Haanja valla lipp

Allikas: Vikipeedia
Haanja valla lipp

Haanja valla lipp on Võru maakonnas asunud endise Eesti haldusüksuse Haanja valla lipp.

Lipp kinnitati 29. detsembril 1997.

Lipu kirjeldus[muuda | muuda lähteteksti]

Valla lipp on ruudukujuline vapilipp. Sinise kanga alumises osas on kaarlõikeline kollane väli, millest tõuseb kolme rohelise kuuse tagant mustade püstiste aknaavadega piiritletud, sakmete ja lipuvardaga kuldne torn.

Lipu normaalmõõtmed on 105×105 cm.

Põhjendus[muuda | muuda lähteteksti]

Kanga kollane kaarlõikeline alaosa ja sellelt tõusev kollane torn sümboliseerib valla territooriumil paiknevat kauni loodusega Haanja kõrgustikku ning selle keskosas asuvat Eesti ja Baltimaade kõrgeimat mäge Suurt Munamäge koos vaatetorniga. Rohelised kuused viitavad ümbruskonna vaheldusrikkale loodusele, millest osa on kuulutatud Haanja Looduspargiks.

Sinine on kodumaa taeva ja vee värvus, kollane viljaväljade ja jõukuse sümbol.

Lipu kasutamise kord[muuda | muuda lähteteksti]

Valla lipu kasutamine:

  1. Valla lipp heisatakse alaliselt valla administratiivhoone sissekäigu juurde lipumasti.
  2. Valla lipp heisatakse ajutiselt riiklikel pühadel, valla pidupäevadel, suhtlemisel teiste omavalitsusüksustega, samuti muudel valla avalikel üritustel.
  3. Valla lipu heiskamise võib teha kohustuslikuks üksnes vallavolikogu otsuse või vallavalitsuse korraldusega vallale kuuluvatel hoonetel, rajatistel või maa-aladel. Teistele omanikele on need otsused või korraldused üksnes soovitusliku iseloomuga.
  4. Kui valla lipp heisatakse koos Eesti riigilipu või mõne teise riigi või tema omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, valla või muu lipuga, asub valla lipp lippude poolt vaadatuna vasakul Eesti riigilipust, mõne teise riigi või omavalitsusüksuse, mõne Eesti maakonna, valla või muust lipust.
  5. Valla lippu võib kasutada kujutisena valla poolt üleantavatel suveniiridel.
  6. Valla lipu valmistamine ja kasutamine toimub üksnes vallavalitsuse loal.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]