John Deacon

Allikas: Vikipeedia
John Deacon Queeni kontserdil USA-s (1977)

John Richard Deacon (sündinud 19. augustil 1951 Leicesteris) on endine inglise muusik, kes on tuntud eelkõige ansambli Queen basskitarrimängijana.

John Deacon oli ansambli noorim liige ja kirjutas vähe lugusid, kuid paljudest tema lugudest said hitid. Deaconi tuntuimad lood on "Another One Bites the Dust", "You're My Best Friend" ja "I Want to Break Free".

Deaconi esimene ansambel The Opposition sai alguse aastal 1965. Ta mängis seal kitarri.

Pärast The Oppositioni lahkuminekut 1969. aastal vahetas John Deacon kitarri basskitarri vastu.

Roger Meddows Taylor ja Brian May kohtusid John Deaconiga aastal 1971. Ansamblisse Smile otsiti uut bassimängijat ja Deacon pakkus ennast. Brian May on öelnud, et nad teadsid kohe, et Deacon oli see õige ja viimane liige, keda Queen vajas. Esimene lugu, mille Deacon Queenile kirjutas, oli "Misfire" kolmandale albumile "Sheer Heart Attack" (1974).

Deacon on maininud, et ta ei oska laulda ning ta ei osalenud Queeni lauluharmooniate loomises.

Rahulik ja pisut tagasihoidlik Deacon jäi Queenis tagaplaanile, sest suurema tähelepanu osaliseks said karismaatiline laulja Freddie Mercury ja virtuoos Brian May.

Pärast Mercury surma aastal 1991 on John Deacon esinenud harva: Freddie Mercury mälestuskontserdil aastal 1992, Queeni ja Elton Johni väikesel ühisel esinemisel ja aastal 1997 singli "No-One but You (Only the Good Die Young)" salvestusel.

Deacon on lõpetanud oma karjääri Queeni basskitarrimängijana ega ole osalenud kitarrist Brian May ja trummar Roger Tayloriga uutes projektides.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Hariduselt on Deacon elektriinsener.

John Deacon abiellus 18. jaanuaril 1975 Veronica Tetzlaffiga. Neil on kuus last: Robert (sündinud 1975), Michael (sündinud 1978), Laura (sündinud 1979), Joshua (sündinud 1983), Luke (sündinud 1992) ja Cameron (sündinud 1993). Pere elab Londonis.