Arutelu:Tsükliline adenosiinmonofosfaat

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas on kindel, et kirjutatakse sidekriipsuga? Andres 4. november 2011, kell 18:39 (EET)[vasta]

Mul tekkis sama küsimus. Ei tahaks enne ka ümbersuunamislehekülgi tegema hakata, kui on selge, et kuidas see täpselt kirjutatakse. Ivo 6. november 2011, kell 11:11 (EET)[vasta]

Sidekriipsu ei peaks seal tegelikult tõesti olema, see tuli sinna läbi kiirustamise ja siis otsustasin juba terve artikli sidekriipsuga kirjutada. Oleks kena kui saaks ümber suunata.

Seega õige oleks "Tsükliline adenosiin monofosfaat"?
Kommentaari saad allkirjastada lisades järjestikku neli ~ märki. Ivo 7. november 2011, kell 13:57 (EET)[vasta]

Õige oleks "Tsükliline adenosiinmonofosfaat".


Retsensioon
Antud artikkel tsüklilisest adenosiinfosfaadist on põhjalik ning annab antud teemast ka hea ülevaate. Artikkel ei ole küll täis 10 000 tähemärki, kuid kuna teema on hästi kaetud ja piisavalt põhjalikult, siis arvan, et see ei ole kõige tähtsam. Artiklit ei illustreeri kahjuks ühtegi pilti. Inglise keelses vikipeedias on eraldi välja toodud pildid ning need sobiksid ka antud artiklisse. Keemiliste ühendite puhul võiks kasutada ka “keemiatabelit”, mis ilmub paremale. Leian, et see tabel on ülevaatlik, sealt saab olulised faktid kiirelt teada (nt molaarmass) ning samuti illustreerib see artiklit. Meeldib ka see, et mõnel lõigul on suunatud inglise keelsele põhiartiklile.
Viitamisel probleeme ei esine. Viidatud on korrektselt ning viited on usaldusväärsed.
Keeleliselt on artikkel korrektne.
Esineb mõningaid keerulise ülesehitusega lauseid (põimlaused).
“Proteiin eeldab selle aktiivset kuju ja seob end kindlasse kohta nii, et RNA polümeraasil oleks võimalikult lihtne end siduda lähedalasetsevalac-algatajaga, et alustada lac-operoni transkribeerimist, suurendades lac-operoni transkribeerimise määra.”
“Siiski on seal mõningad vähesed PKA-sõltumatud cAMP funktsioonid, nagu näiteks kaltsiumikanalite aktiveerumine, tekitades sellega läbikäigu hormoonidele, mis vallandavad kasvuhormoone.”
“Proteiin eeldab selle aktiivset kuju ja seob end kindlasse kohta nii, et RNA polümeraasil oleks võimalikult lihtne end siduda lähedalasetsevalac-algatajaga, et alustada lac-operoni transkribeerimist, suurendades lac-operoni transkribeerimise määra.”
Leidsin ka ühe puuduva komaga lause.
“CRP (cAMP Receptor Protein), tuntakse ka nimetuse all CAP (Catabolite Gene Activator Protein) moodustab koos cAMP-ga kompleksi ja on seetõttu aktiveeritud siduma DNA-d.” Üldiselt vastab artikkel vikipeedia headele tavadele.
Annaliisakus 9. november 2011, kell 22:44 (EET)[vasta]


Välislinke tekstis ei kasutata. Ingliskeelsele Vikipeediale ei tohiks minna ühtegi muud linki kui intevikilink samal teemal artikli juurde (ilmub vasakus servas). Palun lase mõnel (filoloogist) sõbral artikkel üle vaadata, sest praegu on see tekst väga arusaamatu. Artikkel on ka veidi lühike. Adeliine 20. november 2011, kell 16:32 (EET)[vasta]


Välislinke tekstis ei kasutata, kõik peavad olema siselingid (lingitud kahekordsete nurksulgudega artikli pealkirjale, mitte URL-aadressile), ka "Vaata ka" alajaotuses. Artikkel on endiselt liiga lühike.

  • Lauses "Esimest korda näidati... " üks koma liigne
  • Nobeli preemiat pole vaja panna jutumärkidesse
  • väldi konstruktsiooni "midagi tehtud millegi poolt"
  • võõrkeelsed (inglise, ladina) sõnad ja väljendid kaldkirja
  • Konkreetsemalt öeldes ei sobi entsüklopeediasse

Adeliine 27. detsember 2011, kell 15:32 (EET)[vasta]


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 7. juuli 2013, kell 08:14 (EEST)[vasta]