Joe Jonas

Allikas: Vikipeedia
Joe Jonas
Sünninimi Joseph Adam Jonas
Sündinud 15. august 1989 (34-aastane), Casa Grande, Arizona, USA
Päritolu Wyckoff, New Jersey, USA
Stiilid teen pop, pop rock, kristlik rokk
Elukutse näitleja, laulja, laulukirjutaja
Pill vokaal, kitarr, klaver
Tegev 2005. aastast
Plaadifirma Hollywood, Columbia
Seotud esitajad Jonas Brothers, Demi Lovato, Taylor Swift, Chelsea Staub, Miley Cyrus

Joe Jonas (kodanikunimega Joseph Adam Jonas; sündinud 15. augustil 1989) on ameerika laulja, muusik ja näitleja. Ta oli juhtlaulja koos oma noorema venna Nickiga ja Keviniga pop-rokkansamblis Jonas Brothers. Ta mängis Joseph Lucase rolli Disney Channeli originaalsarjas "Jonas". 2008. aastal osales bänd filmis "Rokilaager", millega kogusid tublisti kuulsust. 29. oktoobril 2013 teatasid vennad, et trio läheb laiali.

Taust[muuda | muuda lähteteksti]

Joseph Adam Jonase sünnikoht on Casa Grande Arizonas. Tema ema Denise on endine viipekeeleõpetaja ja laulja ning isa Paul Kevin Jonas (seenior) laulukirjutaja ja muusik. Joe'l on Itaalia, Saksa, Briti, Iiri, Šoti, Cherokee ja Kanada juuri. Joe'l on üks vanem vend Kevin ja kaks nooremat Nick ja Frankie. Ta kasvas üles kristlikus peres. 2015 aastal liitus ta uue bändiga DNCE

Muusikakarjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Jonas Brothers[muuda | muuda lähteteksti]

2005. aastal kuulas Columbia Recordsi uus president Steve Greenberg Nicki salvestist. Kuigi Greenbergile album ei meeldinud, meeldis talle Nicki hääl. Pärast laulu "Please Be Mine", mille autorid ja esitajad olid kõik vennad, kuulmist otsustas Greenberg Daylight/Columbia Recordsi nimel poistega lepingu sõlmida.

"It's About Time", vendade esimene album, ilmus 8. augustil 2006. Bändi mänedžeri sõnul oli see vaid veidi üle 50 000 eksemplariga "limiteeritud väljaanne". Kuna Sony ei olnud bändi edasisest reklaamimisest huvitatud, kaalus Jonas Brothers plaadifirma vahetamist. Bändi ja Columbia Recordsi koostöö lõppes 2007. aasta alguses.

Pärast lühikest aega ilma plaadifirmata, sõlmis Jonas Brothers 2007. aasta veebruaris lepingu Hollywood Recordsiga. Umbes samal ajal esinesid vennad GAP-i Baby Bottle Popside reklaamides, lauldes reklaamlaulu. Nende omanimeline teine album, "Jonas Brothers", ilmus 7. augustil 2007. See jõudis esimesel nädalal Billboard Hot 200 edetabelis 5. kohale.

Jonas Brothersite kolmas album, "A Little Bit Longer", anti Ameerika Ühendriikides välja 12. augustil 2008 ja see tõusis Billboard 200-s esikohale.

16. juunil 2009 ilmus Jonas Brothersite 4. (3. plaadifirma Hollywood Recordsi all ilmunud) stuudioalbum "Lines, Vines, and Trying Times". Album jõudis Billboard 200-s 247 000 müüdud eksemplariga esikohale.

Sooloartist[muuda | muuda lähteteksti]

19. mail 2010 teatati, et Joe Jonas plaanib ilmutada sooloalbumi. See on esimene Joe plaat ilma Jonas Brothersita. Albumist rääkides ütles Joe: "Jah, siin pole mingit saladust ... Me lihtsalt ootame õiget aega. Sel aastal on tulemas palju Jonase kraami, seega kui sellele albumile on koht, siis me selle ka välja anname."

Jonas rääkis oma kogemust töötades produtsendi Frankmusikuga: "Frank on väga lahe ja andekas ... Me kohtusime mõni kuu tagasi ja kui me esimest korda kohtusime, ei läinud kõik plaanipäraselt. Me ei olnud kindlad, kas me hakkame koostööd tegema. Tal on tugev electropopi ja tantsumuusika taust, nüüd on see üsnagi meie suund."

Näitlejakarjäär[muuda | muuda lähteteksti]

17. augustil 2007 oli Joe koos oma vendadega külalisesinejaks ühes telesarja "Hannah Montana" osas. Kõrvuti selle osaga linastus ka "High School Musical 2" ja Disney Channeli saate "Phineas and Ferb" tutvustusega. Osa saavutas rekordilise vaadatavuse 10,7 miljoni vaatajaga ja sellest sai kaabeltelevisiooni vaadatuim telesaade.

Joe ja ta vennad olid osalised Disney Channeli filmis "Rokilaager", kus nad mängisid bändi Connect Three. Joe mängis meespeategelast ja juhtlauljat Shane Grayd; Nick oli kitarrist ja trummar Nate; Kevin oli kitarrist Jason. Filmi soundtrack lasti välja 17. juunil 2008. Film esilinastus 20. juunil 2008 USA-s Disney Channelil ja Kanadas Familys. Filmi järg "Rokilaager 2: Viimane esitus" esilinastus 3. septembril 2009.

Tõsielusari "Jonas Brothers: Living the Dream" esilinastus Disney Channelil 16. mail 2008. Esimene hooaeg, mis kestis kuni 5. septembrini 2008, kirjeldas vendade elu turnee "Look Me In The Eyes" ajal. Tuuri nimi oli inspireeritud bändi laulust "When You Look Me in the Eyes". Sarja teine hooaeg algas 21. märtsil 2010. Teine hooaeg jälgis bändi Euroopas nende maailmaturnee "World Tour 2009" ajal.

Joe ning tema kolm venda Kevin, Nick ja Frankie osalesid oma Disney telesarjas "Jonas". Sarjas mängivad Jonase vennad popmuusikabändi, kes püüavad normaalselt elu elada. Esimene hooaeg esilinastus 2. mail 2009. Teise hooaja filmimine algas 2010. aastal.

Joe Jonas oli telesaate "American Idol" külaliskohtunik Dallases.

2010. aasta veebruaris mängis Joe Jonas tennisemängijat Vampire Weekendi loo "Giving Up the Gun" muusikavideos koos Jake Gyllenhaali, Lil Joni ja RZA-ga.

Isiklik elu[muuda | muuda lähteteksti]

2006. aastal käis Jonas kohtamas AJ Michalkaga bändist 78violet.

2008. aastal oli Jonas suhtes laulja Taylor Swiftiga. 11. novembril 2008 ütles Swift intervjuus Ellenile, et Jonas jättis ta 27-sekundilise telefonikõnega maha. Ka ütles Swift, et lugu "Forever & Always" albumilt "Fearless" oli inspireeritud Jonasest.

Jonas alustas suhet Camilla Belle'iga pärast seda, kui Camilla oli bändi muusikavideos "Lovebug". Pärast peaaegu aastast koosolekut öeldi, et nad on lahku läinud.

12. märtsil 2010 avaldas Demi Lovato, Jonase kaasnäitleja filmidest "Rokilaager" ja "Rokilaager 2", et tema ja Jonas on suhtes. 24. mail 2010 teatas Lovato oma Twitteris, et tema ja Jonas ei ole enam koos.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Jonas Brothers[muuda | muuda lähteteksti]

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Pealkiri Edetabeli koht Album
USA
2008 "This Is Me" (koos Demi Lovatoga) 9 Camp Rock
"Gotta Find You" 20
"We Rock" (with the Cast of Camp Rock) 30
"Play My Music" (featuring Kevin and Nick Jonas) 18
2009 "Send It On"(with Demi Lovato, Selena Gomez, Miley Cyrus) 20 Non Album Song
"Bounce" (with Demi Lovato and "Big Rob")
2010 "We Are the World 25 for Haiti"(with Various Artists) 2
"Make A Wave" (with Demi Lovato)
2010 "Make It Right"

Jonas Brothersi väljaanded[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Artist Pealkiri
2006 Jonas Brothers It's About Time
2007 Jonas Brothers
2008 Camp Rock
A Little Bit Longer
2009 Be Mine (Jonas Brothers EP)
Jonas Brothers: The 3D Concert Experience
ITunes Live from SoHo (Jonas Brothers EP)
Lines, Vines and Trying Times
Jonas Brothers: Live: Walmart Soundcheck CD+DVD
2010 JONAS
Camp Rock 2: The Final Jam

Filmid[muuda | muuda lähteteksti]

Film
Aasta Film Roll Märkmed
2008 Best of Both Worlds kontsert Iseennast 3D-kontsert-film
Rokilaager Shane Gray Tehtud televisioonile
Jonas Brothers: Elades unistusi Iseennast Tõsielusari
2009 Jonas Brothers: 3D Kontsertelamus Iseennast 3D-kontsert-film
Bänd bussis Iseennast Tõsielu-DVD
Öö muuseumis 2 Keerub Film
JONAS Joe Lucas Telesari
2010 Rokilaager 2 Shane Gray Film
Külalisesinemised
Aasta Nimi Roll Märkmed
2007 Hannah Montana Iseennast "Mina ja Mr. Jonas ja Mr. Jonas ja Mr. Jonas" (Hooaeg 2, osa 16)
2008 Disney Channel Mängud 2008 Iseennast Kolmas aasta
Stuudio DC: Peaaegu elus Iseennast Teine sõu
Ekstreemne muutus: Kodu eri Iseennast "Akersite pere" (Hooaeg 6, osa 2)
Disney Channeli Täiesti Uus Aasta 2008 Iseennast Disney Channel eri Uus Aasta üritus
2009 Saturday Night Live Iseennast 14. veebruari 2009 osa
2010 American Idol Iseennast, kohtunik 27. jaanuari 2010 osa
Muusikavideo
Aasta Nimi Artist Roll
2010 Giving Up the Gun Vampire Weekend Tennisemängija