Arutelu:Viinapuuistandik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arutelu:Viinapuuaed[muuda lähteteksti]

Üle toodud arutelu. --Iifar 16. detsember 2010, kell 15:38 (EET)[vasta]

Arvan, et võiks ühendada kas artikli viinamägi või siis isegi viinamari alla. Olen näinud ka viinapuupõlde. Arvan, et ka see ei vääri oma artiklit. --Boy 30. oktoober 2005, kell 22.12 (UTC)

See on ju eraldi mõiste. Kui siin öeldu peab paika, siis ka viinapuupõlde nimetatakse viinapuuaedadeks, kui nad on tasesel maal. Kindlasti ei saa minu meelest liita artikliga Viinamari, kõne alla tuleb minu meelest artiklga Viinapuuistandik. Viinamägi kitsamas mõttes ju erineb viinapuuaiast. Andres 31. oktoober 2005, kell 05.44 (UTC)
Ka saksa keeles on eraldi mõisted de:Weinberg ja de:Weingarten. Andres 31. oktoober 2005, kell 05.47 (UTC)
Nõus, et tegemist on erinevate mõistetega. Samas on minumeelest tegemist nüansierinevusega ja pole otstarbekas kirjutada a) kahes artiklis sisuliselt sama juttu b) jätta artiklis viinamarjaistandus kirjutamata viinamägedest, sest nii ei saa lugeja terviklikku pilti. Ma arvan, et iga artikli kirjutamisel tuleks lisaks sellele, kas tegemist on "mõistega" kaaluda ka seda, et esitatav materjal annaks käsitletava teema (mida mingi mõiste kannab) kohta piisavalt selge ülevaate. --Boy 31. oktoober 2005, kell 07.53 (UTC)
a) Minu meelest kaalub kordused üles võimalus saada teada täpselt selle kohta, mida tahetakse.
b) Artiklis Viinamarjaistandus ei tulegi juttu viinamäest hoopis välja jätta. Arvan, et saab teha nii, et terviklik pilt ei kannata. Häda on veel selles, et artiklid kipuvad väga pikaks minema, seetõttu on hea, kui saab osa materjali välja suunata. Andres 31. oktoober 2005, kell 17.40 (UTC)