Kasutaja arutelu:Tau

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere tulemast Vikipeediasse, Tau! Andres 5. veebruar 2008, kell 10:21 (UTC)


Laevade jaoks on meil mallid {{laev}} ja {{laevad}}. Kui need ei sobi millegipärast, siis võid teha ise malliga {{infokast}}. Tegemise näidet võid näha minu liivakastis (X2). Tabeleid kasutatakse artikli sees, artikli alguses (enne artiklit) kasutatakse infokaste, artikli lõpus navigeerimismalle. --Tiuks 18. august 2009, kell 00:40 (UTC)

Need ei sobi hästi sest mul on praegu piirivalvelaevadel kõikidel erinev arv näitajaid tabelites. Sellel laeva mallil on ka selliseid mida mul vaja pole. Sellist malli ei ole, kus saaks ise näitajaid muuta? Tau 19. august 2009, kell 15:49 (UTC)
Nagu ütlesin, tee ise uus, kus oleks kõik näitajad, mida vaja. if käsklus näitab siis kui see on täidetud. Vaata proovimalli {{X2}}. --Tiuks 19. august 2009, kell 17:35 (UTC)
PVL-112 Valve

PVL-112 Valve Pärnu sadamas
Klass Patrol 24
Veeväljasurve 42 t
Pikkus 23,7 m
Laius 5,65 m
Süvis 1,35 m
Kiirus 25 sõlme
Kere Alumiiniumist, suudab läbida 10cm paksust jääd
Meeskond 2×5 liiget
Ehitatud 2008. aastal Saaremaal, AS Baltic Workboats
Kodusadam Roomassaare sadam
Kui ma piirivalvelaevadele sellised teen, kas siis sobib? Ma ei tee seda malliks, vaid muudaks lihtsalt seda teksti igal laeval. Pole ju mõtet teha 16 erinevat malli? Tau 20. august 2009, kell 19:51 (UTC)
Nii ei tehta. Artiklisse kirjutad nii: {{malli nimi|pikkus=123||laius=123}} ja seepärast polegi vaja seda kopeerida nagu sa eelnevalt pakkusid. Näiteks malliga {{laev}}
Tehnilised andmed
Pikkus 123
Laius 123

Kas vajad abi malli tegemisel? --Tiuks 20. august 2009, kell 20:16 (UTC)

Ei, ma ei tahagi teha malli. Miks peab malli kasutama? Miks ei või see nii olla nagu see tehtud on? Välimuselt on ju sama, vahet pole kas ta on mall või mitte. Näiteks see laev on uus, aga mõnel vanal on ka endised nimed. Kui ma teen endise nime lahtri, siis uuel laeval ma ei saa ju sinna midagi kirjutada, juhul kui mul mall oleks. Tau 20. august 2009, kell 20:24 (UTC)

Miks ei saa? Ma ei taipa hetkel su probleemi. Malli listakse kõik võimalikud väljad aga neid pole vaja alati täita. Selleks kasutatakse if käsklust. Mis on malli {{laev}} puudused? Seal kasutatakse malli kasnäitan ja sinna võiks ju igasugu asju juurde kirjutada. --Tiuks 20. august 2009, kell 20:27 (UTC)

No tee mulle siia siis samade andmetega, mis siin kõrval on. Äkki siis saan aru. Tau 20. august 2009, kell 20:30 (UTC)

Tehnilised andmed
Pikkus 23,7 m
Laius 5,65 m
Süvis 1,35 m
Veeväljasurve 42 t
Kiirus 25 sõlme

Sellel mallil puudub klass, kere ja kodusadam. --Tiuks 20. august 2009, kell 20:37 (UTC)

No see ongi selle viga. Aga nüüd sain aru. Ma teen siis ise malli ja panen sinna võimalikult palju näitajaid. Ja kui see näitaja puudub mõnel, siis jätan selle tühjaks lihtsalt? Tau 20. august 2009, kell 20:41 (UTC)

Jah! Lõpuks ometi sai asi lahendatud. --Tiuks 20. august 2009, kell 20:44 (UTC)
Meil on olemas inglise viki mallid aga tõlkimata. Tegelen sellega ja alustan mallist {{Infobox Ship Career}}. --Tiuks 21. august 2009, kell 14:22 (UTC)

Nii, et sellest nüüd malli teha, pean lihtalt tegema uue lehe Mall:PVL&EML? Ja selle sinna kopima? See tabel on allpool. Tau 21. august 2009, kell 17:21 (UTC)

Tau
[[Pilt:{{{pilt}}}|{{{pildilaius}}}]]
{{{pildiallkiri}}}
Klass {{{klass}}}
Endine nimi {{{endine nimi}}}
Veeväljasurve {{{veeväljasurve}}}
Pikkus {{{pikkus}}}
Laius {{{laius}}}
Süvis {{{süvis}}}
Vabaparda kõrgus {{{vabaparda kõrgus}}}
Peamasinad {{{peamasinad}}}
Abimasinad {{{abimasinad}}}
Kiirus {{{kiirus}}}
Kütusetankide maht {{{kütusetankide maht}}}
Õli tankide maht {{{õli tankide maht}}}
Autonoomsus {{{autonoomsus}}}
Pealisehitus {{{pealisehitus}}}
Kere {{{kere}}}
Meeskond {{{meeskond}}}
Relvastus {{{relvastus}}}
Sõsarlaevad {{{sõsasrlaevad}}}
Ehitatud {{{ehitatud}}}
Kodusadam {{{kodusadam}}}

Mida tähendavad lühendid PVL&EML? Nii palju erinevaid malle pole mõtet. Kuna malli {{laev}} praktiliselt ei kasutata, siis lisa sinna need puuduvad. Muide inglise vikis on korralikud mallid. Vaata inglise viki artiklit en:MV Wilhelm Gustloff, seal on laeval omanik vahetunud ja seda saab teha erinevate mallidega, mitte koondmalliga. Hetkel ootan tõlkimise abi mallis {{Laeva teenistuskäik}}. --Tiuks 21. august 2009, kell 17:31 (UTC)

Segan vahele... PVL - piirivalvelaev, EML - Eesti Mereväe laev. --Jaan513 21. august 2009, kell 17:34 (UTC)
Ei ole mõtet Eesti laevadele eraldi teha. 2 inglise malli lahendavad kõik probleemid. --Tiuks 21. august 2009, kell 17:36 (UTC)
Viska nüüd uuesti pilk peale sõjalaeva koodile, mis on õpetuses {{Laeva infokasti algus/doc}}. Kui keegi mingi aja jooksul ei oska tõlkida, siis lihtsalt kustutan õpetusest. Oma soovid ehk puuduvad väljad lisa vastava malli arutelusse (laeva teenistuskäik või laeva üldandmed). Kuna ma laevadest midagi ei tea, siis küsin veel. Kas klasside malli en:infobox Ship Class Overview on ka vaja ja mida tähendab Age of Sail class ja commercial vessel class? Kas on vaja eraldi koodi allveelaevadele? Tundub nagu oleks sõjalaevadega sama kood. --Tiuks 21. august 2009, kell 22:29 (UTC)
Kui sa juba alustasid seda tõlkimist, siis tee see klasside oma ka. Age of Sail peaks eesti keeles olema Purjelaevade klass ja commercial vessel class on kaubalaevade klass. Kui allveelaevade kood on sama, mis sõjalaevadel, siis pole seda eraldi vaja. Tau 22. august 2009, kell 07:09 (UTC)

Ma ei jaga seda malli värki hästi, seega selgita palun. Nagu ma aru saan siis on praegu Laeva teenistuskäik, Laeva üldandemd ja sõjalaeva kood. Kuidas neid kasutatakse? Kas nii, et näiteks reisilaeval pannakse Laeva üldandmed ja Laeva teenistuskäik kokku kuidagi? Kas sõjalaeva kõik andmed paevad sisalduma sõjalaeva koodis või tehakse sõjalaeval nii, et pannakse Laeva üldandmed ja sõjalaeva kood? Tau 22. august 2009, kell 07:22 (UTC)

Ma pakun välja, et teeme siis ühe malli, kus on sees Laeva infokasti algus, Laeva teenistuskäik, Laeva üldandmed.

Tõlkida ei ole rohkem vaja, ma tegin Laeva teenistuskäigu ja üldandmete aruteludesse nimekirjad näitajatest, mis võik selles mallis olla. Seda malli saaks siis kõikidel laevadel kasutada. Tau 22. august 2009, kell 12:28 (UTC)

Või tegelt nii ei saa. Igatahes sa võiks teha malli Laeva üldandmed ja malli Laeva teenistuskäik nende minu pakutud näitajatega. Siis peaks toimima? Tau 22. august 2009, kell 12:38 (UTC)
Koodi õpetus, mida saab artiklisse kleepida on erinev sõjalaevadel, reisilaevadel, kaubalaevadel jne. Mõlematel on alajaotused teenistuskäik ja üldandmed aga mingi erinevus nendel on. Ma tahaks nüüd abilist, kes oskaks mallidest välja noppida just ainult teatud liiki laevade infot. Mallis on ju kõik segamini ja sõjalaeva artiklisse pole mõtet panna kaubalaevade parameetreid. Kas peaks üldises arutelus kutsuma appi? Eraldi õpetuse koodid tahaks teha alles siis kui tõlkida enam keegi ei oska. --Tiuks 22. august 2009, kell 17:15 (UTC)
No minu nägemus oleks selline: On mallid Laeva üldandmed, Laeva teenistuskäik ja Laeva infokasti algus. Mallis laeva üldandmed sisalduksid kõik vajalikud näitajad ja seda saaks kasutada KÕIGIL laevadel (arutelus on need näitajad minu poolt pandud). Mallis Laeva teenistuskäik oleks kõik vajalikud näitajad (arutelus olemas) ja seda saaks kasutada samuti KÕIKIDEL laevadel. Rohkem polekski midagi vaja. Nende kahe malliga saaks kõik vajaliku info ära näidata. Ei ole sõjalaevale ega kaubalaevale eraldi koode vaja. Mis puutub sellesse inglise malli, siis ma vaatasin need mõlemad üle. Valisin sealt vajalikud näitajad välja ja panin ise puuduvad juurde. Palju oli seal ka mõttetuid asju. See tähendab, et seda ei ole teinud võibolla kõige teadjamad inimesed selles vallas. Ainuke asi, milles ma midagi jagan on laevad. Me ei pea ilmtingimata kõike täpselt tõlkima. Ja palun ütle siis, mis sulle selles plaanis ei meeldi. Tau 22. august 2009, kell 17:33 (UTC)
Tore, et lõpuks mõni asja jagab. Mina olen naisterahvas ja oma meest ei hakka ka kiusama, et mis on mis. Kui sa ütled, et mõttetuid asju on sees, siis võib südame rahuga õpetusest kustutada. Malli endasse ma esialgu jätan. Kui me mallid korda saame, siis võib mallid laev ja laevad ära kustutada, et teistel kasutamise kiusatust ei tekiks. --Tiuks 22. august 2009, kell 17:43 (UTC)
Kuna mina seda malli tegemise värki nii hästi ei jaga, siis sa võiksid Laeva üldandmetes selle ingliskeelse jama ära kustutada ja minu tehtud näitajad asemele panna Siis oleks sellega korras. Ja laeva teenistuskäigus samamoodi. Või mis ma tegema pean et asi areneks? Tau 22. august 2009, kell 18:08 (UTC)
Tegin üldandmetesse alajaotused, et selgemat pilti saada. Kui kõik on oma tahtmised kirja pannud, siis lisan puuduvad malli. Ingliskeelseid tõlkimata mallist igaksjuhuks ei kustuta, sest kui keegi inglise vikist kopeerib, siis saab parandused ka mallis teha. Puuduv parameeter tekiks muidu 3-kordsete looksulgude ({?}) vahele. Kas laeva teenistuskäigul võib erinevatel laevatüüpidel erinevus olla? --Tiuks 22. august 2009, kell 18:22 (UTC)

Kas sa mõtled, et kas laeva teenistuse jooksul võib laeva tüüp muutuda? Tau 22. august 2009, kell 18:29 (UTC)

Jah. Kuna teeb ju erinevad koodid, siis mõni võib tüüpiline olla ainult sõjalaevale jne. --Tiuks 22. august 2009, kell 18:35 (UTC)
näiteid ka juurde, teaduslaevast sõtta ja vastupidi:
HMS Trossö (A264) ja en:RV Calypso
suwa 23. august 2009, kell 19:02 (UTC)
Kas ilma koodita ei saaks teha? Selle if käsklusega saab ju valida, mida mitte? Koodidega läheks võibolla liiga keeruliseks Aga laeva üldine tüüp ei muutu tavaliselt. Tau 22. august 2009, kell 18:39 (UTC)
Ära malli pärast muretse, sest kõik on if käsklusega. Ma mõtlen seda jagamist nagu üldandmetes teeme. See käib ainult koodi kohta, mida artiklisse on vaja kopeerida. No, et liigseid, mis käivad ühe kohta aga teise puhul ei ole, pole ju mõtet (kui on liigseid). Kas näiteks reisilaeva ja sõjalaeva teenistuse väljades võib erinevusi olla? --Tiuks 22. august 2009, kell 18:49 (UTC)

No sõjalev ei sõida mingit kindlat liini näiteks. Tau 22. august 2009, kell 18:58 (UTC)

samas mõne on kindel veeala patrullimiseks ja osadel ka päästetöödeks :) suwa 24. august 2009, kell 08:00 (UTC)
No selle jaoks ma pakkusin malli Laeva üldandmed arutelus välja sellise näitaja nagu seda on Sõidupiirkond Tau 24. august 2009, kell 09:18 (UTC)

Kas mallid hakavad valmima ka? Tau 2. september 2009, kell 13:58 (UTC)

Mul pole olnud mahti hoiatust maha võtta aga need mis tehtud, on kasutamiseks valmis. Klassi malli peaks ka veel tegema aga sellega pole vist kiiret. --Tiuks 2. september 2009, kell 19:16 (UTC)