Juudid kuulutavad Saksamaale sõja

Allikas: Vikipeedia

"Juudid kuulutavad Saksamaale sõja" (inglise keeles Judea Declares War on Germany) on Briti päevalehe Daily Express 24. märtsil 1933 esileheküljel ilmunud artikkel.

Artikkel räägib põhiliselt sellest, kuidas juudi rahvuslikud organisatsioonid avaldasid ühiskondlikku protesti juutide tagakiusamise vastu Saksamaal, samuti sellest, et protestikampaanias osaleb ka USA Kongressi Esindajatekoda ning USA ametiühinguliikumine. Ühtlasi kirjutab artikkel juudiorganisatsioonide ja üksikute juudi soost kaupmeeste kavast boikoteerida Saksamaa majandust. Osa juute ühendavaid organisatsioone korraldas või kavatses artikli teatel poliitilisi demonstratsioone Adolf Hitleri natsionaalsotsialistliku valitsuse vastu.

Holokaustirevisionist Ingrid Weckert on oma saksakeelses raamatus "Feuerzeichen" artiklit moonutatud tõlkes tsiteerinud nii, et tsitaadid jätavad mulje täielikust finantsboikotist Saksamaale.

Katkendeid artiklist[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Üle kogu maailma laialipillatud 14 miljonit iisraellast seisab kui üks mees, kuulutades sõda oma usukaaslaste vaenajatele Saksamaal. Kildkondlikud erimeelsused ja vastuolud on taandunud ainsa ühise eesmärgi ees — toetada 600 000 Saksamaa juuti, keda hitlerlik antisemitism terroriseerib, ning sundida fašistlikku Saksamaad lõpetama oma juudi vähemuse vastu suunatud vägivalla- ja rõhumiskampaaniat. Maailma juutkond on otsustanud, et ei kavatse sellist keskaegse juudivaenu taassündi vaikides pealt vaadata."
  • "Igale New Yorgi linna rabile on rabiliku dekreediga (Rabbinic decree) tehtud pühaks kohuseks pühendada laupäevane jutlus Saksamaa juutide tagakiusamisele."
  • "Tänahommikune New York Times kirjutab, et natside välismaine organisatsioon on koostanud nimekirja tuhandest saksa immigrandist, kes on Ühendriikidesse viimastel aastatel asunud, et kasutada neid natsipropaganda levitamiseks Ühendriikides."
  • "Suurbritannia juudi noorteorganisatsioon korraldab nädalavahetusel demonstratsioone Londonis ja provintsides."
  • "Board of Deputies of British Jews, mis esindab kogu juudi kogukonda Suurbritannias, koguneb eriistungiks pühapäeval, et Saksamaa olukorda arutada ja otsustada, mida tuleks ette võtta, et vastu astuda rünnakutele Saksa juutide vastu."

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]