Clemens XI pühitsetud kardinalide loend

Allikas: Vikipeedia

Paavst Clemens XI pühitses 70 kardinali 15 konsistooriumil. Seni polnud ükski paavst pidanud kardinalide pühitsemiseks nii palju konsistooriume. Tema ajal said kardinalideks hilisemad paavstid Innocentius XIII ja Clemens XII. Lisaks itaallastele said kardinalideks 8 prantslast, 5 hispaanlast, 2 portugallast ja 2 ungarlast.

  1. konsistoorium 17. detsember 1703
    1. Francesco Pignatelli
  2. konsistoorium 17. mai 1706
    1. Francesco Acquaviva d'Aragona
    2. Gianalberto Badoaro
    3. Alessandro Caprara
    4. Lorenzo Casoni
    5. Carlo Colonna
    6. Lorenzo Corsini (Clemens XII)
    7. Carlo Agostino Fabroni
    8. Lorenzo Fieschi
    9. Gabriele Filippucci
    10. Nicola Grimaldi
    11. Filippo Antonio Gualterio
    12. Francesco Martelli
    13. Rannuzio Pallavicino
    14. Giandomenico Paracciani
    15. Pietro Priuli
    16. Tommaso Ruffo
    17. Christian August von Sachsen-Zeitz
    18. Orazio Filippo Spada
    19. Joseph-Emmanuel de la Trémoille
    20. Giuseppe Vallemani (in pectore)
  3. konsistoorium 7. juuni 1706
    1. Michelangelo dei Conti (Innocentius XIII)
  4. konsistoorium 1. august 1707
    1. Charles Thomas Maillard de Tournon
  5. konsistoorium 15. aprill 1709
    1. Ulisse Giuseppe Gozzadini
    2. Antonio Francesco Sanvitale (in pectore)
  6. konsistoorium 23. detsember 1711
    1. Annibale Albani
  7. konsistoorium 18. mai 1712
    1. Manuel Arias y Porres (in pectore)
    2. Giovanni Battista Bussi (in pectore)
    3. Francesco Maria Casini
    4. Pier Marcellino Corradini (in pectore)
    5. Nuno da Cunha e Ataíde
    6. Agostino Cusani
    7. Gianantonio Davia
    8. Luigi Pico della Mirandola (in pectore)
    9. Curzio Origo (in pectore)
    10. Giulio Piazza
    11. Melchior de Polignac (in pectore)
    12. Luigi Priuli
    13. Armand Gaston Maximilien de Rohan de Soubise
    14. Benito de Sala y de Caramany (in pectore)
    15. Wolfgang Hanibal von Schrattenbach
    16. Antonfelice Zondadari
    17. Giuseppe Maria Tomasi di Lampedusa
    18. Giovanni Battista Tolomei
  8. konsistoorium 30. jaanuar 1713
    1. Benedetto Odescalchi-Erba
    2. Damian Hugo Philipp von Schönborn (in pectore)
  9. konsistoorium 6. mai 1715
    1. Fabio Olivieri
  10. konsistoorium 29. mai 1715
    1. Innico Caracciolo (in pectore)
    2. Carlo Maria Marini (in pectore)
    3. Bernardino Scotti (in pectore)
    4. Henri-Pons de Thiard de Bissy
  11. konsistoorium 16. detsember 1715
    1. Nicolò Caracciolo
    2. Ferdinando Nuzzi
    3. Giambattista Patrizi
    4. Nicolò Gaetano Spinola
  12. konsistoorium 15. märts 1717
    1. Giberto Bartolomeo Borromeo
  13. konsistoorium 12. juuli 1717
    1. Giulio Alberoni
    2. Imre Csáky (in pectore)
  14. konsistoorium 29. november 1719
    1. Mihály Frigyes Althan
    2. Giovanni Francesco Barbarigo (in pectore)
    3. Luis Antonio Belluga y Moncada
    4. Cornelio Bentivoglio
    5. Léon Potier de Gesvres
    6. François de Mailly
    7. José Pereira de Lacerda
    8. Giovanni Battista Salerni
    9. Giorgio Spinola
    10. Thomas Philip Wallrad d'Hénin-Liétard d'Alsace-Boussu de Chimay
  15. konsistoorium 30. september 1720
    1. Carlos de Borja-Centelles y Ponce de León
    2. Álvaro Cienfuegos Villazón

Välislingid[muuda | redigeeri lähteteksti]