Gøsta Esping-Andersen

Allikas: Vikipeedia

Gøsta Esping-Andersen (sündinud 1947) on Taani politoloog ja sotsioloog. Peamiselt tuntud kui heaoluriikidest rääkiva raamatu "The Three Worlds of Welfare Capitalism" (Kapitalistliku heaolu kolm maailma) (1990) autor. Veel on talt ilmunud 2003. aastal "Why We Need a New Welfare State", 2001. aastal koostöös M. Reginiga "Why Deregulate Labour Markets?", 1999. aastal "Social Foundations of Postindustrial Economies."

Esping-Andersen on Barcelonas Pompeu Fabra Ülikooli sotsioloogiaprofessor ning teaduskomitee liige Madridi Juan Marchi Instituudis ja École Normale Supérieure (Pariis) ja Taani Sotsiaaluuringute Instituudis. Ta on kaastegev selliste teadusajakirjade toimetustes nagu American Sociological Review, European Sociological Review, European J. of Industrial Relations, Stato e Mercato, South European Society and Politics, Work, Employment and Society, New Political Economy ja J. European Social Policy.

Ta on töötanud sellistes rahvusvahelistes organisatsioonides nagu ÜRO, Maailmapank ja OECD. Töötanud Portugali ja Belgia valitsuse juures, kui need riigid olid Euroopa Liidu eesistujamaad.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]