Diana Liiv

Allikas: Vikipeedia

Diana Liiv (2003. aastani Moik; sündinud 7. detsembril 1977 Tallinnas) on eesti pianist.

Ta on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli (õpetajad Tiina Kurik, Ivo Sillamaa ja professor Valdur Roots) ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuri professor Peep Lassmanni klaveriklassis ja cum laude professor Marje Lohuaru kammeransambliklassis. Lisaks on ta end täiendanud ka professorite Victor Rosenbaumi (USA), Hui-Ying Tawastsjerna (Soome) ja Konstantin Bogino (Venemaa/Prantsusmaa/Itaalia) juures.

Diana Liiv on esinenud solisti ja kammermuusikuna Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Venemaal, Hollandis, Itaalias, Iisraelis ja USA-s. Orkestrisolistina on ta esinenud Tallinna Kammerorkestri, Tartu Kammerorkestri, Longy Sümfooniaorkestriga Bostonis ja Kaunase Sümfooniaorkestriga Leedus.

Ta on Eesti noorte pianistide konkursi laureaat ja kahekordne laureaat (nii soolo- kui ka kammeransambli kategoorias) rahvusvahelisel pianistide konkursil "Music without limits" Leedus (2010). Kuhmo kammermuusika festivali kursustel Soomes on ta saanud nii parima solisti stipendiumi (2008) kui ka parima ansambli auhinna (2009).

Diana Liiv on salvestanud koostöös ERR-i Klassikaraadioga kaks CD-plaati Tšaikovski muusikaga.

Ta on Muusikasõprade Seltsi kontserdisarjade kunstiline juht.

Tema tütar Tähe-Lee Liiv (sündinud 2003) on samuti pianist.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]