Constanze von Wetter-Rosenthal

Allikas: Vikipeedia
Constanze von Wetter-Rosenthal
Sünninimi Constanze Elisabeth Marguerite von Rosenthal
Sündinud 18. aprill 1872
Härgla mõis
Surnud 14. september 1948
Othmarschen, Hamburg
Rahvus baltisakslane
Haridus Berliini Preisi Kunstiakadeemia
Tegevusala skulptor

Constanze Elisabeth Marguerite von Wetter-Rosenthal (18. aprill 1872 Härgla mõis14. september 1948 Othmarschen, Hamburg) oli baltisaksa skulptor.

Elukäik[muuda | muuda lähteteksti]

Constanze von Wetter-Rosenthal sündis Härgla, Kauksi ja Kernu mõisniku Hermann Ferdinand Gotthard von Wetter-Rosenthali ja Olga Cäcilie Justine Viktoria von Roseni tütrena. Õppis 1901–1905 Dresdenis ja 1906–1909 Berliini Preisi Kunstiakadeemias. Oli 1909. aastast vabakunstnik. Elas 1913. aastast Tartus, Tallinnas ja Pirgu mõisas. 1927. aastal kolis Hamburgi.

Looming[muuda | muuda lähteteksti]

Loonud portreid ja figuurplastikat, hauasambaid ning keraamikat. Tema portreelooming kujutab peamiselt Eestis elanud baltisakslasi. Wetter-Rosenthali parimad tööd ("Brahmsi valsi tantsijatar" ja "Istuv tütarlaps") asuvad Hamburgi Kunstihallis.

Tema loodud on 1913. aastal valminud Tartu Inglisilla George Frederic Parrot ja Kuradisilla Aleksander I pronksreljeefid. Ta esindas Eesti Vabariiki Berliini olümpiamängude võidukarikate konkursil skulptuuriga “Sihile”.

Sugupuu[muuda | muuda lähteteksti]

Constanze von Wetter-Rosenthal Hermann Ferdinand Gotthard von Wetter-Rosenthal Gustav Jakob Ferdinand von Wetter-Rosenthal Karl Friedrich von Wetter-Rosenthal
Margarethe Elisabeth von Traubenberg
Natalie Elisabeth von Wrangell Karl von Wrangell
Karoline von Traubenberg
Olga Cäcilie Justine Viktoria von Rosen Gottlieb Reinhold Wilhelm von Rosen Hans Wilhelm Gustav von Rosen
Katharina Matthias
Gertrude Rigby Edward Rigby
Anna Palgrave

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]