Eesti Jahispordi Liit

Allikas: Vikipeedia

Eesti Jahispordi Liit (lühend EJSL) on praktilist jahilaskmist arendav organisatsioon (mittetulundusühing), mis loodi 1997. aastal Jahimeeste Seltsi Jahilaske Föderatsiooni õigusjärglasena.

Eesti Jahispordi Liit on 1997. aastast Federation Internationale de Tir Aux Armes Sportives de Chasse'i ehk FITASC-i liige.

EJSL tegeleb Eestis praktiliste jahilaskeharjutustega: sporting, compak sporting, "Kõrge kukk", jahi kahevõistlus (JKV) ning Eestis veel vähe levinud harjutustega (Helies, St. Hubert jt).

Jahipraktilise jahilaskmise alla kuuluvad ka vint- ja sileraudsetest relvadest lastavad jahipraktilised kuuliharjutused liikuvatele ja seisvatele märkidele. Näiteks harjutusel "Jooksev metssiga" lastakse sileraudse relvaga distantsilt 35 meetrit; harjutustel JM-1–JM-7 50 meetri kauguselt; harjutustel VJM-1–VJM-4 ja "Jooksev põder" lastakse vintrelvast 50 ja 100 meetri distantsilt; harjutustel JP-1–JP-4 lastakse seisvaid siluette vintrelvast 100-meetriselt distantsilt (VSS).

Eesti Jahispordi Liit küll omab ja hoiab korras ka järgmisi laskeradu: kaarrada (skeet), kaevikrada (trap), paariskaevikrada (double trap) ja automaatkaevikrada (automatic trap), kuid ei tegele nende klassikaliste jahilaskmisalade arendamisega – sellega tegeleb Eesti Laskurliit.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]