Big Rigs: Over the Road Racing

Allikas: Vikipeedia
"Big Rigs: Over the Road Racing"
Arendaja Stellar Stone
Väljaandja GameMill Publishing
Platvorm PC
Väljalaskeajad 20. november 2003
Žanr võidusõidusimulaator

"Big Rigs: Over the Road Racing" on 2003. aastal loodud võidusõidumäng, mille on loonud Stellar Stone ja välja andnud GameMill Publishing. Mäng on saanud suure kriitika osaliseks ning seda on korduvalt nimetatud kõige kohutavamaks mänguks läbi aegade.

Iseloomustus[muuda | muuda lähteteksti]

Mängu kirjelduse järgi on mängija eesmärgiks sõita veoautoga ja vedada ebaseaduslikku kraami, vältides samal ajal kohalikku politseid. Tegelikult ei anta mängus selliseid ülesandeid ja politseid ei eksisteeri. Mängu eesmärgiks on hoopis sõita võidu teise veokiga ning jõuda esimesena finišijooneni.

Mäng on vigu täis. Esiteks puudub mängus oleval kaasvõistlejal igasugune tehisintellekt, mistõttu ei liigu tema veok pärast starti paigast. Kuigi mängu hilisemas versioonis viga parandati, jäi vastane siiski enne finišijoont pidama, mistõttu on võimatu võidusõitu kaotada. Teiseks suureks veaks on füüsikaseaduste täielik eiramine. Mängijal on võimalik autoga sõita nii läbi igasuguste objektide (majad, puud, lambipostid) kui ka mängumaailmast päris välja. Tagurdamisel on võimalik veokiga saavutada ülehelikiirus.

Mängu arendus[muuda | muuda lähteteksti]

Mängu "Big Rigs" lõi Californias registreeritud firma Stellar Stone. Et raha kokku hoida, palkas firma arendajaid Ukrainast. Mängu loojateks olid Denis Julitov, Artem Mironovski, Jaroslav Kulov, Svetlana Slavinskaja, Peter Jameson, Tim Maletski ja Alex Burton. Mäng on varustatud Sergei Titovi loodud Eternity Engine'iga.