Järvakandi valla lipp

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Järvakandi lipp)
Järvakandi valla lipp

Järvakandi lipp on Rapla maakonnas asunud endise Eesti haldusüksuse Järvakandi valla lipp.

Lipp kinnitati 1. veebruaril 1999.

Lipu autor on Tõnu Kukk.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Lipp on ristküülikukujuline (vapilipp) valge kangas, millel on sinine, ülaservani ulatuv sarikas. Sarika all on sinine karikas, millest tõuseb punane leek.

Lipu normaalmõõtmed on 105×165 cm; laiuse ja pikkuse suhe on 7:11 ühikut.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Sinine värv viitab järvedele, soodele, laugastele. Traditsiooniliseks klaasitööstuse sümboliks on klaaspeeker. Üle saja aasta on Järvakandis põlenud tuli klaasisulatusahjudes, sellest karikas ja leek selle kohal. Leek on ka kodukolde ja valla elujõu sümboliks.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

Valla lipp heisatakse:

  1. Valla lipp heisatakse ajutiselt valla pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsusüksustega, samuti muudel avalikel üritustel vallavalitsuse korraldusel või vallavanema käskkirja alusel.
  2. Valla lipp heisatakse hoone peasissekäigu juurde või mujale selleks sobivasse kohta, kas lipuvardaga vastavasse hoidjasse või lipumasti.
  3. Kui valla lipp heisatakse koos Eesti riigilipu, mõne teise riigilipu või tema omavalitsusüksuse, mõne valla või muu lipuga, asub valla lipp lippude poolt vaadatuna vasakul teise riigi või Eesti riigilipust.
  4. Rahvusvahelistel, vabariiklikel ja regionaalsetel üritustel võivad lippu kasutada Järvakandi valla ametlikud delegatsioonid või valda esindavad kollektiivid ja üksikisikud.
  5. Päevad, mil valla lipp heisatakse, määrab kindlaks vallavalitsus.

Valla lipu valmistamine toimub üksnes vallavalitsuse loal. Kasutamiskõlbmatuks muutunud lipp kuulub sündsal viisil hävitamisele.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]