Arutelu:Vincent van Gogh

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lause "Postuumselt sai temast väga kuulus kunstnik." võiks ära jätta, sest see mõte on juba eelmises lauses öeldud.--Valju 18. aprill 2006, kell 05.04 (UTC)


Ménière'i tõbi on ainult oletus, ka vaimuhaigus pole kindel. Andres 9. veebruar 2011, kell 00:56 (EET)[vasta]


Ménière'i tõbi ei ole oletus vaid reaalne haigus. Sellel ajal ei tuntud seda haigust ja kõiki, kes ütlesid, et nad kuulevad "hääli" määrati hullumaja ravi. Tänapäeval on selge, et selline haigus on olemas. Viide - http://heinar220.webs.com/tsinehaigus.htm

I. K. Arenberg, USA

"Mul on põhjust ümber lükata ajalooline eksitus, et Vincent van Goghi tervislik seisund oli põhjustatud epilepsia ja hullumeelsushoogude poolt, nagu väidab tema eluajal pandud diagnoos. Võttes aluseks 796 tema poolt kirjutatud kirja omastele ja sõpradele ajavahemikus 1884.a. kuni oma enesetapuni 1890.a., ilmneb et ta kannatas korduvate tasakaaluhäirete all, millega liitus väljakannatamatu heli kõrvas. Epilepsia diagnoosis ekslikult dr. Peyron, St Remy (Prantsusmaa) psühhiaatriahaigla psühholoog mais 1889.a., kuhu van Gogh vabatahtlikult ravile läks. Tema kirju analüüsides ilmneb siiski, et kõik sümptomid viitavad meniere`i sündroomile, mitte epilepsiale. Selle artikli autori rõhutab, et Prosper Ménière`i poolt kirjeldatud sündroom (sisekõrva talitlushäired) ei olnud veel laialdasemalt tuntud, kui van Gogh suri. Tema haiguseks on veel praegugi 20. sajandil tollastele allikatele viidates peetud epilepsiat."

Autori loal inglise keelest: Heinar Kudevita

Pean silmas seda, et tänapäeval puudub üksmeel selles, millist haigust van Gogh põdes. Pole selge ka see, mis asjaoludel või mis põhjusel tal tükk kõrvast ära lõigati ja kas ta tegi seda ise. Võib küll kirjutada, et see ja see leiab, et ta põdes Ménière'i tõbe. Andres 9. veebruar 2011, kell 10:54 (EET)[vasta]
Aga siin tuleks siis juba mainida ka teisi versioone. Andres 9. veebruar 2011, kell 10:55 (EET)[vasta]


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 8. juuli 2013, kell 01:14 (EEST)[vasta]

Amsterdamis asuva van Goghi muuseumi väitel lõikas kunstnik ära vasak-, mitte parempoolse kõrvalesta. Tema kuulsal maalil on kinni seotud parem kõrv seetõttu, et ta joonistas end peegelpildi järgi.