Arutelu:Tintinnabuli

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Muusika on siiras ja vahetu, see puudutab hingekeeli, mis on inimeste poolt tihti unarusse jäetud, mida ei tunta või pole julgetudki uurida." Objektiivse faktiväitena on see ehk veidi ennatlik. Praegu on võrdse staatusega lausetena esitatud "Kõla on kolmkõlaline" ja "Muusika puudutab unarusse jäetud hingekeeli"; kuna mõlemad peavad iseloomustama stiili, tekib kysimus, kas ei peaks eraldi mainima ka neid stiile, mis (vastavalt muusikateoreetikute uurimustele) hingekeeled unarusse jätavad. ;) --Oop 00:49, 12 Apr 2005 (UTC)


Välislink käib üldiselt Arvo Pärdi kohta. Kas selle õige koht ei peaks olema hoopis Arvo Pärdi artiklis, mitte siin? Adeliine 26. veebruar 2008, kell 19:14 (UTC)

Peaks vist küll. iffcool 26. veebruar 2008, kell 19:17 (UTC)

Võtsin praegu välja selle lõigu: "Stiili iseloomustab see, et kõik muusikalised väljendusvahendid (rütm, meloodia jne) on äärmiselt lihtsa struktuuriga v.a polüfoonia, milles rakendatakse ülimalt raskeid võtteid. Muusika kõlab lihtsalt ning on seesmiselt hästi korrastatud. Kõla on valdavalt kolmkõlaline ning minoorne. Elimineeritud on kõik üleliigne sh emotsioonid. Teosed algavad ja lõpevad enamjaolt vaikuses. Muusika on siiras ja vahetu, see puudutab hingekeeli, mis on inimeste poolt tihti unarusse jäetud, mida ei tunta või pole julgetudki uurida." ja lisasin muusikateaduslikult korrektsema lõigu Arvo Pärdi artiklist. Palun seda ühel pärtoloogil veel kõpitseda.--Morel (arutelu) 15. märts 2012, kell 23:41 (EET)[vasta]