Kasutaja arutelu:Boy

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Tere tulemast Vikipeediasse, Boy! Andres 20:20, 3 Oct 2004 (UTC)

Pildi päritolu[muuda lähteteksti]

Tere! Ilus pilt see Pilt:Jaani-seegi-kirik-2004.jpg. Ole hea ja lisa pildile ka kelle tehtud/kust pärit info. n.ö. copyright-i märge. Muidu võib see siin veel kustutamisele minna, siinsete reeglite järgi. --TarmoK 22:17, 19 Feb 2005 (UTC)

Tänud, et mainisid, pilt on enda tehtud. Katsun järgmine kord kopiraidi meeles pidada. Muide, kas kuskil on kirjas mingi juhend, millele võiks piltide lisamisel toetuda? Näiteks kas nõukogudeaegsete raamatute pildid on kopiraiditud - kui ma näiteks midagi neist skännin kas peaksin vastava kirjastuse õigusjärglase poolt pöörduma, et luba saada? Kas (inglise) wikist võib rahumeeli pilte kopeerida või tuleks ka sealt küsida? jpm.... Piltidega artikklid tunduvad kuidagi "elusamad".
Inglise ja teistest vikidest võid rahumeeli võtta. Ametlike reeglite järgi tuleb siia pildilehele kopeerida kogu tekst, mis seal pildilehel on, ning sealse pildi pealkiri/aadress. Fotod, mis on tehtud enne teatud aega (umbes 1920, täpselt ei mäleta), ja reprod piltidest (maalidest jms, kuid mitte skulptuuridest), mis on tehtud enne teatud aega (ka midagi sinnakanti vist), on vabalt kasutatavad. Allikas uleb siiski märkida. Raamatuillustratsioonidega on ka mingi sarnane asi. Täpselt vaata inglise vikist, seal on ülsikasjalised selgitused. Nõukogudeaegsete piltide osas mul kindlust ei ole. Ühe teooria järgi on enne Berni konventsiooniga ühinemist (millalgi 1970. aastatel) ilmunud materjal vabalt kasutatav, aga ma ei tea, kas see teooria vett peab. Keeruliseks teeb asja see, et me peame arvestama nii USA kui ka Eesti seadusi. Tarvis oleks eksperti. Andres 22:59, 19 Feb 2005 (UTC)
Selge, üks küsimus on veel. Kuidas kombeks on: Kas teistest wikidest kopida pilt (nii et saab kasutada "Pilt" tag-iga), või viidata? Esimesel juhul on võimalik seda vähe mugavamalt (ja standardsemalt) artiklis kasutada. Teise võimaluse kasuks räägib vähesem vaev (ja "hüperlinkimise filosoofia" ;-)).
Inglise vikist eesti vikisee kopeerimise asemel, eelistaksin ise vaadata esmalt, kas Wikimedia Commonsis ei ole seda pilti juba ja kui ei ole ja inglise vikis copyright on korras siis kopeerida inglise vikist hoopis Commons-isse ja linkida sealt pilt. Niimoodi saavad ka teised vikid seda pilti kasutada ja ise võib leida teisigi pilte samale teemale. (+ ära jääb ka see et sama pilt on mitmes kohas)
Eesti vikis saab siis linkida sinna Commons-isse samamoodi kui eesti viki piltidelegi, lihtsalt Pilt: asemele Image:. Et nõnna: Pilt:pildiNimi.png asemel kirjutada Image:pildiNimi.png --TarmoK 23:16, 19 Feb 2005 (UTC)
Aga kui Commonsisse ei taha panna, siis on seni heaks tooniks olnud kasutada esimest varianti. Kui keegi (näiteks mina) kasutab teist varianti, siis keegi laadib pildi ikka lõpuks üles. Andres 23:21, 19 Feb 2005 (UTC)
Panen siia veel paar linki endale referentsiks inglise wikisse: Fair Use http://en.wikipedia.org/wiki/Image_copyright_tag (küll eesmärgilt vähe teine lehekülg aga muuhulgas sisaldab ka natuke infot vabade piltide osas). Huvitav, kas eesti wikis mõni jurist ei figureeri, kes meie autoriõiguste osas mingit kindlat seisukohta oskaks võtta?
Andres, pead sa silmas (oma) linkimistel täis URL-iga (siis selle pika aadressiga, mis algab http://...) või Image:pildiNimi.png -varianti? --TarmoK 23:46, 19 Feb 2005 (UTC)

Piltide nimetamisest[muuda lähteteksti]

Võiksid üle vaadata need viimased pildi mida kopeerisid? Näiteks Pilt:Er6 copy.jpg, esmalt oleks hea need Windowsi lisatud "copy" tekstid eemaldada ja kasutada pikemaid rohkem kirjeldavaid nimesid: näiteks Anführung zu der Esthnischen Sprach_1637.jpg(?) ... proovime ka piltide nimed hoida korras nagu artiklite nimed :o) --TarmoK 20:23, 26 Apr 2005 (UTC)

Tegelikult ei muutnud ma faili nimesid teadlikult, kuna polnud minu tehtud failid. Tegelikult vist oleks pidanud küll. --Boy 23:02, 26 Apr 2005 (UTC)

Pilt:Vabadusrist.gif[muuda lähteteksti]

ole hea ja lisa ka kust see pilt pärit on (URL)

Sellistele piltidele võiks mingisuguse "templi" teha (nagu commonsis, näiteks commons:Template:PD-BritishGov, veel), lihtsam märgistada --TarmoK 11:35, 11 juuli 2005 (UTC)

Ajagraafikud[muuda lähteteksti]

Wikipedia:WikiProject Elements[muuda lähteteksti]

Juhtumisi kui ei ole juba ise leidnud siis inglise vikis on huvitav projekt keemiliste elementide kohta: en:Wikipedia:WikiProject Elements. --TarmoK 09:32, 9 Mar 2005 (UTC)

Jah, sattusin ka sellele lehele aga mulle see inglise wiki lähenemine (teeks ühe hästi suure ja infost paksu tabeli) ei meeldi väga. Infomüra ning sellega seotult ka -kadu on üsna suur. Sellegi poolest arvan, et paljut seal olevat infot peaks ka eesti wikisse panema - aga kas kõike ühte tabelisse....arvan, et mitte...pigem eraldi templatedena kuskile elementi kirjeldava sõnalise osa sisse...Nt. tabel (mall) füüskialised omadused eraldi tabelisse vms....samas see "üldine osa" et mis gruppi ta kuulub nt. mittemetall vms. ja mis rühma ja mis perioodi element võiks vabalt olla tabelina praeguse malli all... see on nagu hea info, kui on soov vastava elemendi juurest üldisemale leheküljele minna (nt. 4 rühma peaalarühma elementide juurde; või väärisgaaside juurde vms.). Võimalik, et mu lähenemine on "triviaalne", kuna minu keemiateadmised on piiratud nõuka ajal koolis õpituga ning ilmselt kipun paljusid olulisi asju ebaoluliseks pidama. Arvan, et neid elementide lehekülgi ei tohiks väga keeruliseks ajada, muidu kujuneb esitatud materjalist raskesti mõistetav.
Muide ka nõukaaegne perioodilisussüsteemi skeem meeldib mulle rohkem :) Tegin prooviks ühe:
Kasutaja:Boy/Mendelejevi_tabel. Selle eeliseks Keemiliste elementide perioodilisussüsteem tabeli ees pean eelkõige seda, et rühmad (koos pea ja kõrvalalarühmadega) lähevad selgemalt järgitavalt ning nagu mina aru olen saanud siis rühma piires on ainetel suhteliselt palju sarnaseid omadusi mistõttu see aitab selgemini üldistada. Näiteks on sama rühma sama alamrühma elementidel välimises elektronide kihis sama palju elektrone, mis on oluline keemilise aktiivsuse seisukohalt...Omaette küsimus on muidugi see, et kas äkki see nõukaaegne Mendelejevi tabel on viimasel ajal moodsa keemia kontekstis iganenuks tunnistatud? --Boy 11:36, 9 Mar 2005 (UTC)
Keemiast olen täielik võhik ja ei oska ega julgegi arvamust avaldada, loodan vaid et teadjamad leiavad lahenduse nii et minusugune võhik saab keemia artiklitest natuke aru, et mis on metall ja mis gaas ja samas ka sügavamat infot asjahuvilisele.
Vaadates neid arutelusi (keemilise elemendi, perioodilisusesüsteemi ja ka näiteks haldusüksuste) tuleb mõte et need oleks hea saada kuidagi ühte kohta ("ühe katuse alla"), muidu käivad arutelud siin ja seal ja hiljem ei leia neid keegi enam üles. Et sellist WikiProject tüüpi asja. Ei ole veel jõudnud endale selgeks teha selle ülesehitust, kuid huvitav ja kasulik see tundub ... kevadeks avastamist :o) --TarmoK 12:30, 9 Mar 2005 (UTC)


Mall:Element sisseviimine[muuda lähteteksti]

Tehtud.


Paneks samal ajal kui neid keemilisi elemente saab uuendatud sinna artikli lõppu ka Mall:Keemilisedelemendid? Nagu näiteks Aktiinium artiklis. --TarmoK 19:21, 22 Mar 2005 (UTC)

Ma arvan, et äkki pole hetkel mõtet - see on kuidagi pikk ja tekitab minumeelest segadust. Ilmselt seepärast, et artikklid ise on suhteliselt tühjad. Ise mõtlesin, et võiks panna viite perioodilisussüsteemi artiklile iga elemendi lõppu. Äkki teeks vastavate elemendirühmade (leelismetall, leelismuldmetall jne.) loetelud...need oleksid nagu vähe lühemad - seega ehk ka kasutatavamad....? Mis arvad? --Boy 19:27, 22 Mar 2005 (UTC)
Sedasi oleks vist parem jah, mind on ka natuke "häirinud" selle malli pikkus/suurus. Natuke nüüd mõeldes, et äkki proovida teha n.ö. kolmes tasandis see uus mall: esimesel real link perioodilisussüsteemi artiklile, teisel real on siis need kaheksa tüübi nime ja selle elemendi tüüp kuidagi esile toodud ja kolmandal siis loetelu selle elemendirühma elemendid(?) Midagi sellist nagu allpool, ehk kasutada samu värve, fonti väiksemaks jne, aga alustavaks ideede vahetamiseks peaks piisama sest näitest --TarmoK 19:56, 22 Mar 2005 (UTC)
Tõstsin malli ja edasise arutelu alamleheküljele.



Pakkusin Sind administraatoriks. Palun teata leheküljel Vikipeedia:Administraatorikandidaadid, kas oled nõus. Andres 19:24, 22 Mar 2005 (UTC)

Oled nüüd administraator. Andres 12:11, 27 Mar 2005 (UTC)


Tarkvaralahendus

Tarkvaralahendus on konkreetse (väga sageli ärilise) probleemi lahendus tarkvaraliste vahenditega. Tarkvaralahendus võib hõlmata mitmeid programme, mille kaasabil probleemi lahendatakse, kusjuures need programmid võivad asuda hajusalt erinevates arvutites või seadmetes (nt. klient-server süsteemid).

Sageli hõlmab konkreetse probleemi terviklahendus nii tarkvaralist kui riistvaralist lahendusosa (nt. nn. tark-maja või poe kassasüsteem). Lihtsamate tarkvaraliste lahenduste korral saab sageli kasutada valmisprogramme (nt. kontorilahendus kasutades OpenOffice töövahendeid), keerukamate probleemide korral nõuab lahenduse väljatöötamine sageli ka kliendispetsiifilist tarkvaraarendust või kohandamis- ja integreerimistööd.

Kõige lihtsamal puhul saab tarkvaralahenduseks pidada ka üksikprogrammi (nt. masinakirjutaja tarkvaralahendus võib olla tekstiredaktor).


Läbustamise puhul võiks vastata ka umbes nii: "eksperiment õnnestus". Ja suunata Vikipeedia reeglite jne juurde. Andres 18:43, 13 Apr 2005 (UTC)

Tänud, nii vist on "leebem" vastus küll :-) --Boy 18:56, 13 Apr 2005 (UTC)

Ole hea vaata Vikipeedia:Vikiprojekt kalender ja selle juurde käivaid arutelu... - Ahsoous 06:15, 29 Apr 2005 (UTC)


IMHO kui pildi üles laadisid siis sa vist ikka ei tohiks sinna juurde lisada © märki - Ahsoous 18:33, 21 Jun 2005 (UTC)

Hieroglüüfid[muuda lähteteksti]

r
a
N5
Z1
C2


N5
Z1
C2


C2

Et nagu texti formattimine polnud proble ... mure muus kui lugeda viitsid ;-) makruss



Haldusüksuste mallid tegemisel[muuda lähteteksti]

tänud informeerimast. Panin tähele ka et midagi on teoksil. Olen sama ideed pikemat aega mõlgutanud, kuid kuna see nõuab mitme malli koostööd (loe süvenemit ja aega, et need omavahel töötaksid korralikult) siis on see siiani jäänud mõtlemise tasemele. Vaatame ehk see algatus sunnib mind rohkem tegutsema, et saada ettepanek valmis :o) kena päeva --TarmoK 21. august 2005, kell 09.48 (UTC)


Meil ei ole väljatöötatud seisukohta selle kohta, kas ja kuidas seaduste tekste Vikipeedias (või Vikitekstides) esitada. Andres 24. august 2005, kell 05.20 (UTC)

Tõlkimine[muuda lähteteksti]

On meeldiv, et hakkasid mu nimekirjast MediaWiki sõnumeid tõlkida. Aga vaata MediaWiki:Noimage ka veel üle (Kasutaja:Peep/Abitekstid#Puuduva pildi vaatamine). Peep 3. september 2005, kell 20.30 (UTC)

Asi toimib! :) Peep 3. september 2005, kell 20.39 (UTC)


Ma arvan, et märge "inglise wikist" on piisav. Neile piltidele ei tohiks "KMP" malli lisada. Me võiksime üksteist niipalju usaldada. Siim 4. september 2005, kell 22.05 (UTC)

Põhimõtteliselt küll, aga ka inglise wikist kopeeritud pilt ei pruugi olla vabalt kasutatav - seal leidub küll sarnaseid kasutusõiguse märketa jms. pilte. Sellest on juba juttu olnud ka, aga ega inglise wikis olemine ei tee pilti veel automaatselt vabalt kasutatavaks. Ilma konkreetse allika märketa pildi juures on äärmiselt keeruline tuvastada, kas pilti tohib või ei tohi kasutada.--Boy 4. september 2005, kell 22.09 (UTC)

Jah, GFDL-märke võib lisada. - Urmas 5. september 2005, kell 09.19 (UTC)

Kohad kust paluda materjalide kasutamise luba[muuda lähteteksti]

GFDL malli muutmine[muuda lähteteksti]

Kas oled nõus, et seni sinu poolt GFDL tingimustel koos hoiatuse märkega avaldatud pildid, avaldatakse GFDL tingimustel ilma hoiatuse märketa? Täiendavat infot vaata Malli_arutelu:GFDL alt. --WikedKentaur 27. september 2005, kell 19.28 (UTC)

Jah, see on OK--Boy 27. september 2005, kell 20.09 (UTC)

Avalehekülje arendus[muuda lähteteksti]

Arvan et on parem proovida koos arendada seda kui omas nurgas nokitseda :o) ... Ausalt öeldes on minu variant suht lähedal sellele millisena ise esilehte näha tahaksin (siis struktuuriliselt). Kirjutasin sinna arutelu leheküljele ka alustavalt oma "vaadetest" selle kohta. Hea oleks kuulda sinu arvamust, kommentaare, kriitikat. (oma laps ikka see kõikse armsam :o) )

Arvan et hea oleks saada esmalt kokkuleppe üldisest lehe struktuurist, põhimõtetest (mida ja millises stiilis esilehel kajastatakse) ja siis seejärel võib minna sügavamalt, lõik lõigu haaval kuidas vastavat lõiku lahendada, muidu võib tekkida olukord kus aruteltakse detailist ja kõigest korraga ja tuleb vaid mokalaat. See ei tähenda muidugi seda et neid ei võiks paralleelset ka arendada. --TarmoK 29. september 2005, kell 09.07 (UTC)

Tere! miks sa lisad pildile right kui seal on juba thumb? [1] thumb määrab pildi paremale äärde enamusele kasutajatest (kasutavad oletus nahka) ja kui keegi soovib teist kasutada siis peaks talle ju jätma vabaduse valida kus ta tahab neid thumb pilte näha --TarmoK 13. detsember 2005, kell 09.10 (UTC)

hmm...minu brauser (FF 1.5) seda küll paremal ei näidanud. Lisaks ei teinud ta sellest pildist ka thumbi nii et ma ei oska kommenteerida. Võimalik, et see feature ei tööta näiteks FireFoxi või custom skinniga.--Boy 13. detsember 2005, kell 09.56 (UTC)
Cache-is ei olnud lehekülg? Proovi: võta artikkel redigeerimiseks lahti ja eemalda se right ja siis tee eelvaade, mida näed. siin tuleb tihti ette et lehkülg ei "uuene", selline väike redigeering ja eelvaade näitab kõikse paremini tulemust (Mul on ka FF1.5 ja on (siis oli ka ilma selle right-ita) kenasti thumb ja paremal) --TarmoK 13. detsember 2005, kell 11.08 (UTC)

Pilt:Imetejad.jpg[muuda lähteteksti]

Tere! Eemaldasid "KMP" märke pildilt. [2] See et on märgitud kust pilt on saadud ei piisa ju selleks et öelda et kasutusõiguse märge on olemas. Iga pildi (koopia) juures siinses Vikipeedias peab olema selge märge tema kasutusõiguse kohta. Niikaua kui seda märget ei ole pildi uures on pilt "KMP". --TarmoK 16. detsember 2005, kell 08.53 (UTC)

Tarmo siis ole hea ja tõlgi see public domaini kohta käiv tekst ära, et teda pildi juurde saaks lisada - imho ei ole see pilt kmp, vaid teda võib kasutada - Ahsoous 16. detsember 2005, kell 08.59 (UTC)
inglisekeelse vikipeedia malli tekst vastab siinsele Mall:AO tekstile. Kui oled kindel et see pilt on PD siis võib seda malli kasutada ... üldiselt ei usu et oleks suur probleem kui autoriõiguse märge on inglise keeles seni kuni vastav korrektne eestikeelne tõlge luuakse --TarmoK 16. detsember 2005, kell 10.15 (UTC)
Anna andeks aga teksti This image has been released into the public domain by the copyright holder, its copyright has expired, ei saa küll eesti keelde tõlkida Selle pildi autoriõigused on aja jooksul lõppenud või on autor nendest lahti öelnud - nii et mina küll seda malli kasutada ei saa... need tekstid ei ole mitte just üks-ühele vastavad... seda ma ju ütlengi, et see tuleks ikkagi ära tõlkida ... - Ahsoous 16. detsember 2005, kell 10.54 (UTC)
huvitav, ei ole ma ingliskeele ega juriidilise keele spets, kuid nende kahe teksti sisu väljendab sama asja. õigused on igavikku läinud või autor on need ära andnud, rääkimata sellest, et AO mall viitab PD-le --TarmoK 17. detsember 2005, kell 10.45 (UTC)
vat ei väljenda - asjakese võib autoriõiguste valdaja anda niisama vabatahtlikult üldisesse omandisse - aga ega see ei tähenda et ta nendest lahti on öelnud - Ahsoous 17. detsember 2005, kell 20.20 (UTC)
Antud juhul pole ikkagi tegemist pildiga, mida oleks vaja KMP malliga märkida, sest viide on olemas saidile, mis sisaldab public domain pilte kust see on võetud. Lisaks on viide inglise wiki pildile, mille juures on PD märge. Nii et arvan, et kuigi eesti wikisse, pole märgitud pildi kasutusõigust on viide inglise wikile, kus see on märgitud täiesti piisav pildi litsentsi viide.--Boy 17. detsember 2005, kell 01.49 (UTC)
viide on olemas saidile, mis sisaldab public domain pilte kust see on võetud:
  • oled vast nõus et interneti saidid ei ole püsivad, täna on, homme ei ole ja ei saa teha viiteid kohtadesse mille olemasolu on küsitav, see on ju sama hea kui öelda politseile et "naabrimees lubas mul tema autot kasutada"
  • sellise saidi õiguslikus on ka küsitav, natuke ringi vaadates, tekib küll kahtlus selle saidi suhtes, paistab et tegemist üksiku tegelase äriga ja kust need pildid pärit on on vaid tema väide.
  • mismoodi sa tõestad et see pilt on sealt? puudub link lehele kust see pilt on võetud, samamoodi võib mis tahes pildile panna viite sellist tüüpi saidile
on viide inglise wikile, kus see on märgitud täiesti piisav pildi litsentsi viide.:
  • ja kui homme see sealt ära koristatakse? (autorikaitse või muul põhjusel) ... pole see esimene ega ka viimane pilt mis täna on seal ja homme ei ole
  • pildi litsentsi viide peaks ikka olema litsentsile mitte kohale kus (võib-olla) on litsentsi info
nende põhjuste pärast peaksid kõik siinsed pildid sisaldama täpset aadressi kust pilt on võetud (heal juhul ka ajahetke) ja litsentis info mis on siis õige sellel hetkel. sest muidu proovi selgeks teha et ei ole autoriõiguse rikkumisega ja ma ei usu et me tahame tekkitada siia selliseid materjale millega võib seaduse silmis probleeme tekkida.
Ja sellepärast iga pilt kus puudub selline info on KMP, niikau kuni pildi juures on litsentsi info, mitte viide kusagile teisele lehele kus võib-olla see on olemas. --TarmoK 17. detsember 2005, kell 10.45 (UTC)
Täiesti huvitavad poindid aga minumeelest ei muuda need sisuliselt midagi. Kust saame kindlad olla, et pilt, mille näiteks mina või keegi teine Vikipeediasse üles on laadinud ja öelnud, et see on isetehtud tegelikult ikkagi isetehtud on? Kuidas seda tõestada eriti veel, kui ainuke pildi versioon on digitaalne? Kas mina olen usaldusväärsem tegelane (teada ainult aliase kaudu) kui keegi tegelane USAst, kes oma firma aadressi on sinna alla kirjutanud? Seega miks usaldada minu väidet, et pilt on ise tehtud aga mitte usaldada kellegi väidet, kes ütleb, et pilt on PD.
Nõus et usaldada me ei saa, samuti mis moodi me saame usaldada väiteid et inimene on käinud Kuu peal ja ka muid väiteid, see on usalduse küsimus. Sellepärast ongi piltide juures allikas et küsimuste korral pöörduda allika poole, see on eri asi kas sealt Allikast ka vastust saab, aga vähemalt on koht kuhu pöörduda ja kui vastust ei saa siis on selge põhjus materjali eemaldamiseks --TarmoK 17. detsember 2005, kell 19.26 (UTC)
Kui pilt inglise wikist ära koristatakse näiteks põhjusel, et tegu polnud kasutatava pildiga või märgitakse copyrightitud pildiks siis on ju parem, kui meie Vikis on viide inglise wikile mitte see, kui meil on see pilt vale copyright märkega. Minumeelest on.
Ega litsentsi märke lisamisega me ju ei võta ära allikat. Allikas näitab kust pilt on saadud ja üleslaadimise aeg millal see väide on õige olnud. (kuigi hea meelega näeks seda aega seal allika juures, kuid kuidas seda lihtsalt saavutada(?), kud see on teine teema) --TarmoK 17. detsember 2005, kell 19.26 (UTC)
Olen nõus, et pildi täpse asukoha leidimine oleks vajalik aga siin tuleb jälle mängu Su esimene väide, et internet on ajutine, mistõttu viide leheküljele kust pilt on võetud ei pruugi olla homme enam pädev. --Boy 17. detsember 2005, kell 15.17 (UTC)
Selle pärast ongi tehtud "reeglid" kuidas internetis leiduvaid allikatele viidata, et oleks võimalik kasutada internetis leiduvaid materjale referaatide, diplomitööde jne tegemisel. Erinevate "standardite" puhul vormistatakse see väheke erinevalt, kuid ühsjooned on see et tuuakse ära täpne URL ja aeg millal seda materjali sealt võeti. ... Kui siia (eestikeelsesse vikipeediasse) on võetud materjal teisest vikist siis on see teine viki allikas, kui ei leia n.ö. originaali.
Vikipeediasse on ka see viitamise värk nüüd viimaste tarkvara täiendustega tulnud, Vaata riistakastist linki "cite this article" (Kuurium-i artikli näide)
..ja tagasi algse juttu juurde, igal pildil peab olema märge kasutusõigusest, viide mujale ei piisa, ja niikaua kui seda ei ole on pilt kasutusõiguse märketa pilt --TarmoK 17. detsember 2005, kell 19.26 (UTC)
Nu kurat - inglisekeelses vikis on selgelt öeldud et publi c domain - jäta mu hing juba ükskord rahule - Ahsoous 17. detsember 2005, kell 20.18 (UTC)

Pilt on olemas Commonsis (Pilt:LowlandGorilla.PD.jpg) ja eestikeelsest Vikipeediast minu poolt 08.04.2008 kustutatud. --Jaan513 8. aprill 2008, kell 20:10 (UTC)

LOTMANIANA[muuda lähteteksti]

Tegelesid mingi aeg LOTMANIANA materjalidele luba küsimisega. Kas LOTMANIANA's avaldatud Juri Lotmani teosed on antud mõne sobiva vaba litsentsi alla? Küsin, kuna anonüümse kasutaja poolt on Vikitekstides avaldatud 'Jüri Lotmani' teosed. --WikedKentaur 8. mai 2006, kell 09.53 (UTC)

Ümbersuunamiste kustutamisest[muuda lähteteksti]

Kui tahad ümbersuunamist kustutada, siis mõtle kõigepealt, kas keegi võib sellise pealkirja alt otsida. Teiseks vaata, mis kustutatavale leheküljele viitab. Võib-olla tuleb mõni link parandada. Andres 10. juuni 2006, kell 11.51 (UTC)

Ma saan inglise keelest hästi aru aga grammatikaga on väikesed probleemid.Ja tõlke(mida ei osanud ise tõlkida) sain http://aare.pri.ee/dictionary.html. Harri 18. juuni 2006, kell 13.57 (UTC)

Tere! see kriips argumendi numbri järel oli meelega pandud, et juhtudel kui argumenti ei ole antud ei jääks see argumendi kood sinna malli "ilutsema" vt. praegu näiteks seda artiklit: Vello Pähn --TarmoK 25. juuni 2006, kell 11.43 (UTC)

Selle Tali valla URL-is on argumendid, mis tähendab et seal on võrdusmärk URL-is, MediaWiki arvab et see on "tema kood", parameeter mallille ja nii lähevad need asjad sassi. Proovisin erinevaid variante ja sain selle tööle sedasi et enne URL-i kirjutab "1=", niimoodi muutub see URL konkreetseks wiki malli parameetriks --TarmoK 25. juuni 2006, kell 20.12 (UTC)


Sinu kommentaar: Riskides Metsavenna kombel püsiva ebapopulaarsusega üritaksin seda "läbu" veidi toimetada. Vanem Tao, kui tunned, et ma midagi olen "ära rikkunud" siis arutame enne siin arutelulehel läbi, kui sa parandama hakkad. Praegusel kujul vajab tekst kogu mu keskendumisvõimet, et üldse aru saada mida sa sellega mõelnud oled.--Boy 12. detsember 2006, kell 21:20 (UTC)

Võimalik, et budalase jaoks ongi see kõik üks ja sama asi aga "tavainimene" vajab ilmselt veidi rohkem selgitusi. Loen ja loen seda teksti aga ei saa aru (Vanem Tao palun selgita, paranda mu mõttekäiku). See Tšakrasamvara on siis jidam keda kujutatakse sinise pea 12 käe jne. Siis see jidam on on andnud Krishnacharya-le õpetuse, mida praktiseeritakse läbi Tšakrasamvara tantra. See praktika on kesksel kohal Naropa Kuue Jooga õpetuses. Kas see õpetus on üks kolmest Tšakrasamvara traditsioonist?

Mis asi on need neli transmissiooni liini? Kas Naropa Kuue Jooga õpetuse põhitantrad?

Kas artiklis kirjutatud kontekstis on Tšakrasamvara tantra ja Heruka tantra sama asi?

Kas Tšakrasamvara, Samvara, Shamvara ja Heruka on antud artikli kontestis sünonüümid?

Nime on tõlgitud nii "Ülima Õndsuse Sõiduk" kui ka "tšakrate kokku siduja" see tekitab veidi segadust...kas mõlemad tõlked kehtivad?






Mnjaa,,,,,,, algul minu siia saabudes hakkasid sa töesti usinalt ymber tegema Dza-laame kohta kirjutatud artiklit , sama tendents ilmnes sul ka Ungern von Sternbergi kohta minu kirjutatud loo puhul. Tönissoni loosse tegid usinalt korrektuuri mis oli enam kui tendentslik . Sinu pyydlikus fakte ja neid tölgendavad hinnangud välja visata artiklitest ,lisades enda poolseid mötteköverusi ,,,,, jaa see torkas mulle silma.

Mis sa arvad kui alustaks hetkelist suhtlust kysimusest miks nimetad minu tehtud tööd "läbu" ? Kas see söna annab sinu poolse hinnangu minu tehtud kirjutistele siin Wikipedias ? Huvitav.


Mis puutub Tšakrasamvarasse siis selles artiklis on selline lause:,,, Sõna heruka pärineb sanskriti keelest ja tähendab raevukat kaitsjat . Kui ei kasutata täpsustavat nime, viitab Heruka Tšakrasamvarale . Heruka on jumaluste klass.(muuseas sulle teadmiseks Boy ,Ainukene spetsialist raevukate ja nende hulka kuuluvate Herukate osas on siiani olnud vaid tibetoloog Nebesky Woikowitch )

Huvitav mida sellest lausest siit välja loeb  ? See on loogiline selgitus ja ypris lihtne , Kui jumalust mainitakse lihtsalt Heruka ilma et täpsustavat nime juurde lisatakse, siis on jumalus järelikult Tšakrasamvara.

Mida siin veel seletada?

Kui sa tunned et kirjutan valesti ja mööda, siis sul on alati vöimalus neil teemadel ise asuda kirjutama. Seda enam et oled siin olnud pikalt juba aastast 2004 Miks sa enda kalli hinnalist aega ei kulutanud buddhismi teemadel kirjutramiseks ?,Mina olen siin olnud alles esimene kuu .Huvitav ,kuidas sa ei märganud et siin Wikis rippus nukralt enne minu saabumist 5 haledat artiklit buddhismi kohta ja sa ei vaevunud enda aega ja energiat buddhismi peale kulutama.Miks sa ei kirjutanud see aeg.?Vöi ei jätkunud huvi ja teadmisi , vöi oli midagi huvitavamat teha,

Nyyd kus kuu ajaga on eestikeelne Wiki paisunud buddsimi teemadel , selgub et olen Wikipedia täis toppinud läbu.

Mina isiklikult ei kasutaks söna "läbu" see vöib mönes kodanikus tekitada soovi sind käte ja jalgadega öpetada. Mötle ja kaalu ,söna veidi enne kui ta lendu lased. Ausalt öeldes läbi elu on meeldinud situatsioonid kui keegi meestest julgeb aeltskonnast esile astuda ,käärib käised yles ja virutab oponendile keset nägemist nii sönade kui rusikaga, See on suur kunst , kui seda hästi tehakse. Kahjuks enamus konflikt situatsioonides on tegu lihtsalt kiibitsejatega, tundub et sinagi kuulud nende hulka , Selgitan,..need on kodanikud kes lendavad koheselt kohale ,kui asi on juba valmis tehtud ja hakkavad siis kritiseerima ja virisema.Näe vale ja jama ja yldse sitasti teed sa köike ja kogu aeg jne. Möistan sind ja sinu muret Boy ,Huvitav sa oled siin passinud mitu aastat juba ja sitttttagi pole teinud buddhismi teemadel Wikipedias ,,,,,miks sa nyyd ärkasid ja hakkasid askeldama ? Oleksid vöinud ise vabalt köik need teemad alates Eestist ,läbi Burjaatia ja Mongoolia Tiibetisse välja oleksid vöinud need selle teemalised artiklid lihtsalt ise valmis kirjutada ,Nyyd oled siin sunnitud minuga enda kallihinnalist aega raiskama ,Oleksin sinu vöi kellegi teise poolt kirjutataud artikleid budismi kohta lugenud ja mönulenud , et näe kus isad on edasi jöudnud juba Eestis budismi osas ..Praegusel juhul olen sunnitud pidevalt kuulama mingit asjatundmatut joru sel teemal.Huvitav mis sa arvad milline on sinu kui Wikipedia spetsialisti arvates selles situatsioonis lahendus?--VanemTao 13. detsember 2006, kell 02:45 (UTC)

Sõna "läbu" ei ole viisakas kasutada, kuid Sinu ebaviisakus ületab kõik piirid. Sisuliselt on Boyl õigus. Sa oled budismi kohta küll palju kirjutanud, kuid see on kas keelevigu täis ja segane või kuskilt maha kirjutatud. Selleks et niimoodi kirjutada, ei ole tarvis olla budismi asjatundja. Tõsi küll, asendamatuks panuseks on Sinu originaalpildid.
Sinu artikleid on hädasti tarvis põhjalikult toimetada. Sina aga kipud ninna kargama neile, kes seda teha püüavad. Andres 13. detsember 2006, kell 12:57 (UTC)



Andres .

Seda absurdset versiooni ei tasu sul pakkuda siin ,Loe läbi minu jutt,mille kirja panin juba eelnevalt siia ja paku mingi loogiline argument selles osas et mul pole öigus.Niisama sappi pritsida inimeste aadressil , selles puudub kasutegur absoluutselt . Mis puutub materjali tölkimisest mingitest allikatest ,siis on see loomulik et kasutan mingit baasmaterjali, see on traditsioon.Huvitav et sulle selline lähenemine teemle vastu hakkab. see allikate kasutamine on isegi kasulik et mitte eksida.

Värskendan sinu mälu,Kui siia saabusin kuu aega tagasi polnud siin midagi budismi kohta ,kuid nyyd on kyllaga. See määrab ära ka minu viibimise kasuteguri siin.Kas paned taas kahtluse alla minu osaluse Wikipedias ? ,Olen arusaanud et see Wikipedia ei kuulu nagu kellegile kes siin askeldavad ja on enda olemuselt yhiskondlik yritus ja pole siia keegi ka määranud kedagi asja kureerima advokaadiga ,nii et see hierarhiline pool on siin kes mida kelle suhtes ja kui palju määrab täiesti kysimuse all , Vöiks nagu enam kaasa aidata kvaliteedi töusule selle asemel et sappi välja valada minu aadressil.--VanemTao 13. detsember 2006, kell 13:34 (UTC)


Kirjutasin need sõnad täiesti külmalt, kuigi mul on eilsest saadik vastumeelne Sinuga suhelda. Sa teed teistele põhjendamatuid etteheiteid, samas aga pead endale lubatavaks teha ükskõik milliseid vigu.
Ma ei vaidlusta seda, et oled budismi ja ka muudel teemadel palju kirjutanud. Aga kui kirjutatud on halvasti, siis ei pruugi see olla parem sellest, kui poleks üldse kirjutatud.
Jutt ei ole mitte allikate kasutamisest, vaid sõnasõnalisest kopeerimisest, mis ei ole lubatud.
Sul ei ole mingit alust mulle ette heita, et ma ei aita kaasa kvaliteedi tõusule. Andres 13. detsember 2006, kell 13:45 (UTC)

Ok,Andres!

Kui väidad et olen enamuse materjalist kopeerinud ,siis tuleb sul alustada enda väite töestamisega ja seda juba konkreetselt.Lööme arvu kokku palju olen kirfjutanud artikleid ja kui suur osa materjalist on otsestest allikatest otse kopeeritud,Sulle teadmiseks eestikeeles ei ole internetis mitte tuhkagi leida budismi kohta mis on ka minu siin viibimise pöhjuseks.

Ausa inimese ja siinse adminnina oled kindlasti valmis enda lendu lastud väidet ka koheselt töestama ,muidu see jääb lihtsalt öhku rippuma ja sind saab sel juhul syydistada vales ja laimus.Nii et palun.Kas leiad et minul nagu on siin vähem öigust viibida kui teistel.Sinu teadmiseks veerin ka suurte raskustega sönaraamtu abil ingliskeelt nii et Wikipediasse ja adminstreerimisse puutuva osa lugesin too päev läbi kui Metsavend mu vöidukalt blokeeris nädalaks ajaks.Arvan et köigile on siin selgeks saanud minu vastik loomus nii et pole nagu mötet mind torkida emotsiooniga vaid ikka ja ainult loogiliselt seostatud faktiga.See oleks nagu enam sobilik .

Ma ei ole ka midagi väitnud Sinu õiguse kohta siin viibida. Andres 13. detsember 2006, kell 14:34 (UTC)
Mina olen küll veendunud, et inimene, kes korduvalt ähvardab teisi käte ja jalgadega õpetada, tuleks Vikipeediast välja visata. Siim 13. detsember 2006, kell 13:04 (UTC)

Siim! Kui sa piltliku kujundittekstis ei erista ähvardusest ,mida pole nagu kasutanud sel juhul pole sinuga mötet isegi väidelda.--VanemTao 13. detsember 2006, kell 13:30 (UTC)

Vikipeedias tuleb suhelda viisakalt. Muidu on kõigil halb Vikipeedias viibida. Andres 13. detsember 2006, kell 13:45 (UTC)


osa Sinu materjalist on sõna-sõnalt kopeeritud[muuda lähteteksti]

Ma ei ole väitnud, et oled enamiku materjalist kopeerinud. Näita, kus ma olen seda öelnud.

Palun! ,,, Ma ei vaidlusta seda, et oled budismi ja ka muudel teemadel 'palju kirjutanud . Aga kui kirjutatud on halvasti, siis ei pruugi see olla parem sellest, kui poleks üldse kirjutatud . Jutt ei ole mitte allikate kasutamisest, vaid sõnasõnalisest kopeerimisest, mis ei ole lubatud. See on ju ometi sinu kirjutatud tekst Andres ,kus sa selle kirjalikult välja ytlesid ja andsid ka minu siinsele tegevusele enda poolse negatiivse hinnangu.--VanemTao 13. detsember 2006, kell 14:58 (UTC)

Jah, andsin negatiivse hinnangu: kirjutatud on halvasti, sest on kirjutatud kas vigadega ja segaselt või kuskilt kopeeritud. Et kirjutatud on halvasti, on tarvis teiste tööd artiklite parandamiseks, mis ei pruugi olla väiksem kui otsast peale uuesti kirjutades. Mainisin sõnasõnalist kopeerimist küll, kuid ei väitnud midagi selle kohta, kui suur osa Sinu materjalist on sõna-sõnalt kopeeritud. Andres 13. detsember 2006, kell 15:04 (UTC)



Kas sina otsustad kes siia vöib panna materjali yles siia , teed valiku , otsustad kvaliteedi taseme ja määrad stiili , kujunduse ja muud nyansid. Kui nii siis luba kysida kes sulle andis sellised öigused ja mis alusel  ? Ja mis garanteerib et adminni tehtud otsused on alati öiglased ? Mitte segatud emotsionaalse verbalismiga nagu siin aeg-ajalt juhtub. Sinu tekstist vöib teha sellise järelduse et siiani oled mul lubanud siin eksisteerida ja kopeerida sönasönalt ja halvasti kirjutada suurel hulgal.Sellest järeldub et teed valesid otsuseid,sest minu viletsa kvaliteediga töö peab keegi spetsialist ymber tegema,Hea adminstraatorina ei tohiks sa lubada viletsat materjali pikalt sisse panna. Loogiline järeldus sellest oleks minu blokeerimine , --VanemTao 13. detsember 2006, kell 15:30 (UTC)

Kellelgi ei ole keelatud kirjutada halvasti. Ma ei ole teinud Sinu ega Sinu töö suhtes mingeid otsuseid ja mul polegi voli neid teha. Avaldasin lihtsalt arvamust.
Need, kes peavad Sinu töö ümber tegema, ei pea olema spetsialistid. Andres 13. detsember 2006, kell 16:01 (UTC)

See diskussioon on siin algsest teemast suhteliselt kaugele läinud. Ma ütlen veel - artiklid võiksid olla kvaliteedilit kõiki osapooli rahuldavad ja meie kvaliteedinõuded peavad olema entsüklopeedialikult kõrged. Mitte ainult faktiderohkuse poole pealt vaid ka vormistusliku ning keelekasutuse osas. Senini on kaastöölistele sobinud kui nende teksti toimetatakse (sh. ka sisuliselt muudetakse/parandatakse) - mingis arutelus keegi ütles, et siia pandud teksti ei tohi hakata liiga isiklikult võtma. Tsiteerides redigeerimisakna alust teksti: "Kui Te ei soovi, et Teie poolt kirjutatut halastamatult redigeeritakse ja omal äranägemisel kasutatakse, siis ärge seda siia salvestage."--Boy 13. detsember 2006, kell 16:34 (UTC)

Veel kvaliteedi, stiili kujunduse ja muude nüansside osas otsustab aja jooksul välja kujunenud tava, mis kohati on kirjas regelemendis, vikipeedia reeglites, mida aga kohati võimustatakse artiklite toimetamise kaudu ning arutelulehekülgedel. Vanem Tao tunnistad isegi, et oled siin vaid ca. kuu aega olnud. Ürita siis ka kehtivatest (ka kirjutamata) reeglitest kinni pidada. Ei usu, et Sa tavaeluski niiviisi käituksid - uskliku inimesena võiksid sa väljakujunenud tavadest lugu pidada.--Boy 13. detsember 2006, kell 16:40 (UTC)

Tere üle hulga aja! Andres 19. august 2008, kell 12:14 (UTC)

Fundraiser 2010_Translation & Localization[muuda lähteteksti]

Greetings Boy, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser. My job is to be the liaison between the Estonian community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages that perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences. I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project, helping to translate and localize messages and suggesting messages that would appeal to Estonian readers on the Fundraising Meta Page. Please let me know if you'd be interested in helping with this project, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser.Sam Chapman

Your admin status[muuda lähteteksti]

Hello. I'm a steward. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc.) was adopted by community consensus recently. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on wikis with no inactivity policy.   You meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for 2 years) on etwiki, where you are an administrator. Since that wiki does not have its own administrators' rights review process, the global one applies.   If you want to keep your rights, you should inform the community of the wiki about the fact that the stewards have sent you this information about your inactivity. If the community has a discussion about it and then wants you to keep your rights, please contact the stewards at m:Stewards' noticeboard, and link to the discussion of the local community, where they express their wish to continue to maintain the rights, and demonstrate a continued requirement to maintain these rights.   We stewards will evaluate the responses. If there is no response at all after approximately one month, we will proceed to remove your administrative rights. In cases of doubt, we will evaluate the responses and will refer a decision back to the local community for their comment and review. If you have any questions, please contact us on m:Stewards' noticeboard.   Best regards, Rschen7754 22. august 2014, kell 07:25 (EEST)[vasta]

Tere! Kui fotot Fail:Aabits copy.jpg tohib kasutada nimetatud vaba litsentsi tingimustel, siis tuleks edastada aadressile permissions-etättwikimedia.org kiri, milles foto autor seda kinnitab. Samuti, selleks et kaanekujunduste kujutisi Fail:Looming-ajakiri60ndad.jpg ja Fail:Seiklusjutte maalt ja merelt.jpg Vikipeedias vabalt kasutada, peaks kujunduste autorid kinnitama, et nõustuvad kujunduste avaldamisega nimetatud vaba litsentsi tingimustel. Fotode Fail:Tallinna Metodisti kirik 2005.jpg ja Fail:Seiklusjutte maalt ja merelt.jpg juures tuleks ka täpsustada, kas oled ise pildistaja. Pikne 8. juuli 2020, kell 17:33 (EEST)[vasta]