Jaan-Eik Tulve

Allikas: Vikipeedia

Jaan-Eik Tulve (sündinud 30.septembril 1967 Tallinnas) on ansambli Vox Clamantis kunstiline juht ja dirigent.

Haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Jaan-Eik Tulve lõpetas aastal 1991 Tallinna Riikliku Konservatooriumi koorijuhina ning 1993 Pariisi Rahvusliku Kõrgema Muusika ja Tantsu Konservatooriumi Gregoriuse laulu koori dirigeerimise erialal. Seejärel sai temast professor Louis-Marie Vigne'i assistent. Ta on osalenud pedagoogina ka gregooriuse laulu kursustel, muu hulgas Prantsusmaal, Belgias, Itaalias, Norras, Fääri saartel, Leedus, Soomes ja Eestis.

Tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

Alates aastast 1996 on Jaan-Eik Tulve gregooriuse laulu õppejõud Eesti Muusikaakadeemias. Aastal 1999 osales ta eksperdina Soome vanade käsikirjadega seotud Sibeliuse Akadeemia projektis "Gregoriana Fennica".

Ta on töötanud koos mitme kloostrikooriga ning teinud koostööd Dom Daniel Saulnier'ga Solesmes'i benediktlaste kloostrist Prantsusmaal.

Alates 1992. aastast juhatab Jaan-Eik Tulve Pariisi Gregoriuse laulu koori Le Choeur Grégorien de Paris'd, millega ta on esinenud nii Euroopas kui ka näiteks Liibanonis ja Marokos ning saanud plaadistuste eest preemiaid. Ta on dirigeerinud heliplaadi jaoks ka Sant'Antimo kloostri munkade koori Itaalias ja Eesti Rahvusmeeskoori.

1993. aastal asutas Jaan-Eik Tulve Pariisis ansambli Lac et Mel, mis Gregoriuse laulu kõrval tegeleb ka varajase polüfooniaga; 1994. aastal asutas ta Le Choeur Grégorien de Paris' naisharu ning 1996. aastal Tallinnas ansambli Vox Clamantis.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Tema abikaasa on helilooja Helena Tulve.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]