Arutelu:Uhkus ja eelarvamus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siin peaks kirjutama, kas raamat on eesti keeles ilmunud. Andres 1. mai 2008, kell 02:10 (UTC)


Kas see on ikka armastusromaan?

Mille põhjal saab öelda, et see on tema tuntuim lõpetatud teos? Ja milline teos siis on tuntum, kuid lõpetamata? Andres 1. mai 2008, kell 02:50 (UTC)

Vastused küsimustele[muuda lähteteksti]

Aitäh, et eeti keelsete versioonide ilmumisaastad ise lisasid.

Kõik Jane Austeni kuus lõpetatud romaani on armastusromaanid, kus peategevusliiniks on kahe inimese kokkusaamine ning abielu, erandiks on vaid "Mõistus ja tunded", kus peategelasteks võib lugeda kahte õde ning nende teed abieluni. Austen pidas inimese suurimaks tasuks elus õnnelikku armastusabielu.

Austen jõudis enne oma surma lõpetada kuus teost, millest enne tema surma nägi trükivalgust neli. "Uhkus ja eelarvamus" on tavaliselt teos, mis inimsestel Jane Austenilt esimesena meelde tuleb ning mida selle autori nn fännid ka esimesena on lugenud. Tema teisi romaane teavad vaid asjasse süvenenud inimesed.(otsisin selle kohta Google'st küsitlusi) Tema tuntuimat lõpetama teost on raske öelda, sest Austen'i kõiki lõpetamata teoseid on võimatu teada saada. Samuti ei ole kõik tema teada olevad lõpetamata teosed tõlgitud teistesse maailma keeltesse. Minu kogemuste põhjal teab enim inimesi "Watsoneid" ja "Inglismaa ajalugu".

-Helley

Allakirjutamiseks vajuta neli korda ~ .
Jah, küllap ta on armastusromaan.
Ma jätan sõna "lõpetatud" ära, sest nii on jutt paremini arusaadav. Andres 1. mai 2008, kell 12:20 (UTC)