Jacque Fresco

Allikas: Vikipeedia
Jacque Fresco (2008)

Jacque Fresco (13. märts 1916 New York18. mai 2017 Sebring, Florida, USA) oli iseõppinud ehitusinsener (structural designer), teadusfilosoof, kunstnik (concept artist) ja futuroloog.

Fresco kirjutas ja pidas loenguid paljudel elualadel, keskendudes jätkusuutlike linnade holistilisele kujutamisele ja väljatöötamisele, energiatõhususele, loodusressursside majandamisele (ressursipõhise majanduse kaudu), küberneetilisele tehnoloogiale (cybernated technology), automatiseerimise täiustamisele (advanced automation) ja teaduse rakendamise võimalustele ühiskonnas (mis kasu tooks teadusliku meetodi rakendamine ühiskonna arengule). Koos kolleeg Roxanne Meadowsiga lõid nad Floridas organisatsiooni Veenuse Projekt (The Venus Project), mille juht Fresco ise ka oli.

Lisaks mitme raamatu kirjutamisele populariseeris Fresco oma vaateid kolme dokumentaalfilmi kaudu. Need on "Future By Design", "Zeitgeist: Addendum" ja "Zeitgeist: Edasiminek" ("Zeigeist: Moving Forward").

Tema Veenuse projekt on inspireerinud paljusid aktiviste üle maailma koopereeruma ja organisatsiooni vaateid edasi andma[viide?].

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]