Kaarma valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Kaarma valla lipp

Kaarma valla lipp on endise Eesti haldusüksuse Kaarma valla lipp.

1999. aastal ühinesid Kaarma vald ja Kuressaare vald ühtseks omavalitsusüksuseks. Uue valla nimeks sai Kaarma vald ja kasutusele jäi senine Kaarma valla lipp.

Lipp on kinnitatud 11. märtsil 1993.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Ristkülikukujuline lipp on jaotatud kolmeks laiuks: valge, sinine, valge. Ülemine ja alumine valge laid moodustavad kumbki kolm osa, keskmine sinine aga ühe osa lipu laiusest. Normaalsuurusega lipu laidude mõõtmed on 45:15:45 cm.

Lipu laiuse ja pikkuse suhe on 7:11.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Kaarma valla lipp on Kaarma valla omand, mida käsutab vallavolikogu või vallavalitsus.
  2. Teiste asutuste, ettevõtete, organisatsioonide või eraisikute dokumentidel, suveniiridel jt. toodetel võib Kaarma valla lippu kasutada ainult vallavalitsuse loal selleks ettenähtud maksu tasumisel. Erandjuhtudel võib sümboolika kasutamise õiguse taotleja maksust vabastada.
  3. Valla lipp on alaliselt välja pandud vallamajal.
  4. Volikogu istungite ajal on lipp välja pandud ka hoonel, kus istung toimub.
  5. Rahvusvahelistel, vabariiklikel ja regionaalsetel üritustel võivad lippu kasutada Kaarma valla ametlik delegatsioon või valda esindavad kollektiivid ja üksikisikud.
  6. Lipu etaloni säilitatakse Saaremaa Koduloomuuseumis. Lipu kasutamine kujul, mis erineb etalonist, kuulub igal üksikjuhtumil läbivaatamisele ja kinnitamisele vallavalitsuse poolt.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]