Fashioncore

Allikas: Vikipeedia

Fashioncore (ka fashionXcore) on halvustava alatooniga väljend, mida kasutatakse üpris erinevaid stiile viljelevate bändide kohta. Kõige suuremal määral, aga siiski post-hardcore'i ja metalcore'i bändide ja üksikute bändiliikmete kohta, kes riietuvad väga moekalt. Kuigi moevoole, mida võidakse fashioncore'iks nimetada, on väga erinevaid, on põhilised tunnused välimuses, mida fashioncore'iks nimetatakse, poolt nägu varjav tukk ja triibutatud juuksed ning meeste puhul naiste teksade kandmine.

Segaduse tõttu emomoe ümber seostatakse fashioncore'i tihtipeale ka emoga.

Bändid, mida kõige tihedamini fashioncore'i viljelevana nimetatakse, on Atreyu, From First to Last, Avenged Sevenfold, Aiden, Bring Me The Horizon ja Eighteen Visions.

Music! Not Haircuts![muuda | muuda lähteteksti]

Music! Not haircuts! (eesti keeles: muusikat! mitte soenguid!) on hardcore'i austajate seas levinud üleskutse, millega protestitakse bändide vastu, kes püüavad fänkonda koguda ja pilku püüda oma riietusstiiliga, ning ühtlasi ka fännide vastu, kes järgivad sama stiili.

Tänapäeva hardcore-skeenet pilav bänd The Mighty Moshin Emo Rangers on teinud loo "Go Fashioncore", mille sõnad on järgmised:

Attention teenagers!
The world is under attack!
There are the emo rangers?

Go fashioncore!
A purple ranger from the fashion store!
Go fashioncore!
She drinks, she smokes, she breaks the law!

Shes the trendiest kid on the scene!
Check out my blog!
And comment my pics!
Tonite shes at the gig, but no one knows...
(I love what you've done with your hair!)
...She is an emo ranger!

Laulusõnadest võib välja lugeda ka viite MySpace'ile, mida peetakse tihtipeale hardcore'i moega kaasaminejate interneti kogunemispaigaks. Lisaks sellele viitab laul ka suitsetamisele ja joomisele, mille vastu oli hardocore pungiga tihedalt seotud straight edgerlus.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]