Jälle need naksitrallid. Teine raamat

Allikas: Vikipeedia
Jälle need naksitrallid. Teine raamat
Autor Eno Raud
Illustreerija Edgar Valter
Päritolumaa Eesti
Keel eesti
Žanr lastekirjandus
Kirjastaja Eesti Raamat
Ilmumisaeg 1982
Lehekülgi 128
Eelnev raamat Jälle need naksitrallid. Esimene raamat

"Jälle need naksitrallid. Teine raamat" on neljas ja ühtlasi viimane raamat Eno Raua naksitrallilugude lasteraamatusarjas.

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Naksitrallid on pärast sekeldusi jõudnud loodusesse. Nad peatavad oma furgoonauto, et ojast vett varuda, kuid Muhv satub emahundi küüsi, kes ta oma pessa kutsikatele mängimiseks veab. Kingpool ja Sammalhabe alustavad ennastsalgavat võitlust sõbra elu eest. Hundipesale satuvad aga peale koduloouurijad, kes avastavad sealt Muhvi hundikutsikate keskelt ja arvavad, et ta on huntide kasvandik.

Kuna koduloouurijad arvavad, et Muhvile peaks toorest liha muretsema, seavad nad üles kaks jäneselõksu, millesse langevad aga huntide eest põgenedes Kingpool ja Sammalhabe, kelle nad aitavad alla. Muhvi on nad pannud oma seljakotti, kuid öösel roomab Muhv kotis vargsi lõkke äärde ja põletab nii kotti augu, pääseb põgenema ja jõuab tagasi furgoonautosse. Kolmikust tormakaim, Kingpool, kuuleb koduloouurijate juttu pealt ja hakkab kahtlustama, et Muhv ongi huntide seast pärit ning tegelikult tunneb end huntide keskel hästi. Ta otsustab üksinda edasi rännata. Sammalhabe saab varsti Muhviga kokku ja ütleb seda Muhvile, mispeale ehmatuse ja kurvastuse tõttu teeb Muhv liiklusõnnetuse – kihutab furgoonautoga metsateel kahe puu vahele. Auto uksed kiiluvad kinni ning kaks naksitralli jäävad vee ja toiduta autosse lõksu. Kingpool aga mõistab oma arutust ning naaseb ja päästab sõprade elu. Üheskoos jõutakse lõpuks ometi mere äärde ning lasteromaan lõpeb kolme naksitralliga kuulamas lainete laksumist.

Samast raamatusarjast[muuda | muuda lähteteksti]