Arutelu:Vastandarv

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Absoluutväärtus" on siin üleliigne. Andres 10. veebruar 2009, kell 08:52 (UTC)

Arvan, et see on vastandarvu võtmisega seotud mõiste. Põhikoolis õpetatakse neid mõistetid enam-vähem koos. --Hardi 10. veebruar 2009, kell 09:30 (UTC)

Et nulli puhul on vastandarv ja arv samasugused, siis võib ka öelda, et null on ainus arv, millel puudub vastandarv. See on ka arusaadav, sest null ongi ise see teljepunkt, mille suhtes vastandarvu määratakse, millest vastandsuundades (positiivses ja negatiivses) arvude absoluutväärtusi arvestatakse.

Ma võtsin selle välja. Nulli vastandarv on null, järelikult tal on vastandarv. Sellist arvu pole, millel pole vastandarvu.
Muide, see teine lause ei arvesta, et ka näiteks kõigil kompleksarvudel on vastandarv. Andres (arutelu) 20. märts 2017, kell 20:58 (EET)[vasta]

Sama absoluutväärtusega positiivsete ja negatiivsete arvude vastandamise võimalus lõpeb arvu 0 kohal, arvtelje nullpunktis, kus vastandid kohtuvad, vastandumine kaob.

See on minu meelest üleliigne, sel pole matemaatilist tähendust. Sestap võtsin selle välja. Andres (arutelu) 20. märts 2017, kell 21:01 (EET)[vasta]