Haiti riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia

Haiti riigipeade loend loetleb iseseisva Haiti riigipäid kuni tänapäevani.

29. detsembrist 1806 kuni 26. oktoobrini 1820 oli Haiti jagatud Põhja- ja Lõuna-Haiti valitsuste vahel. Allpool on esimeses tabelis toodud Põhja-Haiti valitsejad. Põhja-Haiti iseseisvusele tuli lõpp kuningas Henri I surmaga 1820. aastal. Kuid tol perioodil oli Põhja-Haiti kindlam valitsus Haitis. Lõuna-Haitis oli segaduste periood, kus valitsused tekkisid ja kadusid, samas oli Lõuna-Haitis ka mitu valitsust korraga.

Alates Kuni Nimi Eluaastad
Kindralkuberner
1804, 1. jaanuar 1804, 22. september Jean-Jacques Dessalines (17581806)
Keiser
1804, 22. september 1806, 17. oktoober Jacques I (17581806)
Haitilaste Valitsuse ajutine juht
1806, 17. oktoober 1807, 17. veebruar Henri Christophe (17671820)
President
1807, 17. veebruar 1811, 28. märts Henri Christophe (17671820)
Kuningas
1811, 28. märts 1820, 8. oktoober Henri I Christophe (17671820)
Alates Kuni Nimi Eluaastad
Presidendid
1806, 28. detsember 1807, 27. jaanuar Henri Christophe (17671820)
1807, 27. jaanuar 1807, 10. märts Bruno Blanchet ajutine (17601822)
1807, 10. märts 1811, 9. märts Alexandre Sabès, dit Pétion (1) (17701818)
1811, 9. märts 1811, 10. märts Jean-Chrisostôme Imbert (1) ajutine (17791855)
1811, 10. märts 1815, 9. märts Alexandre Sabès, dit Pétion (2)
1815, 9. märts 1815, 10. märts Jean-Chrisostôme Imbert (2) ajutine
1815, 10. märts 1818, 29. märts Alexandre Sabès, dit Pétion (3)
1818, 29. märts 1818, 30. märts Jean-Chrisostôme Imbert (3) ajutine
1818, 30. märts 1843, 13. märts Jean-Pierre Boyer (17761850)
1843, 13. märts 1843, 4. aprill Charles Hérard aîné, dit Rivière (1) (17871850)
1843, 4. aprill 1843, 5. aprill Ajutine valitsus
José María Imbert
Voltaire ( ...–1843)
Philippe Guerrier (17731845)
N. Segrettier
1843, 5. aprill 1844, 2. mai Charles Hérard aîné, dit Rivière (2)
1844, 3. mai 1845, 15. aprill Philippe Guerrier
1845, 15. aprill 1845, 16. aprill Riigisekretäride nõukogu
Alexis Beaubrun Ardouin (17961865)
Hyppolite
Jean Paul (18001872)
1845, 16. aprill 1846, 1. märts Jean-Louis Pierrot (17651857)
1846, 1. märts 1847, 27 Feb Jean-Baptiste Riché (17761847)
1847, 27. veebruar 1847, 1. märts Riigisekretäride nõukogu
Céligny Ardouin (18011849)
Alexis Maurice Dupuy
1847, 1. märts 1849, 26. august Faustin Soulouque (17821867)
Keiser
1849, 26. august 1859, 15. jaanuar Faustin I (17821867)
Presidendid
1859, 15. jaanuar 1867, 13. märts Fabre Geffrard (18061879)
1867, 20. märts 1867, 2. mai Nissage-Saget (1) (18101880)
1867, 2. märts 1867, 4. mai Ajutine valitsus
Nissage-Saget (18101880)
Victorin Chevallier (18151869)
Sylvain Salnave (18261870)
1867, 4. mai 1869, 27. detsember Sylvain Salnave (18261870)
1869, 27. detsember 1874, 13. mai Nissage-Saget (2) (18101880)
1874, 13. mai 1874, 14. juuni Riigisekretäride nõukogu
Darius Denis (18221884)
Désilus Lamour
Turenne Carrié (1827– ...)
1874, 14. juuni 1876, 15. aprill Michel Domingue (....–1877)
1876, 23. aprill 1879, 26. juuli Pierre Théoma Boisrond-Canal (1) (18321905)
1879, 17. juuli 1879, 26. juuli Avaliku korra komitee
1879, 26. juuli 1879, 2. oktoober Joseph Lamothe
1879, 2. oktoober 1888, 10. august Lysius Salomon jeune (18151888)
1883, 27. märts 1883, 27. oktoober Jean-Pierre Boyer-Bazelais (18361884)
1888, 10. august 1888, 16. oktoober Pierre Théoma Boisrond-Canal (2) (18321905)
1888, 16. oktoober 1889, 22. august François Denys Légitime (18411935)
1889, 22. august 1889, 23. august Riigisekretäride nõukogu
1889, 23. august 1889, 17. oktoober Monpoint jeune
1889, 17. oktoober 1896, 24. märts Florvil Hyppolite (18271896)
1896, 24. märts 1896, 31. märts Riigisekretäride nõukogu
Tirésias Simon-Sam (18351916)
Tancrède Auguste (18561913)
Solon Ménos (....–1918)
1896, 31. märts 1902, 12. mai Tirésias Simon-Sam (18351916)
1902, 12. mai 1902, 26. mai Avaliku korra komitee
1902, 26. mai 1902, 17. detsember Pierre Théoma Boisrond-Canal (3) (18321905)
1902, 17. detsember 1908, 2. detsember Pierre Nord Alexis (18201910)
1908, 2. detsember 1908, 5. detsember Louis Auguste Boisrond-Canal, dit Boisrond-Canal jeune (18471940)
1908, 6. detsember 1911, 3. august François C. Antoine Simon (18441923)
1911, 24. juuli 1912, 8. august Cincinnatus Leconte (18541912)
1912, 8. august Riigisekretäride nõukogu
Edmond Lespinasse (1)
Antoine Constantin Sansaricq (18681941)
Jacques Nicolas Léger (1) (18591918)
John Déjoie Laroche (18611921)
Tertulien Guilbaud (1) (1856–19...)
1912, 8. august 1913, 3. mai Tancrède Auguste
1913, 3. mai 1913, 12. mai Riigisekretäride nõukogu
F. Baufossé Laroche (18651921)
Seymour Pradel (18761943)
Jacques Nicolas Léger (2) (18591918)
Tertulien Guilbaud (2) (1856–19...)
Edmond Lespinasse (2)
A. Guatimosin Boco
1913, 12. mai 1914, 27. jaanuar Michel Oreste (18591918)
1914, 27. jaanuar 1914, jaanuar Riigisekretäride nõukogu
1914, jaanuar 1914, 8. veebruar Edmond Polynice (1)
1914, 8. veebruar 1914, 29. oktoober Oreste Zamor (18611915)
1914, 29. oktoober 1914, 6. november Edmond Polynice (2)
1914, 6. november 1915, 22. veebruar Joseph Davilmar Théodore (18471917)
1915, 22. veebruar 1915, veebruar Avaliku korra komitee
Seymour Pradel
Edmond Polynice
1915, 25. veebruar 1915, 28. juuli Jean Vilbrun Guillaume Sam (18...–1915)
1915, 28. juuli 1915, 11. august Revolutsiooni komitee
Charles de Delva
Edmond Polynice
Diogène Délinois
Charles Zamor (....–1931)
Gaston Dalencourt
Ermane Robin
1915, 12. august 1922, 15. mai Philippe Sudre Dartiguenave (18631926)
1922, 15. mai 1930, 15. mai Louis Borno (18651942)
1930, 15. mai 1930, 18. november Louis Eugène Roy (18611938)
1930, 18. november 1941, 15. mai Sténio Vincent (18741959)
1941, 15. mai 1946, 11. jaanuar Élie Lescot (18831974)
1946, 11. jaanuar 1946, 16. august Franck Lavaud (1)
1946, 16. august 1950, 10. mai Dumarsais Estimé (19001953)
1950, 10. mai 1950, 6. detsember Franck Lavaud (2)
1950, 6. detsember 1956, 12. detsember Paul Eugène Magloire (19072001)
1956, 12. detsember 1957, 4. veebruar Joseph Nemours Pierre-Louis (1900–....)
1957, 7. veebruar 1957, 1. aprill Franck Sylvain (1909– ...)
1957, 1. aprill 1957, 6. aprill Léon Cantave (1) (19101967)
1957, 6. aprill 1957, 20. mai Riigisekretäride nõukogu
Léonce Bernard (18951984)
Georges Bretous (1903–)
Stuart Cambronne (1903–)
Antoine Pierre-Paul (1881–19...)
Vilfort Beauvoir (1892–...)
Weber Michaud (1902–)
Seymour Lamothe (1911–)
Raoul Daguilh (1887–19...)
Théodore A. Nicoleau
Ernest B. Danache (1917–)
Emmanuel Bruny (1915–)
Max Bolté (1920–)
Grégoire Eugène (1924–)
1957, 20. mai 1957, 25. mai Léon Cantave (2)
1957, 25. mai 1957, 14. juuni Daniel Fignolé (19141986)
1957, 14. juuni 1957, 22. oktoober Antonio Thrasybule Kebreau (19091963)
1957, 22. oktoober 1971, 21. aprill François Duvalier (19071971)
1971, 21. aprill 1986, 6. veebruar Jean-Claude Duvalier (1951–)
1986, 6. veebruar 1988, 7. veebruar Henri Namphy (1) (1932–)
1988, 7. veebruar 1988, 20. juuni Leslie Manigat (19302014)
1988, 20. juuni 1988, 17. september Henri Namphy (2)
1988, 17. september 1990, 10. märts Prosper Avril (1937–)
1990, 10. märts 1990, 13. märts Hérard Abraham (1940–)
1990, 13. märts 1991, 7. jaanuar pr. Ertha Pascal-Trouillot (1) (1943–)
1991, 7. jaanuar tunnid Roger Lafontant ([19...–1991)
1991, 7. jaanuar 1991, 7. veebruar pr. Ertha Pascal-Trouillot (2) (1943–)
1991, 7. veebruar 1991, 30. september Jean-Bertrand Aristide (1) (1953–)
1991, 1. oktoober 1991, 8. oktoober Raoul Cédras (1949–)
1991, 8. oktoober 1992, 19. juuni Joseph Nérette (19242007)
1992, 19. juuni 1993, 15. juuni Marc Bazin ajutine (19322010)
1993, 15. juuni 1994, 12. mai Jean-Bertrand Aristide (2) (1953–)
1994, 12. mai 1994, 12. oktoober Émile Jonassaint ajutine (19131995)
1994, 12. oktoober 1996, 7. veebruar Jean-Bertrand Aristide (3) (1953–)
1996, 7. veebruar 2001, 7. veebruar René Préval (1943–)
2001, 7. veebruar 2004, 29. veebruar Jean-Bertrand Aristide (4) (1953–)
2004, 29. veebruar 2006, 14. veebruar Boniface Alexandre (kohusetäitja) (1936–)
2006, 14. veebruar 2011, 14. mai René Préval (2) (1943–)
2011, 14. mai Michel Martelly (1961–)