 4. mai 2007, kell 07:14 (UTC)

Bioloogiaterminoloogia järgi on putukad, kalad, roomajad ja linnud ning ka inimene loomad ning ka näiteks taimed ja seened on elusolendid. Andres 4. mai 2007, kell 09:50 (UTC)