Fluke

Allikas: Vikipeedia

Fluke Industrial on rahvusvaheline ettevõte, mis toodab tööstuses kasutatavaid testimisseadmeid. Ettevõtte peakorter asub Washingtoni osariigis Everettis, aga allasutusi on tal paljudes riikides.

Fluke võttis endale nime, mis viitab selle firma mõõteriistade suurele täpsusele, kuid just täpsuse tõttu on tema seadmed konkurentide omadest kallimad [1]. Kõiki Fluke'i seadmeid saab kasutada ka halva ilmaga. Mõnel mõõteriistal on eluaegne garantii.

Fluke'i asutas 1948 John Fluke. Nooruses oli Fluke David Packardi sõber ja toakaaslane – Packard on Hewlett-Packardi kaasasutaja.

1993. aasta mais omandas Fluke enamuse Philips Electronicsi testimis- ja mõõteriistade tootmise allüksustest, võttes üle tema ostsilloskoopide, mõõturite, loogiliste analüsaatorite ja funktsioonigeneraatorite tootmise.

1992. aastal asutas Fluke allüksuse Fluke Networks, mis tootis võrgutestimisseadmeid. 2000. aastal Fluke Networks iseseisvus, saades eraldi haldusstruktuuri, presidendi ning vastutuse kasumi ja kahjumi eest. Selle ettevõtte peamised tootmisüksused asuvad Everettis, Colorado Springsis ja Dublinis, kuid väiksemaid on maailmas mujalgi.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 16. detsember 2008. Vaadatud 7. detsembril 2008.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]