Caravaggio tööde loend

Allikas: Vikipeedia

Alltoodud loendis on esitatud Itaalia maalikunstniku Michelangelo Merisi da Caravaggio teosed kronoloogilises järjestuses.[1]

Maalide loend[muuda | redigeeri lähteteksti]

Maal Pealkiri (variandid) Aasta Tehnika Mõõtmed Linn Galerii Märkused
CARAVAGGIO, A boy peeling fruit (1593).jpg
Puuvilja kooriv poiss umbes
1592
õlimaal lõuendil 64,2 × 51,4 cm Firenze Flag of Italy.svg Roberto Longhi Sihtasutus Varaseim teadaolev töö[2]
CARAVAGGIO, A boy peeling fruit (1593).jpg
Puuvilja kooriv poiss umbes
1593
õlimaal lõuendil 75,5 × 64,4 cm London Flag of England.svg Hampton Court Palace - The Royal Collection Omistatav
Self-portrait as the Sick Bacchus by Caravaggio.jpg
Noor haige Bakchos
(autoportree haige Bakchosena)
umbes
1593
õlimaal lõuendil 67 × 53 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese [3]
Michelangelo Caravaggio 062.jpg
Poiss puuviljakorviga umbes
1593
õlimaal lõuendil 70 × 67 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese
The Fortune Teller1.jpg
Ennustaja umbes
1594
õlimaal lõuendil 115 × 150 cm Rooma Flag of Italy.svg Kapitooliumi muuseumid
The Cardsharps.jpg
Kaardimängijad umbes
1594
õlimaal lõuendil 94,2 × 131,2 cm Fort Worth Flag of the United States.svg Kimbell Art Museum
MusiciansCaravaggio.jpg
Muusikud umbes
1595
õlimaal lõuendil 87,9 × 115,9 cm New York City Flag of the United States.svg Metropolitan Museum of Art
St Francis in Ecstasy.jpg
Püha Franciscus Assisist ekstaasis umbes
1595
õlimaal lõuendil 93,9 × 129,5 cm Hartford Flag of the United States.svg Wadsworth Atheneum
Michelangelo Caravaggio 061.jpg
Sisalikuhammustusega poiss umbes
1596
õlimaal lõuendil 66 × 49,5 cm London Flag of England.svg Rahvusgalerii
Caravaggioapollo.jpg
Lautomängija umbes
1596
õlimaal lõuendil 96 × 121 cm Gloucestershire Flag of England.svg Badminton House
Michelangelo Caravaggio 020.jpg
Lautomängija umbes
1596
õlimaal lõuendil 94 × 119 cm Sankt-Peterburg Flag of Russia.svg Riiklik Ermitaaž
Lutniarz.jpg
Lautomängija umbes
1596
õlimaal lõuendil 100 × 126,5 cm New York City Flag of the United States.svg Metropolitan Museum of Art
Canestra di frutta (Caravaggio).jpg
Puuviljakorv umbes
1596
õlimaal lõuendil 46 × 64 cm Milano Flag of Italy.svg Biblioteca Ambrosiana
Michelangelo Caravaggio 007.jpg
Bakchos umbes
1596
õlimaal lõuendil 95 × 85 cm Firenze Flag of Italy.svg Uffizi [4]
Michelangelo Caravaggio 063.jpg
Pattukahetsev Magdaleena umbes
1597
õlimaal lõuendil 122,5 × 98,5 cm Rooma Flag of Italy.svg Doria Pamphilj galerii
Michelangelo Caravaggio 025.jpg
Puhkus pagemisel Egiptusesse umbes
1597
õlimaal lõuendil 133,5 × 166,5 cm Rooma Flag of Italy.svg Doria Pamphilj galerii
Medusa by Caravaggio 2.jpg
Medusa (Caravaggio) umbes
1597
Õlimaal lõuendil üle kumera paplipuidust kilbi 60 × 55 cm Firenze Flag of Italy.svg Uffizi
Portrait of a Courtesan by Caravaggio.jpg
Kurtisaani portree umbes
1597
õlimaal lõuendil 66 × 53 cm Berliin Flag of Germany.svg Kaiser Friedrich Museum Hävis 1945
Caravaggio Jupiter Neptune Pluto.jpg
Jupiter, Neptunus ja Pluto umbes
1597
Õlivärviga laefresko 300 × 180 cm Rooma Flag of Italy.svg Casino di Villa Boncompagni Ludovisi
Fortune Teller.jpg
Ennustaja umbes
1597
õlimaal lõuendil 99 × 131 cm Pariis Flag of France.svg Musée du Louvre
Michelangelo Caravaggio 060.jpg
Aleksandria Püha Katariina umbes
1598
õlimaal lõuendil 173 × 133 cm Madrid Flag of Spain.svg Thyssen-Bornemisza Museum
Michelangelo Merisi da Caravaggio - The Sacrifice of Isaac - WGA04202.jpg
Iisaki ohverdus umbes
1598
õlimaal lõuendil 116 × 173 cm Princeton Flag of the United States.svg Barbara Piasecka-Johnson Collection
Caravaggio-Baptist-Toledo.jpg
Ristija Johannes umbes
1598
õlimaal lõuendil 169 × 112 cm Toledo Flag of Spain.svg Katedraali muuseum
Michelangelo Merisi da Caravaggio - Martha and Mary Magdalene - WGA04101.jpg
Marta ja Maarja Magdaleena
(ka Marta etteheited Maarjale või Magdalenena muutmine)
umbes
1598
õlimaal lõuendil 97,8 × 132,7 cm Detroit Flag of the United States.svg Detroit Institute of Arts
Caravaggio Maffeo Barberini.jpg
Maffeo Barberini portree umbes
1598
õlimaal lõuendil 124 × 99 cm Firenze Flag of Italy.svg Erakogu
Judith Beheading Holofernes by Caravaggio.jpg
Judith Olovernese pead maha võtmas umbes
1598
õlimaal lõuendil 145 × 195 cm Rooma Flag of Italy.svg Galleria Nazionale d'Arte Antica
David and Goliath by Caravaggio.jpg
Taavet ja Koljat umbes
1599
õlimaal lõuendil 110 × 91 cm Madrid Flag of Spain.svg Prado muuseum
Michelangelo Caravaggio 065.jpg
Narkissos umbes
1599
õlimaal lõuendil 110 × 92 cm Rooma Flag of Italy.svg Galleria Nazionale d'Arte Antica
Michelangelo Caravaggio 061.jpg
Sisalikuhammustusega poiss umbes
1600
õlimaal lõuendil 65,8 × 52,3 cm Firenze Flag of Italy.svg Roberto Longhi Sihtasutus
BaptistBasle.jpg
Ristija Johannes umbes
1600
õlimaal lõuendil 102,5 × 83 cm Basel Flag of Switzerland.svg Öffentliche Kunstsammlung Omistatav - kaheldav
Caravaggio - La vocazione di San Matteo.jpg
Kristus kutsub Püha Matteust umbes
1600
õlimaal lõuendil 323 × 343 cm Rooma Flag of Italy.svg Contarelli kabel
Michelangelo Caravaggio 047.jpg
Püha Matteuse martüürium 1600 õlimaal lõuendil 323 × 343 cm Rooma Flag of Italy.svg Contarelli kabel
Michelangelo Merisi da Caravaggio - The Conversion of St. Paul - WGA04135.jpg
Püha Pauluse muutumine 1600 õlimaal küpressipuu puidul 237 × 189 cm Rooma Flag of Italy.svg Collezione Odescalchi Balbi
Caravaggio - Martirio di San Pietro.jpg
Peetruse ristilöömine 1601 õlimaal lõuendil 230 × 175 cm Rooma Flag of Italy.svg Cerasi kabel
Caravaggio-The Conversion on the Way to Damascus.jpg
Pauluse muutumine teel Damaskusesse 1601 õlimaal lõuendil 230 × 175 cm Rooma Flag of Italy.svg Cerasi kabel
Flowersandfruit.jpg
Vaikelu lillede ja puuviljadega 1601 õlimaal lõuendil 105 × 184 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese Omistatav
Caravaggio.emmaus.750pix.jpg
Õhtusöök Emmauses 1602 õlimaal lõuendil 139 × 195 cm London Flag of England.svg Rahvusgalerii
Amor Victorious.jpg
Võidukas Amor 1602 õlimaal lõuendil 156 × 113 cm Berliin Flag of Germany.svg Gemäldegalerie
Michelangelo Merisi da Caravaggio - St Matthew and the Angel - WGA04127.jpg
Püha Matteus ja ingel 1602 õlimaal lõuendil 232 × 183 cm Berliin Flag of Germany.svg Kaiser Friedrich Museum Hävis 1945
The Inspiration of Saint Matthew by Caravaggio.jpg
Püha Matteuse inspiratsioon 1602 õlimaal lõuendil 292 × 186 cm Rooma Flag of Italy.svg Contarelli kabel
Michelangelo Merisi da Caravaggio, Saint John the Baptist (Youth with a Ram) (c. 1602, WGA04112).jpg
Ristija Johannes 1602 õlimaal lõuendil 129 × 94 cm Rooma Flag of Italy.svg Kapitooliumi muuseumid
Michelangelo Merisi da Caravaggio, Saint John the Baptist (Youth with a Ram) (c. 1602, WGA04112).jpg
Ristija Johannes umbes
1602
õlimaal lõuendil 129 × 94 cm Rooma Flag of Italy.svg Doria Pamphilj galerii
Püha Toomase umbusk umbes
1602
õlimaal lõuendil 107 × 146 cm Potsdam Flag of Germany.svg Sanssouci
Caravaggio - Taking of Christ - Dublin.jpg
Kristuse kinnivõtmine 1602 õlimaal lõuendil 133 × 169 cm Dublin Flag of Ireland.svg Iiri Rahvusgalerii
The Sacrifice of Isaac by Caravaggio.jpg
Iisaki ohverdus 1602 õlimaal lõuendil 104 × 135 cm Firenze Flag of Italy.svg Uffizi
Michelangelo Caravaggio 055.jpg
Püha perekond koos Ristija Johannesega umbes
1603
õlimaal lõuendil 117,5 × 96 New York City Flag of the United States.svg Metropolitan Museum of Art
Michelangelo Caravaggio 052.jpg
Haudapanek umbes
1603
õlimaal lõuendil 300 × 203 cm Vatikan Flag of the Vatican City.svg Vatikani muuseumid
CaravaggioCrowning01.jpg
Okastega kroonimine 1603 õlimaal lõuendil 125 × 178 cm Prato Flag of Italy.svg Cariprato Pank
Michelangelo Caravaggio 001.jpg
Loreto madonna umbes
1604
õlimaal lõuendil 260 × 150 cm Rooma Flag of Italy.svg Sant'Agostino
Michelangelo Merisi, called Caravaggio - Saint John the Baptist in the Wilderness - Google Art Project.jpg
Ristija Johannes 1604 õlimaal lõuendil 172,5 × 104,5 cm Kansas City Flag of the United States.svg Nelson-Atkins Museum of Art
Michelangelo Merisi da Caravaggio - St John the Baptist - WGA04154.jpg
Ristija Johannes umbes
1604
õlimaal lõuendil 94 × 131 cm Rooma Flag of Italy.svg Galleria Nazionale d'Arte Antica
Uqueen3.jpg
Püha Peetruse ja Püha Andrease kutsumine umbes
1604
õlimaal lõuendil 140 × 176 cm London Flag of England.svg Hampton Court Palace - The Royal Collection
Michelangelo Merisi da Caravaggio - Christ in the Garden - WGA04153.jpg
Kristus oliivide mäel 1605 õlimaal lõuendil 154 × 222 cm Berliin Flag of Germany.svg Kaiser Friedrich Museum Hävis 1945
CaravaggioEcceHomo.jpg
Ecce Homo
(Kristus okaskrooniga)
umbes
1605
õlimaal lõuendil 128 × 103 cm Genoa Flag of Italy.svg Rosso palee
Michelangelo Merisi da Caravaggio - St Jerome - WGA04157.jpg
Püha Hieronymus mediteerimas umbes
1605
õlimaal lõuendil 118 × 81 cm Barcelona Flag of Spain.svg Santa Maria de Montserrat
Caravaggio - San Gerolamo.jpg
Püha Hieronymus kirjutamas umbes
1605
õlimaal lõuendil 112 × 157 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese
Pope Paul V.jpg
Paavst Paulus V portree 1605 õlimaal lõuendil 203 × 1991 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese
Still life - Caravaggio.png
Vaikelu puuviljadega kivieendil 1605 õlimaal lõuendil 87 × 135 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese
CaravaggioSerpent.jpg
Madonna ja laps koos Püha Annaga 1606 õlimaal lõuendil 292 × 211 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese [5]
Caravaggio - La Morte della Vergine.jpg
Neitsi Maarja surm 1601 - 1606 õlimaal lõuendil 369 × 245 cm Pariis Flag of France.svg Musée du Louvre
Mary magdalene caravaggio.jpg
Ekstaasis Maarja Magdaleena 1606 õlimaal lõuendil 106.5 × 91 cm Rooma Flag of Italy.svg Erakogu
CaravaggioFrancisContemplation.jpg
Püha Franciscus mediteerimas umbes
1606
õlimaal lõuendil 130 × 90 cm Cremona Flag of Italy.svg pinacoteca del Museo Civico
CaravaggioEmmaus.jpg
Õhtusöök Emmauses 1606 õlimaal lõuendil 141 × 175 cm Milano Flag of Italy.svg Brera Kaunite kunstide akadeemia
Michelangelo Caravaggio 029.jpg
Taevaõnnistuse seitse tegu 1607 õlimaal lõuendil 390 × 260 cm Napoli Flag of Italy.svg Pio Monte della Misericordia
St andrew.jpg
Püha Andrease ristilöömine 1607 õlimaal lõuendil 202,5 × 152,7 cm Cleveland Flag of the United States.svg Cleveland Museum of Art
Michelangelo Caravaggio 071.jpg
Taavet Koljati peaga 1607 õlimaal puidul 90,5 × 116 cm Viin Flag of Austria.svg Kunstiajaloo muuseum
Michelangelo Caravaggio 066.jpg
Roosikrantsi madonna 1607 õlimaal lõuendil 364.5 × 249.5 cm Viin Flag of Austria.svg Kunstiajaloo muuseum
Michelangelo Caravaggio 072.jpg
Okaskrooniga kroonimine 1607 õlimaal lõuendil 127 × 165.5 cm Viin Flag of Austria.svg Kunstiajaloo muuseum
Caravaggio - La Flagellazione di Cristo.jpg
Kristuse piitsutamine umbes
1607
õlimaal lõuendil 390 × 260 cm Napoli Flag of Italy.svg Capodimonte muuseum
Caravaggio flagellation.jpg
Kristus samba juures umbes
1607
õlimaal lõuendil 134,5 × 175,5 cm Rouen Flag of France.svg Rouen'i Kaunite kunstide muuseum
CaravaggioSalomeLondon.jpg
Salome Ristija Johannese peaga umbes
1607
õlimaal lõuendil 90,5 × 167 cm London Flag of England.svg Rahvusgalerii
CaravaggioJeromeValletta.jpg
Püha Hieronymus kirjutamas 1607 õlimaal lõuendil 117 × 157 cm Valletta Flag of Malta.svg St. John's Co-Cathedral
Alof Louvre.jpg
Alof de Wignacourt'i ja tema paaži portree 1608 õlimaal lõuendil 195 × 134 cm Pariis Flag of France.svg Musée du Louvre
Antonio Martelli, Cavaliere di Malta - Caravaggio.JPG
Fra Antionio Martelli portree 1608 õlimaal lõuendil 118,5 × 95,5 cm Firenze Flag of Italy.svg Pitti palee
Michelangelo Caravaggio 021.jpg
Ristija Johannese pea mahavõtmine 1608 õlimaal lõuendil 361 × 520 cm Valletta Flag of Malta.svg St. John's Co-Cathedral
Caravaggio sleeping cupid.jpg
Magav Cupido 1608 õlimaal lõuendil 71 × 105 cm Firenze Flag of Italy.svg Pitti palee
Michelangelo Merisi da Caravaggio - St John the Baptist at the Well - WGA04201.jpg
Ristija Johannes
(Ristija Johannes allikal)
1608 õlimaal lõuendil 100 × 73 cm Valetta Flag of Malta.svg Collezione Bonello Vaidlustatud
Caravaggio - The Annunciation.JPG
Teadustus 1608 õlimaal lõuendil 285 × 205 cm Nancy Flag of France.svg Musée des Beaux-Arts
Michelangelo Caravaggio 010.jpg
Püha Lucia muldasängitamine 1608 õlimaal lõuendil 408 × 300 cm Sürakuusa Flag of Italy.svg Bellomo Palee muuseum
Michelangelo Caravaggio 006.jpg
Laatsaruse tõstmine 1609 õlimaal lõuendil 380 × 275 cm Messina Flag of Italy.svg Regionaalmuuseum
Caravaggio - Adorazione dei pastori.jpg
Lamburite imetlus 1609 õlimaal lõuendil 314 × 211 cm Messina Flag of Italy.svg Regionaalmuuseum
Michelangelo Caravaggio 035.jpg
Kristuse sünd, koos Püha Franciscuse ja Püha Laurentiusega 1609 õlimaal lõuendil 268 × 197 cm Palermo Flag of Italy.svg San Lorenzo kirik Varastatud 1969
CaravaggioSalomeMadrid.jpg
Salome Ristija Johannese peaga 1609 õlimaal lõuendil 116 × 140 cm Madrid Flag of Spain.svg Madriidi kuningapalee
Toothpuller.jpg
Hambatõmbaja 1609 õlimaal lõuendil 139,5 × 194,5 cm Firenze Flag of Italy.svg Pitti palee Omistatav
The Denial of Saint Peter-Caravaggio (1610).jpg
Püha Peetruse lahtiütlemine 1610 õlimaal lõuendil 94 × 125 cm New York City Flag of the United States.svg Metropolitan Museum of Art
CaravaggioFrancisPrayer.jpg
Püha Franciscus palvetamas umbes
1610
õlimaal lõuendil 130 × 90 cm Rooma Flag of Italy.svg San Pietro kirik Carpineto Romanos, käesoleval hetkel deponeeritud Barberini palee Antiikkunsti galeriis
Caravaggio Baptist Galleria Borghese, Rome.jpg
Ristija Johannes umbes
1610
õlimaal lõuendil 159 × 124 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese
Caravaggio - David con la testa di Golia.jpg
Taavet Koljati peaga 1610 õlimaal lõuendil 125 × 101 cm Rooma Flag of Italy.svg Borghese [6]
Caravaggio-Baptist-reclining.jpg
Ristija Johannes 1610 õlimaal lõuendil 159 × 124 cm München Flag of Germany.svg Erakogu Omistatav
CaravaggioUrsula.jpg
Püha Ursula martüürium 1610 õlimaal lõuendil 106 × 179.5 cm Napoli Flag of Italy.svg Zevallos Stigliano palee galerii Viimane teadaolev töö

Märkused[muuda | redigeeri lähteteksti]

  1. Spike, John T. Caravaggio. New York : Abbeville Press, 2001: p.253-254
  2. Hibbard, Howard (1983). Caravaggio. Westview Press. pp. 15–17. ISBN 0064301281.
  3. Kunstniku 6–kuise haiguse ajal valminud autportree.
  4. Robb, Peter (2001). M: The Man who Became Caravaggio. Macmillan. p. 501. ISBN 0312274742.
  5. Official Borghese Gallery Website entry on painting
  6. Official Borghese Gallery entry on David with the Head of Goliath

Allikad[muuda | redigeeri lähteteksti]

  • M. Alpatov. Kunstiajalugu. Renessansi ja uusaja kunst. Tallinn: Kunst, 1982. Lk 131-136.
  • Roberto Longhi, Caravaggio. Dresden, 1968.
  • Stefano Zuffi, Caravaggio : Quadrifolio. Rizzoli (Rizzoli Quadrifolio), 2001.
  • Peter Robb, M : The Man Who Became Caravaggio. Henry Holt & Company, Inc., 2000.
  • Alfred Moir, Caravaggio. Harry N Abrams (Masters of Art series), 1989.
  • Catherine Puglisi, Caravaggio. Phaidon Press, 1998.
  • John T. Spike, Caravaggio. Abbeville Press, 2001.
  • Howard Hibbard, Caravaggio. Westview Press, 1985.
  • Creighton E. Gilbert, Caravaggio and His Two Cardinals. Pennsylvania State University Press, 1995.
  • John Gash, Caravaggio. Chaucer Press, 2004.