Boliivia riigipeade loend

Allikas: Vikipeedia

Boliivia riigipeade loend sisaldab erinevate ametinimetustega Boliivia riigipäid alates riigi iseseisvumisest aastast 1825.

Alates Kuni Riigipea Eluaastad
1825, 11. august 1826, 28. mai Simón Bolívar (17831830)
1826, 28. mai 1828, 12. august Antonio José de Sucre (17951830)
1828, 12. august 1828, 18. detsember José Miguel de Velasco (1) (17951859)
1828, 18. detsember 1828, 31. detsember Pedro Blanco ajutine (17951829)
1829, 1. jaanuar 1829, 24. mai José Miguel de Velasco (2) (17951859)
1829, 24. mai 1839, 20. veebruar Andrés de Santa Cruz (17921865)
1839, 20. veebruar 1841, 10. juuni José Miguel de Velasco (3) (17951859)
1841, 10. juuni 1841, 9. juuli Sebastián de ágreda (17951875)
1841, 9. juuli 1841, 22. september Mariano Enrique Calvo ajutine (17821842)
1841, 22. september 1847, 23. detsember José Ballivián (18051852)
1847, 23. detsember 1848, 2. jaanuar Eusebio Guilarte ajutine (17991849)
1848, 6. jaanuar 1848, 18. jaanuar Manuel Isidoro Belzu ajutine (1) (18081865)
1848, 18. jaanuar 1848, 6. detsember José Miguel de Velasco ajutine (4) (17951859)
1848, 6. detsember 1855, 15. august Manuel Isidoro Belzu (2) (18081865)
1855, 15. august 1857, 21. oktoober Jorge Córdova (18221861)
1857, 21. oktoober 1861, 14. jaanuar José María Linares (18101861)
1861, 14. jaanuar 1861, 4. mai Hunta
Ruperto Fernández (....–1877)
José María de Achá (18101868)
Manuel Antonio Sánchez (18101861)
1861, 4. mai 1864, 28. detsember José María de Achá
1864, 28. detsember 1871, 15. jaanuar Mariano Melgarejo (18181871)
1871, 15. jaanuar 1872, 27. november Agustín Morales (18081872)
1872, 27. november 1872, 28. november Juan de Dios Bosque ajutine (18291890)
1872, 28. november 1873, 9. mai Tomás Frías (1) (18041884)
1873, 9. mai 1874, 14. veebruar Adolfo Ballivián (18311874)
1874, 14. veebruar 1876, 4. mai Tomás Frías (2) (18041884)
1876, 4. mai 1879, 28. detsember Hilarión Daza ajutine (18401893)
1879, 28. detsember 1880, 17. jaanuar Uladislao Silva
1880, 19. jaanuar 1880, 31. mai Narciso Campero ajutine (1) (18131896)
1880, 31. mai 1880, 19. juuni Aniceto Arce (1) (18241906)
1880, 19. juuni 1884, 3. september Narciso Campero (2) (18131896)
1884, 3. september 1888, 15. august Gregorio Pacheco (18231899)
1888, 15. august 1892, 11. august Aniceto Arce (2) (18241906)
1892, 11. august 1896, 19. august Mariano Baptista (18321907)
1896, 19. august 1899, 12. aprill Severo Fernández Alonso (18481925)
1899, 12. aprill 1899, 25. oktoober Serapio Reyes Ortiz (18221900)
1899, 25. oktoober 1904, 14. august Manuel Pando (18491917)
1904, 14. august 1909, 12. august Ismael Montes (1) (18611933)
1909, 12. august 1913, 14. august Eliodoro Villazón (18481939)
1913, 14. august 1917, 15. august Ismael Montes (2) (18611933)
1917, 15. august 1920, 12. juuli José Gutiérrez Guerra (18691929)
1920, 12. juuli 1920, 13. juuli Bautista Saavedra (1) (18701939)
1920, 13. juuli 1921, 28. jaanuar Hunta
José María Escalier (18631934)
Bautista Saavedra (18701939)
José Manuel Ramírez (1868–19...)
1921, 28. jaanuar 1925, 3. september Bautista Saavedra (2) (18701939)
1925, 3. september 1926, 10. jaanuar Felipe S. Guzmán ajutine (18791932)
1926, 10. jaanuar 1930, 28. mai Hernando Siles Reyes (18821942)
1930, 28. mai 1930, 25. juuni Ministrite nõukogu ajutine
Alberto Diez de Medina
Germn Antelo Arauz
Fidel Vega
Franklin Mercado (1891–19...)
José David Toro (18981977)
José Aguirre Achá (1877–19...)
Carlos Banzer
Ezequiel Romecín Calderón
1930, 28. juuni 1931, 5. märts Carlos Blanco Galindo (18821943)
1931, 5. märts 1934, 27. november Daniel Domingo Salamanca (18691935)
1934, 28. november 1936, 17. mai José Luis Tejada Sorzano (18821938)
1936, 17. mai 1936, 20. mai Germán Busch (1) (19031939)
1936, 20. mai 1937, 13. juuli José David Toro (18981977)
1937, 13. juuli 1939, 23. august Germán Busch (2) (19031939)
1939, 23. august 1940, 15. aprill Carlos Quintanilla ajutine (18881964)
1940, 15. aprill 1943, 20. detsember Enrique Peñaranda (18921969)
1943, 20. detsember 1946, 21. juuli Gualberto Villarroel (19081946)
1946, 21. juuli 1946, 15. august Néstor Guillén (18901966)
1946, 15. august 1947, 10 . märts Tomás Monje Gutiérrez (18841954)
1947, 10. märts 1949, 22. oktoober Enrique Hertzog (18971980)
1949, 22. oktoober 1951, 16. mai Mamerto Urriolagoitia (18951974)
1951, 16. mai 1952, 11. aprill Hugo Ballivián Rojas (19011993)
1952, 11. aprill 1952, 16. aprill Hernán Siles Zuazo (1) ajutine (19141996)
1952, 16. aprill 1956, 6. august Víctor Paz Estenssoro (1) (19072001)
1956, 6. august 1960, 6. august Hernán Siles Zuazo (2) (19141996)
1960, 6. august 1964, 4. november Víctor Paz Estenssoro

(2)||(19072001)

1964, 4. november 1964, 5. november Alfredo Ovando Candía

(1)||(19181982)

1964, 5. november tunnid Alfredo Ovando Candía (2) (19181982)
+René Barrientos Ortuño (1) (19191969)
1964, 5. november 1965, 26. mai René Barrientos Ortuño (2) (19191969)
1965, 26. mai 1966, 4. jaanuar René Barrientos Ortuño (3) (19191969)
+ Alfredo Ovando Candía (3) (19181982)
1966, 4. jaanuar 1966, 6. august Alfredo Ovando Candía (4) (19181982)
1966, 6. august 1969, 27. aprill René Barrientos Ortuño (4) (19191969)
1969, 27. aprill 1969, 26. september Luis Adolfo Siles Salinas (19252005)
1969, 26. september 1970, 6. oktoober Alfredo Ovando Candía (5) (19181982)
1970, 6. oktoober 1970, 7. oktoober Hunta
Efraín Guachalla Ibáñez
Fernando Sattori Román
Alberto Albarracín Crespo (1922–)
1970, 7. oktoober 1971, 21. august Juan José Torres González (19211976)
1971, 21. august 1971, 22. august Jaime Florentino Mendieta Vargas (1922–)
+ Hugo Banzer Suárez (19262002)
+ Andrés Selich Chop (....–1973)
1971, 22. august 1978, 21. juuli Hugo Banzer Suárez (1) (19262002)
1978, 21. juuli tunnid Víctor González Fuentes
1978, 21. juuli 1978, 24. november Juan Pereda Asbún (19312012)
1978, 24. november 1979, 8. august David Padilla Arancibia (1927–)
1979, 8. august 1979, 1. november Wálter Guevara Arze ajutine (19121996)
1979, 1. november 1979, 16. november Alberto Natusch Busch (19331994)
1979, 17. november 1980, 18. juuli Lidia Gueiler Tejada ajutine (19212011)
1980, 18. juuli tunnid Hunta
Luis García Meza Tejada (1929–)
Waldo Bernal Pereira (1) (1934–)
Ramiro Terrazas Rodríguez
1980, 18. juuli 1981, 4. august Luis García Meza Tejada
1981, 4. august 1981, 4. september Hunta
Waldo Bernal Pereira (2) (1934–)
Celso Torrelio Villa (19331999)
óscar Pammo Rodríguez (1) (1934–)
1981, 4. september 1982, 19. juuli Celso Torrelio Villa
1982, 19. juuli 1982, 21. juuli Hunta
Natalio Morales Mosquera
óscar Pammo Rodríguez (2) (1934–)
ángel Mariscal Gómez
1982, 21. juuli 1982, 10. oktoober Guido Vildoso Calderón (1937–)
1982, 10. oktoober 1985, 6. august Hernán Siles Zuazo (3) (19141996)
1985, 6. august 1989, 6. august Víctor Paz Estenssoro (3) (19072001)
1989, 6. august 1993, 6. august Jaime Paz Zamora (1939–)
1993, 6. august 1997, 6. august Gonzalo Sánchez de Lozada (1) (1930–)
1997, 6. august 2001, 7. august Hugo Banzer Suárez (2) (19262002)
2001, 7. august 2002, 6. august Jorge Quiroga Ramírez (1960–)
2002, 6. august 2003, 17. oktoober Gonzalo Sánchez de Lozada (2) (1930–)
2003, 17. oktoober 2005, 9. juuni Carlos Mesa (1953–)
2005, 9. juuni 2006, 22. jaanuar Eduardo Rodríguez (1956–)
2006, 22. jaanuar Evo Morales (1959–)

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]