Chelsea Grin

Allikas: Vikipeedia
Chelsea Grin 2011

Chelsea Grin on Ameerika deathcore-ansambel, pärit Salt Lake Cityst Ameerika Ühendriikide Utah' osariigist.

Bänd asutati 2007. aastal. Bändil on leping Artery Recordingsiga ning on välja andnud kaks EPd ja kaks täispikka albumit.

Bändi ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Bändi loomine ja EP (2007–2008)[muuda | muuda lähteteksti]

Chelsea Grin moodustati Salt Lake Citys 2007. aasta märtsis laulja Alex Koehleri ja (endise) kitarristi Chris Kilbourni algatusel. Enne seda, kui bänd sai nimeks Chelsea Grin, tegid Koehler ja Kilbourn kaasa Salt Lake City kohalikus bändis Ahaziah, mis oli Chelsea Grini eelkäija. Ahaziahi esmane koosseis kadus aja jooksul, mis viis bändi nimevahetuseni, et midagi uut saaks alustada. 2008. aasta märtsis võttis bänd nime Chelsea Grin – kurikuulsa piinamismeetodi järgi, mida kutsuti Glasgow' naeratuseks ehk Chelsea irveks.

Uued liikmed, kes alustasid tööd pärast uue projekti loomist, olid bassist Austin Marticorena ja peakitarrist Michael Stafford. Marticorena tutvustas Andrew Carlston Chelsea Grinile ja abistas bändi lugude ümberkirjutamisega ning uute lugude loomisega. Selline koostöö viis nende esimese omanimelise EPni, mille esmatutvustus toimus ja mis avaldati internetis iTunesi kaudu, seejärel avaldati seesama EP CD-l kogu maailmas 27. juulil 2008. Bänd avaldas lood "Lifeless" ja "Crewcabanger" singlitena, mis võeti kuulajate poolt väga hästi vastu.

Artery Recordingsiga koostöö algus (2008–2009)[muuda | muuda lähteteksti]

Pärast omanimelise EP avaldamist 2008. aasta juulis, Statik Factory lepingu allkirjastamist ja pärast mõnda väiksemat, kuid edukat turneed läänerannikul, otsustas Austin Marticorena (bassist) bändist lahkuda isiklikel põhjustel. Mõni aeg pärast seda, täitis bassisti kohta ajutiselt Jake Harmond, kuni bänd otsis püsivat liiget. Ei möödunud kaua aega, kui bändi trummaril Andrew Carlstonil paluti bändist lahkuda, tema koha sai endale Kory Shilling, bassisti koha sai endale Davis Pugh. 2009. aasta aprillis, otsustas bändi algne trummar Andrew Carlston bändi naasta, asendades seega Kory Shillingu ning bändi asutaja ja kitarrist Chris Kilbourn otsustas bändist lahkuda, et alustada oma plaadifirma, Matchless Recordsiga. Varsti pärast seda otsustas bänd Jake Harmondi kuni uue liikme leidmiseni rütmikitarristina bändi võtta.

Varsti pärast seda, kui bänd hakkas omanimelisele EPle järge kirjutama, otsustas bänd võtta uue suuna. Bändiga liitus David Flinn ning temast sai bändi uus bassimängija, Davis Pughist sai bändi kolmas kitarrist. Peagi läks bänd nädalasele turneele The Agonisti, A Plea for Purging, Arsonists Get All the Girls ja Attilaga. Pärast edukat turneed otsustas bändi ajutine liige Jake Harmond hakata bändi püsiliikmeks ning bänd tegi lepingu Artery Recordingsi esindajate Mike Milfordi ja Eric Rushinguga, kes panid bändile stuudiosse aja kinni, et alustada täispika albumi "Desolation of Eden" salvestamist Lambesise Stuudios California osariigis San Marcos 2009. aasta augustis. Albumi produtsendiks oli As I Lay Dyingu vokalist ja stuudio rajaja Tim Lambesis. Nädal enne stuudiosse minekut löödi bändi kitarrist Davis Pugh välja ja asendati Jake Harmondi endise bändikaaslase Dan Jonesiga, kes oli ühe teise kohaliku Salt Lake City bändi Hermione liige. Stuudios töötamise ajal tegi bänd lepingu Artery Recordingsiga, mis oli The Artery Foundationi ja Razor & Tie tütarfirma.

"Desolation of Eden" (2009–2010)[muuda | muuda lähteteksti]

Pärast esikplaadi salvestamist läks Chelsea Grin nädalasele USA turneele koos Dr Acula, American Me ja Attilaga. "Desolation of Eden" lasti välja 16. veebruar 2010 ja saavutas The Billboard Top Heartseekers Chart edetabelis 21. koha, müües nädalaga 1500 albumit. Tänu debüütalbumi edule ilmus nendest lugu Alternative Pressis, Utah' ajalehes ja ajakirjades üle maailma, kus neid ka kiideti.

2010. aasta augustis, kui bänd oli Virginia osariigis Richmondis "Trash and Burni" turneel, sai bändi vokalist Alex Koehler tõsiseid lõuavigastusi, tema lõuas oli kolm mõra, ning selle tõttu pidi bänd oma turnee viimasel nädalal pooleli jätma. Koehler sai eelisjärjekorras opile. Hoolimata sellest, tegi bänd oma kahenädalase turnee lõpuni koos Blind Witnessi ja Attilaga 2010. aasta septembris. Alex Koehler asendati Adam Warreniga.

Kaks lugu, "Cheyne Stokes" ja "Recreant", salvestati "Desolation of Edeni" jaoks uuesti. Alates 2010. aasta detsembrist, on bänd müünud üle 15 000 albumi. Albumilt kahest loost on tehtud ka muusikavideod, "Sonnet of the Wretched" ja "Recreant". "Sonnet of the Wretched" muusikavideo filmiti 4. juuni 2010, kui bänd oli peaesineja The Broadwalkis (Orangvale, CA), kus nad müüsid ka kõik piletid välja, video tuli välja 7. juuli 2010. Kui bänd oli 2010. aasta septembris turneel koos Iwrestledabearonce, Eyes Set to Kill, The Chariot ja Vannaga, tegi bänd uue muusikavideo oma singli "Recreant" jaoks, mis salvestati võtteplatsil Põhja-Californias. Video debüüt toimus 13. jaanuar 2011 Metal Injectionis. 2010. aasta detsembris valis bänd Chris "Zeuss" Harrise oma uue albumi produtsendiks ja stuudios salvestamine algas 13. jaanuar 2011.

"My Damnation and Evolve" (2011–...)[muuda | muuda lähteteksti]

Chelsea Grin lõpetas uue täispika plaadi kirjutamise ja salvestamise 2011. aasta juunis, albumi pealkirjaks sai "My Damnation". Album tuli välja 19. juuli 2011. Artery Recordings avaldas 17. aprill albumi esikloo singlina, millele tehti ka mõned nädalad hiljem muusikavideo. Enne loo "All Hail The Fallen King" väljalaskmist esines koos Chelsea Griniga Whitechapeli vokalist Phil Bozeman.

Chelsea Grin läks albumi promomiseks turneele koos Emmure ja Attilaga enne, kui neil tekkis võimalus osaleda "All Stars Touri" turneel, kus oli peale nende veel teisigi bände. Chelsea Grin osales ka kogu turneel "Warped Tour 2012". Samal ajal, kui bänd turneest teada sai, oli 5 looga EP väljaandmine kinnitatud. Sama aasta detsembris lahkus bändist soolokitarrist Michael Stafford. Tema koha sai endale ajutiselt kitarrist Jason Richardson, kes on mänginud ka sellistes bändides nagu Born of Osiris ja All Shall Perish. Stafford selgitas oma lahkumist sellega, et ta ei suutnud enam muude probleemide tõttu turneel osaleda. Vähem, kui nädala pärast, löödi Jason Richardson Born of Osirisest välja, misjärel sai temast Chelsea Grini püsiliige.

EP, mis oli planeeritud 2012. aasta suveks, sisaldab viis uut ja originaalset lugu. Albumi pealkirjaks sai "Evolve" ning see ilmus 19. juunil 2012. Artery esitles selle lugu "Lilth" 9. mail 2012.

2012. aasta mais lahkus bändist Andrew Carlston, arvatavasti mõjutas tema otsust tütre sünd. Samal aastal leiti ka bändi uus liige Pablo Viveros 2012. aasta turneelt "Warped Tour".

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

  • Desolation of Eden (2010)
  • My Damnation (2011)
  • Ashes to Ashes (2014)
  • Self Inflicted (2016)
  • Eternal Nightmare (2018)
  • Suffer in Hell (2022)
  • Suffer in Heaven (2023)