Ingrid Kremling

Allikas: Vikipeedia

Ingrid Kremling-Domanski (sündinud 1948 Nürnbergis) on saksa ooperilaulja, lüürilis-dramaatiline sopran.

Ingrid Kremling on rahvusvaheliselt tunnustatud sopran, kelle repertuaaris on rohkem kui 80 teost barokist kaasajani ning enam kui 40 ooperi- ja operetirolli. Eriti hinnatud on ta Mozarti ja Straussi loomingu esindajana. Karjääri alguspäevil pälvis Ingrid Kremling auhindu lauljate konkurssidel Pariisis, Berliinis, Hannoveris ja Zürichis.[viide?] Seejärel on ta esinenud üle maailma ja andnud kontserte kõikidel tähtsamatel ooperilavadel.[viide?] Pärast tema debüüti Metropolitan Operas tituleeris Ameerika ajakirjandus ta maailma tippklassi kuuluvaks sopraniks.[viide?]

Nüüd on Ingrid Kremling laulupedagoog, Hamburgi Muusika- ja Teatriülikooli lauluosakonna professor. Tema õpilased on esinenud Metropolitan Opera, Berlin Deutsche Opera, Chicago Opera, Covent Gardeni, La Scala, Pariisi Ooperi, Staatsopern Dresdeni, Hamburgi ja Viini lavadel.

Ingrid Kremling on korduvalt tegutsenud ka Eestis, Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi žüriis, 2011. aastal oli ta žürii esimees. Ta on juhendanud meistriklasse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.