Babydoll

Allikas: Vikipeedia
Babydoll riidepuul

Babydoll on naiste öörõivas, mis sarnaneb lühikese öösärgi või negližeega, kuid on kaunistatud pitsi, kroogete, aplikatsioonide, lipsukeste, paelte või karvaboaga. Babydoll võib olla läbipaistev, sageli aga on see tehtud nailonist, šifoonist või siidist. Babydoll'i peetakse provotseerivaks öörõivaks.

Babydoll'i eripäraks on ümarkaelus ja pikkus: alläär asub põlvejoonest umbes 15 cm kõrgemal.

Aastatel 1930–1940 oli babydoll populaarne päevakleit, saades oma nime sarnasusest nukukleidiga. Sageli kannavad sellist kleidikest ka imikud, kleit on nii lühike, et vanematel on imelihtne mähkmeid vahetada.

Babydoll kogus populaarsust kui täiskasvanute öörõivas 1956. aastal pärast filmi "Baby Doll" ilmumist. Samal ajal ilmus kasutusse ka palju uusi odavaid sünteetilisi materjale, millest babydoll'e valmistati, mistõttu oli see kõigile kättesaadav. Tänapäeval on babydoll ennekõike seksikas täiskasvanute öörõivas. Lühike rõivaese jätab katmata jalad ja sageli paljastub läbi pitsi ka veidi rinda. Enamasti müüakse babydoll'i komplektis samas stiilis püksikutega, mis ülaosa alt kelmikalt välja paistavad.