Arutelu:Varssavi hertsogiriik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Poola jagamiste osas peaks toetuma poolakate endi numeratsioonile. Nemad loevad neljandaks jagamiseks 1939. aastal toimunut. Poola viki lisab vastava artikli lõpuosas, et mõnikord nimetatakse neljandaks ka Viini kongressiga kehtestatud piire, st Varssavi hertsogiriigi kaotamist.

Poolakate, eriti Napoleoni aja omade jaoks pole Varssavi hertsogiriik "Poola". Poola on kogu Rzeczpospolita ala. Poola riikluse taastamine tähendas vanades, Rzeczpospolita piirides riiki isegi Esimese maailmasõja lõppedes, sh nt J. Pilsudskile. St 1814-1815 jagatav ei ole veel "Poola". - Urmas 12:59, 4 august 2005 (UTC)

Riigikiriku kohta. V. H. konstitutsiooni 1. paragrahv ütleb: "Artykuł 1. Religia katolicko-apostolsko-rzymska jest religią stanu."
Religiooni puudutav ei ole siiani ühegi riigi ega haldusüksuse kohta kirja saanud tabelisse. Sinna oleme kirjutanud kõige peamised faktid-statistlised andmed - pindala, rahvaarv, keskus/pealinn. Kirikust ja religioonist tuleks rääkida eraldi tekstis - ta kuulub teemade hulka, mis vajavad ja mida on võimalik pikemalt ja huvitavalt lahti kirjutada. Seega - religiooni tabelisse ei pane, ta jääb teksti nagu on ta ka kaasaegsete riikide puhul.
Sama kehtib tegelikult ka rea "suurim linn" kohta. Linnad on suured pindalalt, elanike arvult, nende tähtsus võib olla poliitiline, kultuuriline, majanduslik, kaubanduslik jne; linnade positsioon võib olenevalt asjaoludest riigi eksisteerimise jooksul muutuda. - Urmas 10:05, 5 august 2005 (UTC)
Teistes keeltes ju on. See ei takista sellest eraldi tekstis rääkida.
Teisi keeli ei pea kõrvalekaldumatuks eeskujuks võtma. Asjad, mis vajavad pikemat seletamist, sest muidu võib kujuneda väär või ühekülgne pilt, tuleb tabelist eemal hoida. Nt. tihti esitatakse riikide poolt andmeid nii nagu nende valitsused asjast aru saavad või paremaks peavad. Ka konstitutsioonis. - Urmas 09:34, 6 august 2005 (UTC)
  • Tsitaat jäi tabeli alla.--Fridolins 20:59, 6 august 2005 (UTC)

Tsitaat tuleb tõlkida ja paremini vormistada.--WooteleF 21. oktoober 2009, kell 15:58 (UTC)

Ma soovitan teisaldada selle artikli nime Varssavi hertsogiriik alla. Taivo 30. august 2012, kell 21:02 (EEST)[vasta]

Miks siin on Poola lipp? Inglise vikis on teistsugune lipp. Adeliine 8. märts 2013, kell 16:52 (EET)