Justin Sane

Allikas: Vikipeedia
Justin Sane
Sünninimi Justin Cathal Geever
Tuntud kui Justin Sane
Sündinud 21. veebruar 1973 (51-aastane)
Päritolu Pittsburgh, Pennsylvania USA
Stiilid punk rock
Elukutse laulja, kitarrist, laulusõnade autor
Plaadifirma A-F Records
Fat Wreck Chords
RCA Records
Seotud esitajad Anti-Flag
Veebileht http://www.justinsane.net

Justin Cathal Geever (esinejanimega Justin Sane; sündinud 21. veebruaril 1973) on USA-s tegutseva poliitilise, punk rock'i viljeleva bändi Anti-Flag esikitarrist, laulja ja laulusõnade autor.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Lapsepõlv ja noorus[muuda | muuda lähteteksti]

Justin on pärit üheksalapselisest töölisperest, kus ta kasvas üles pere noorima liikmena. Ta viitab oma vanematele kui heale inspiratsiooniallikale. Ta isa ja ema avasid esimese taimetoidurestorani Pittsburghis, mille mõjutusel sai Justinist taimetoitlane ja loomaõiguste tugev pooldaja – elustiil, mida ta siiani järgib. Justin on öelnud, et talle ei meeldiks saada koheldud nii, nagu praegu loomadega käitutakse,[1] ning kuna ta lapsena nägi oma vanemaid osalemas meeleavaldustel, hakkas ta vanemaks saades samuti neist osa võtma.

Justini õde Lucy kinkis talle ta esimese kitarri, tänu millele Justin punk rock'i ja hardcore'iga tutvust tegi. Esimene Justini kirjutatud laul rääkis lapsest, kes on saanud narkootikumide üledoosi, teine rääkis televisioonis jutlusi pidavatest evangelistidest.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

1988. aastal lõi Justin koos oma lapsepõlvesõbra Pat Theticu ja bassistist laulja Andy Flagiga bändi Anti-Flag. 1996. aastal avaldasid nad oma esimese muusikaalbumi "Die for the Government". Pärast mitut Ameerika-turneed lahkus Andy Flag 1996. aastal bändist lahkhelide tõttu.

Bändist käis läbi erinevaid muusikuid, enne kui moodustus lõplik koosseis: Justin Sane, Pat Thetic, Chris Head ja Chris Barker. 1999. aastal lõi Anti-Flag oma plaadifirma AF Records. 2001. aastal sõlmisid nad lepingu Fat Wreck Chordsiga, 2006. aastal aga RCA Recordsiga ning avaldasid albumi "For Blood and Empire" ja 2008. aastal "The Bright Lights of America".

2008. aasta mais kolis Justin Inglismaale Londonisse elama.[2]

Varustus[muuda | muuda lähteteksti]

Ta mängib ESP LTD EC seeria kitarridega.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Justin lõpetas Pittsburghis Oaklandi kooli. Seejärel õppis ta Pittsburghi ülikoolis kommunikatsiooni ja politoloogiat.

Soolotööd[muuda | muuda lähteteksti]

Lisaks Anti-Flagis mängimisele tegeleb Justin ka oma sooloprojektidega. Näiteks ilmus 2001. aastal kuuelooline EP "These are the Days" ja 2003. aastal album "Life, Love, and the Pursuit of Justice". Sooloprojektides suunab ta poliitiliste teemade asemel fookuse perele, armastusele ja muudele argiteemadele.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Anti-Flag

Sooloprojektid

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. PETA2 Out There – Anti-Flag Stands Up for Animals
  2. Youtube Kerrang! Podcast – Anti-Flag GIAN 2008

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]