Hullud Päevad

Allikas: Vikipeedia
Hullud Päevad Tallinna Stockmannis sügiseste hullude päevade ajal 2010.

Hullud Päevad on osades Stockmanni kontsernile kuuluvates[küsitav] kaubamajades, sealhulgas Eesti ja Soome kaubamajades, kaks korda aastas[küsitav] organiseeritav 5-päevane[küsitav] müügiedenduskampaania[küsitav].

Soodusmüügikampaania toimub tavapäraselt aprillis ja oktoobris. 2014. aastal toimub sügisene soodusmüügikampaania Tallinna Stockmanni Kaubamajas 8.–12. oktoobrini.

Kevadine soodusmüügikampaania Tallinna Stockmanni Kaubamajas toimus 8. kuni 12. aprillini 2015, sügisene toimub aga 7.–11. oktoobrini 2015.

2017. aasta kevadine soodusmüügikampaania algab juba 5. aprillil. Sügisene kampaania toimub 11. kuni 15. novembrini 2017.

Hullude Päevade soodusmüügikampaania ajal pakutakse ostjatele lisaks tavapäraselt müügil olevatele normaalhinnaga kaupadele valdavalt uut tööstuskaupade lisavalikut, mida Stockmann Eestis muul ajal ei müü.[viide?] Kosmeetikakaupadest ja esmatarbekaupadest (nagu WC-paber jt) võidakse müügile paisata suurtes kogustes üksikuid enimmüüdavaid kaubaartikleid.

Soodusmüügikampaania ajal vahetub suurem osa soodushinnaga pakutavate toodete sortimendist igal päeval ning tavaliselt tooteid ostjatele ei broneerita.

Hullusid Päevasid iseloomustavad värvid on kollane ja must, nende värvidega on kaunistatud (märgistatud) ka soodusmüügikampaania kampaaniakaupade kastid.

Harilikult jagavad spetsiaalselt sooduskampaania ajaks tööle võetud müügiabilised vastava sümboolikaga tasuta kilekotte.

Hullude Päevade ajal võib Liivalaia tänaval asuva Stockmanni kaubamaja lähedal esineda liiklusummikuid.

Esimesed Hullud Päevad toimusid 2.−5. aprillil 1986. aastal Turus Soomes.[1]

Hullud Päevad Helsingi kesklinnas asuvas Stockmannis.

Muu[muuda | muuda lähteteksti]

Soomes on termin "Hullud Päevad" seadusega kaitstud sõnapaar, mida teised kaubandusketid ei tohiks ilma loata sarnaste väljamüükide korral tarvitada.

Eestis on kaubamärgina registreeritud nii "Hullud Päevad" kui ka soomekeelne nimekuju "Hullut Päivät", rootsikeelne nimekuju "Galna Dagar" ja ingliskeelne nimekuju "Crazy Days".[2]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Stockmann läbi aastate". Originaali arhiivikoopia seisuga 27. märts 2014. Vaadatud 27. märtsil 2014.
  2. Patendiameti kaubamärkide andmebaas, vaadatud 13.02.2015

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]